تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

معرفی جدیدترین روش های صافکاری خودرو

معرفی جدیدترین روش های صافکاری خودرو


معرفی جدیدترین روش های صافکاری خودرو : در دنیای امروز، خودروها به یکی از وسایل بسیار پر کاربرد در زندگی اکثر افراد جامعه تبدیل شده اند و بدون آن ها قادر به انجام بسیاری از کارها نخواهیم بود. اما از سویی، همین رشد روز افزون استفاده از خودروها معایبی را نیز به همراه داشته است که از جمله آن ها می توان به افزایش تصادفات و آسیب دیدن بدنه خودرو اشاره نمود. از این رو شغل صافکاری پر رونق و پر درآمد بوده و با شرکت در دوره آموزش صافکاری خودرو میتوانید این حرفه را یاد بگیرید.

آموزش صافکاری

همان گونه که می دانید بدنه خودرو متشکل از چندین لایه فلزی می باشد که در نهایت توسط لایه ای از رنگ پوشانده شده است. هر گونه سهل انگاری و یا تصادفات کوچک و بزرگ چه به صورت عمدی و یا غیر عمدی باشد می تواند منجر به آسیب دیدن خودرو شود. افزایش میزان تصادفات باعث پیدایش مشاغل مربوط به تعمیرات آن شده است که از جمله این مشاغل می توان صافکاری و نقاشی خودرو را نام برد.

به دلیل رشد صنعت خودروسازی و پیدایش خودروهایی با ظاهری جدید و با ریزه کاری های بسیار، جزئیات زیادی را در بدنه خودروها شاهد هستید که می توان گفت در صورت آسیب به بدنه آن ها، دیگر روش صافکاری سنتی کاربرد ندارد و ضعیف عمل خواهد کرد. بنابراین در این مقاله قصد داریم به معرفی روش های مدرن صافکاری پرداخته و به بررسی آن ها بپردازیم.

معرفی جدیدترین روش های صافکاری خودرو

انواع صافکاری خودرو

صافکاری خودرو از جمله مشاغ خدماتی به شمار می رود که بر مبنای خلاقیت صافکار ایجاد شده است. بهتر است بگوییم که هر صافکار روش منحصر به فرد خود را در صافکاری دارد. علاوه بر این، هر صافکار برای صافکاری قسمت های مختلف خودرو از ابزار و روش های ویژه ای استفاده خواهد کرد که خاص خودش است و طی زمان و با کسب تجربه به آن ها دست یافته است.

به طور کلی صافکاری به دو روش بدون رنگ و با رنگ تقسیم می شود که هرکدام ممکن است چندین وسیله و ابزار برای انجام صافکاری در اختیار داشته باشند. به همین دلیل می توان امروزه شاهد روش های گوناگونی از صافکاری باشیم که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

صافکاری با رنگ و بدون رنگ

بسته به شدت ضربه و نوع آن حین تصادف، این صافکار است که تصمیم میگیرد چه عملی را در خصوص قسمت آسیب دیده انجام دهد و از چه روشی استفاده کند. گاهی اوقات ممکن است ضربه سطحی باشد و به نقاشی بدنه نیازی نباشد، در این حالت بدون رنگ کردن قسمت آسیب دیده، صافکار قادر است آن را صافکاری نماید.

صافکاری با رنگ و بدون رنگ

این کار به دانش و تخصص بالایی نیاز خواهد داشت. برخلاف روش قبلی گاهی مواقع شدت ضربه چنان زیاد است نه تنها به دلیل تصادف رنگ بدنه از بین می رود، بلکه طی صافکاری نیز بخاطر ضربات چکش، رنگ از بین خواهد رفت. در این حالت امکان استفاده از روش بدون رنگ وجود ندارد بلکه صافکار مجبور به استفاده از رنگ می شود.

صافکاری با استفاده از میله های PDR

صاافکاری بدون رنگ که به اختصار PDR نیز نامیده می شود، به وسیله روش های متفاوتی قابل انجام است. به عبارت دیگر، هنگامی که بتوان بدون استفاده از رنگ آمیزی بدنه خودرو را اصلاح نمود و همچنین بدینه دچار شکستگی رنگ نشده است، روش PDR می تواند گزینه خوب و مناسبی برای انتخاب باشد.

از معایب این روش می توان به این نکته اشاره کرد که قادر به دسترسی به برخی نقاط همانند رکاب زیر درب خودرو نخواهید بود. اما ناامید نشوید، چرا که به وسیله میله های ساده و جالب PDR، حتی به مکان هایی که دسترسی به آن ها دشوار است، می توانید دسترسی داشته باشید. این وسیله میله ای بلند با طول های متفاوت می باشد که دسته ای در قسمت سر آن برای در دست گرفتن تعبیه شده است و در سمت دیگر، یک خم 90 درجه واقع شده است.

صافکاری با استفاده از میله های PDR

در قسمت انتهایی این خم، روزنه ای واقع شده است که عضو اصلی را می توان بر روی آن نصب نمود.به منظور توضیح بیشتر بهتر است بگوییم که این قطعه خود یک گوی کروی می باشد که در مکانی ثابت گشته است و توسط بلبرینگ های واقع شده در محفظه بیرونی، به هر سمتی به راحتی می تواند بچرخد.

صافکار بسته به نوع آسیب، شکستگی های ایجاد شده و قوس و تورفتگی ها، یکی از گوی های مناسب را انتخاب می نماید و اقدام به نصب آن بر روی میله می کند. در مرحله بعد، آن را به درون محفظه هدایت می نماید و با حرکت دادن میله به صورت معکوس و با نیز با فشار دست، گوی را در قسمت پشتی مکان فرو رفتگی قرار می دهد و به وسیله فشارهای سطحی آن تو رفتگی ها را رفع می نماید.

صافکاری با مکش یا ساکشن

همانگونه که از نام این دستگاه می توان حدس زد، به کمک نیروی مکش عمل صافکاری انجام می شود. این روش از دستگاه های مختلفی استفاده می کند که از تلمبه به عنوان ساده ترین این ابزار می توان نام برد. در واقع تلمبه را بر روی محل فرو رفتگی ایجاد شده قرار می دهند و آن را می کشند.

صافکاری با مکش یا ساکشن

البته باید گفت که در این روش دستگاه های پیچیده ای هم استفاده می شوند که قیمت بالایی دارند. نحوه کار این دستگاه ها بدین صورت است که با ایجاد خلأ  به بدنه خودرو می چسبند و می توان آن ها را به وسیله دستگیره تعبیه شده در

یکی از روش های صافکاری خودرو صافکاری با لیزر است

صافکاری توسط لیزر از جمله مدرن ترین روش های صافکاری بدون رنگ در حال حاضر به شمار می رود. در صورتی که تصادف رخ دهد و رنگ بدنه ماشین دچار شکستگی شود، می توان از روش صافکاری لیزری بهره برد. در این روش، علم اپتیک یا همان نور شناسی و لیزر به کمک ما می آیند تا بوسیله آن ها بتوانیم به تعمیر سطح خارجی بدنه خودرو بپردازیم. از جمله مزایای استفاده از این روش می توان به این امر اشاره کرد که به دلیل حرارت ایجاد شده توسط لیزر، هیچگونه ردی از صافکاری بر روی بدنه باقی نمی ماند و این بسیار عالی است.

صافکاری خودرو با چسب حرارتی

صافکاری خودرو با چسب حرارتی

شاید نام این روش کمتر به گوش شما خورده باشد، چرا که یکی از مدرن ترین روش ها محسوب می شود. نحوه کار به این صورت می باشد که بر روی قسمتی که آسیب دیده است؛ چسب را تزریق می نمایند و سپس نیرویی در خلاف جهت اولیه به قسمتی که دچار تو رفتگی شده است اعمال می نمایند، در این صورت قسمتی که آسیب دیده بود به حالت اولیه خود برمی گردد.

صافکاری خودرو با چسب حرارتی 2

صافکاری با دستگاه مغناطیسی

لازم به ذکر است که دستگاه مغناطیسی از امواج الکتریکی بهره می برد. در واقع این گونه امواج به این صورت عمل می کنند که باعث جنبش مولکول های فولاد از قسمت هسته و مرکز ورق می شوند و در نتیجه، این امر باعث محو شدن و رفع تو رفتگی های روی بدنه می گردد.

سخن آخر

در پایان باید گفت که اگر دارای خودروهای لوکس می باشید، همواره توجه نمایید که خودروی خود را دست هر صافکاری نسپارید و تنها این کار را از صافکارانی تقاضا کنید این کار را انجام دهند که در حرفه خود کاملا شناخته شده و متخصص هستند.

رای دهید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =