
شرایط و مدارک گرفتن جواز کسب تعویض روغنی
آنچه که در این صفحه وجود دارد :
- 1 معرفی شغل تعویض روغنی و اهمیت آن
- 2 راه اندازی تعمیرگاه تعویض روغنی
- 3 دریافت جواز کسب برای راه اندازی تعویض روغنی
- 4 جواز کسب یا پروانه کسب چیست
- 5 ضوابط دریافت جواز کسب تعویض روغنی
- 6 شرایط گرفتن جواز کسب تعویض روغنی
- 7 برای دریافت جواز کسب تعویض روغنی چه مدارکی لازم است
- 8 نکات مهم برای دریافت جواز کسب تعویض روغنی
در کشور ما هر فردی که تمایل داشته باشد شغلی را راه اندازی نموده و به انجام کارهای فنی مختلف بپردازد نیاز دارد تا از اتحادیه صنف مربوطه مجوزهای لازم را دریافت نماید، در غیر این صورت قادر به راه اندازی کسب و کار خود نخواهد بود.شغل تعویض روغنی یکی از مشاغل فنی می باشد که با توجه به فراوانی خودروها، یکی از نیازهای ضروری جامعه به شمار رفته و افراد بسیاری تمایل دارند تا وارد این شغل گردند. برای دریافت پروانه کسب مربوط به این حرفه نیاز به طی کردن مراحلی می باشد. در این مقاله شرایط گرفتن جواز کسب تعویض روغنی به طور کامل ارائه شده است.
معرفی شغل تعویض روغنی و اهمیت آن
با توجه به افزایش تولیدات خودرو در کشورهای مختلف دنیا، مشاغلی که در ارتباط با خودرو می باشند نیز گسترش زیادی پیدا کرده اند و افراد زیادی در حرفه های مختلف مرتبط با خودرو مشغول به کار گشته اند. یکی از این مشاغل تعویض روغنی می باشد که نیاز اتومبیل های مختلف داخلی و خارجی بوده و بدون وجود آن مشکلات متعددی برای ماشین های مختلف به وجود می آید. حتما با تعمیرگاه های تعویض روغنی بزرگ و کوچکی که در سطح شهر وجود دارند مواجه شده اید و حجم زیادی از مشتریانی که در این تعمیرگاه ها منتظر دریافت خدمات می باشند را مشاهده کرده اید. در گذشته سیستم تعویض روغن به شکل سنتی انجام می شد اما امروزه این حرفه شکل مدرن تری به خود گرفته است و کارگاه های تعویض روغنی از تجهیزات پیشرفته ای برخوردار گشته اند.
اتومبیل های مختلف پس از مدتی کار کردن نیاز به تعویض روغن موتور و همچنین روغن ترمز دارند و در صورتی که این کار را انجام ندهند خسارات جدی تری به خودرو و موتور وارد شده و هزینه های زیادی را برای آنها به دنبال خواهد داشت. در صورتی که با صرف هزینه ای اندک می توانند روغن موتور خود را تعویض نموده و به سلامت خودروی خود کمک نمایند.
راه اندازی تعمیرگاه تعویض روغنی
با توجه به نیاز بالایی که جوامع مختلف به متخصصین تعویض روغن خودرو دارند، بازار کار این حرفه بسیار پر رونق بوده و افراد شاغل در آن از درآمد بالایی برخوردار می باشند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد که علاقمند به کارهای فنی هم می باشند، تمایل دارند تا وارد این حرفه شده و کسب و کاری را برای خود راه اندازی نمایند. برای ورود به این حرفه و راه اندازی تعمیرگاه تعویض روغنی نیاز است تا در ابتدا تخصص و مهارت های لازم را کسب نموده و تجربه کافی در این کار به دست آورد.
پس از آن نیاز به داشتن سرمایه ای است که بتوان با استفاده از آن اقدام به اجاره یا خرید یک مکان به عنوان تعمیرگاه تعویض روغنی نمود. همچنین نیاز است تا قراردادی را با شرکت های فروش روغن منعقد کرد که بستن این قرارداد نیاز به سرمایه ای 20 تا 70میلیون تومانی دارد. در کنار آن خریداری تجهیزات و وسایل مورد نظر باید انجام شده و مبلغی نیز برای این کار کنار گذاشته شود.
اما آیا می توان به راحتی اقدام به راه اندازی مغازه تعویض روغنی کرد؟ در ادامه تلاش کرده ایم تا به پاسخ این سوال بپردازیم.
دریافت جواز کسب برای راه اندازی تعویض روغنی
در پاسخ به سوال مطرح شده باید گفت که راه اندازی تعمیرگاه تعویض روغنی به همین سادگی نبوده و پس از کسب مهارت های لازم نیاز است تا نسبت به دریافت جواز کسب اقدام نمود. بدون وجود پروانه کسب امکان انجام کار و باز کردن مغازه وجود نخواهد داشت و در صورتی که فردی بدون مجوز اقدام به انجام این کار نماید به عنوان فرد متخلف شناخته می شود و کسب و کار وی تعطیل شده و مشمول جریمه نقدی نیز می گردد. پس دریافت مجوز یکی از مراحل اولیه برای راه اندازی تعویض روغنی و شروع به انجام کار می باشد. در ادامه به ارائه توضیحات در رابطه با شرایط گرفتن جواز کسب تعویض روغنی پرداخته ایم.
جواز کسب یا پروانه کسب چیست
تمامی مشاغلی که نیاز به داشتن مهارت فنی داشته باشند و در ارتباط با حقوق مصرف کنندگان باشند نیاز دارند تا مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت نمایند تا اجازه کار به آنها داده شود. استانداردهای مختلفی برای مشاغل فنی تعریف شده است که در واقع فردی که جواز کسب را دریافت می کند، به این معناست که با تمامی این استانداردها آشنایی داشته و آنها رعایت می کند. این استانداردها نکاتی را در رابطه با ایمنی شغلی، وجود خطرات شغلی مختلف، تجهیزات کار مورد نظر، مساحت محل مورد نیاز و … مطرح می کنند که رعایت آنها به منظور اطمینان بخشیدن به مراجعه کنندگان و تایید سلامت کارکنان می باشد.
ضوابط دریافت جواز کسب تعویض روغنی
دارا بودن جواز کسب تعویض روغنی به این معناست که فرد دارای مهارت لازم برای انجام کار می باشد و می تواند فعالیت خود را به صورت قانونی در محل مورد نظر آغاز نماید. داشتن پروانه کسب و نصب آن بر روی دیوار، باعث می شود تا ارباب رجوع و مشتریان نسبت به فرد مورد نظر اعتماد بیشتری داشته و کار خود را با خیال راحت به وی بسپارند. با توجه به این که تعویض روغنی از جمله مشاغل حساس بوده و نیاز است تا فردی که به انجام این کار می پردازد از مهارت بالایی برخوردار باشد داشتن جواز کسب می تواند اطمینان خاطری را در مشتری ایجاد کرده و به افزایش مشتریان نیز کمک بسیاری نماید.
شرایط گرفتن جواز کسب تعویض روغنی
متقاضیانی که تمایل به دریافت پروانه کسب تعویض روغنی می باشند باید از شرایطی برخوردار باشند و در صورت داشتن این شرایط می توانند به واحد صنفی مورد نظر مراجعه نموده و با ارائه مدارکی که در ادامه گفته خواهد شد جهت دریافت مجوز اقدام نمایند.
در ابتدا نیاز است تا متقاضی دارای سند مالکیت و یا اجاره نامه که دارای اعتبار زمانی باشد و یا قراردادهایی که بین افراد حقیقی و حقوقی و متقاضی دریافت مجوز منعقد می گردد، باشد. افرادی که دارای سند معمولی می باشند باید تعهدنامه محضری که مسئولیت حقوق ناشی از آن را بر عهده گرفته است، به واحد صنفی ارائه دهند.
گواهی اداره مالیات نیز برای پرداخت کردن مالیات برای دریافت جواز کسب ضروری می باشد. پشت سر گذاشتن دوره آموزشی تعویض روغنی که تحت نظر کمیسیون نظارت باشد اجباری بوده و در صورتی که پروانه کسب شده باشد نیازی به گذراندن دوره ها نخواهد بود.
برای دریافت جواز کسب تعویض روغنی چه مدارکی لازم است
در صورتی که قصد دریافت جواز کسب تعویض روغنی را دارید نیاز است تا نسبت به تکمیل مدارک خود پیش از مراجعه به سازمان مورد نظر اقدام نمایید. در ادامه به مدارک مورد نیاز برای این کار اشاره شده است:
- ارائه سند ملکی محلی که قرار است در آنجا مشغول به فعالیت شوید و یا اجاره نامه رسمی از آن محل
- مبایعه نامه به نام شخص متقاضی
- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
- رونوشت از شناسنامه و کارت ملی شخص متقاضی
- رونوشت آخرین مدرک تحصیلی
- ارائه فیش پرداختی به عنوان حق عضویت در واحد صنفی مربوطه به مبلغ 3 میلیون ریال
- ارائه گواهی عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه
- ارائه گواهی 10 ساعت طی کردن دوره آموزشی تعویض روغنی
- ارائه 12 قطعه عکس 4*3
- ارائه گواهینامه مهارت در زمینه های تخصصی
پس از ارائه این مدارک و دریافت جواز کسب، به متقاضیان یک کد ده رقمی داده می شود که در ادامه برای تمدید کردن پروانه کسب باید این کد ده رقمی را ارائه داد.
نکات مهم برای دریافت جواز کسب تعویض روغنی
پیش از آن که اقدام به راه اندازی واحد صنفی تعویض روغنی نمایید نیاز است تا درخواست خود را به صورت کتبی به اتحادی صنف مربوطه اعلام نموده و سپس سایر مراحل را انجام دهید. اتحادیه صنفی تعویض روغنی پس از بررسی تقاضای فرد می تواند ظرف مدت 15 روز نسبت به رد کردن یا قبول درخواست اقدام نموده و پس از آن فرد تا سه ماه فرصت دارد تا مدارک خود را به اتحادیه مورد نظر ارائه دهد.
در صورتی که فردی بخواهد در بیشتر از یک مکان فعالیت کند و دارای تعمیرگاه های متعدد تعویض روغنی در سطح شهر باشد باید تا سقف تعدادی که کمیسیون اتحادیه تایید کند می تواند کارت مباشرت دریافت نماید. اقدام به خرید و فروش پروانه کسب ممنوع بوده و اگر فردی بخواهد جواز خود را به فرد دیگری انتقال دهد باید به اتحادیه مراجعه کرده تا پروانه مورد نظر باطل شده و پروانه جدیدی به نام شخص مورد نظر صادر گردد.
حداقل متراژ مغازه جهت راه اندازی کسب تعویض روغنی چند متر مربع بایدباشد؟
سلام دوست عزیز وقت بخیر
برای راه اندازی کسب و کار تعویض روغنی متراژ مشخصی وجود ندارد ولی با توجه به تجربه ای که اساتید در این شغل دارند حداقل متراژ باید 30 متر برای کارهای تعویض و جابجایی خودرو و … نیاز است