
مراحل ساخت انواع کابینت چوبی
آنچه که در این صفحه وجود دارد :
مراحل ساخت انواع کابینت چوبی : ساخت کابینت مانند بسیاری دیگر از کارهای فنی به دانش و مهارت تخصصی نیاز دارد و از مراحل مختلفی تشکیل شده است. چنانچه تمامی این مراحل به صورت دقیق انجام شوند در انتهای کار کابینت زیبا و شیکی خواهید داشت که مناسب با شرایط آشپزخانه شما می باشد. از دیرباز تا کنون آشپزخانه همواره محل پخت و پز بوده است و برای نظم دادن وسایل در فضای آشپزخانه از طبقاتی از جنس فلز و یا چوب استفاده می شده است.
ویدئوی مراحل ساخت انواع کابینت چوبی
امروزه با مدرنیته شدن زندگی و پیشرفت تکنولوژی این طبقات مدرن تر شده اند و جای خود را به کابینت هایی با ظاهر شیک داده اند که عموما از جنس چوب و یا ام دی اف (MDF) هستند. در این مقاله سعی می کنیم تا مراحل کلی ساخت انواع کابینت های چوبی را شرح دهیم. لازم به ذکر است که فرآیند ساخت کابینت چوبی از دو مرحله ساخت و نصب کابینت در محل تشکیل شده است. برای یادگیری صفر تا صد آن در دوره آموزش کابینت سازی مجتمع آموزشی برق شرکت کنید.
انواع کابینت آشپزخانه
کابینت ها امروزه به عنوان جزئی جدا نشدنی از آشپزخانه به شمار می روند و زیبایی خاصی به آن می بخشند. کابینت ها از جنس های مختلفی ساخته می شوند و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که هرکسی بنا بر سلیقه و شرایط خود یکی از آن ها را بر می گزیند. دقت کنید که قیمت هر نوع کابینت بسته به نوع متریال استفاده شده سنجیده می شود. در این قسمت به معرفی تعدادی از کابینت های چوبی خواهیم پرداخت.
- کابینت ملامینه
- کابینت ام دی اف (MDF)
- کابینت های گلاس
- کابینت ممبران یا وکیوم
- کابینت روکش چوب
- کابینت تمام چوب
مراحل ساخت کابینت چوبی به ترتیب
برای ساخت کابینت نیاز است که مراحلی را به صورت زیر طی کنیم:
اندازه برداری ابعاد آشپزخانه
قبل از مرحله طراحی و ساخت کابینت نیاز است که در ابتدا اندازه و ابعاد آشپزخانه اندازه گیری شده و نیز جایگاه تاسیسات مشخص شود. در ابتدا نوع و محل اجاق گاز را مشخص نمایید. عموما 90 سانتی متر فضای خالی برای اجاق گاز در نظر گرفته می شود، اما چنانچه اجاق گاز از نوع صفحه ای باشد، روی کابینت نصب می شود و فضای زیر آن نیز کابینت می گردد. به مکان های دودکش هود، برق و انشعابات لوله های گاز هم توجه داشته باشید.
توجه داشته باشید که برای نصب هود هم تقریبا 60 الی 90 سانتی متر فضا در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، برای ظرفشویی و لباسشویی هم به طور جداگانه باید 60 سانتی متر فضا خالی گذاشت. در نهایت برای سینک و یخچال هم به ترتیب فضایی به ابعاد حدود 60 الی 120 سانتی متر 180*95 سانتی متر اختصاص داد.
ارائه پیش طرح
چنانچه بخواهید نمایی از طرح نهایی را به مشتری نشان دهید و زوایای مختلف آن را برای مشتری توضیح دهید تا در نهایت بر طبق سلیقه ایشان طرح پایانی را اجرا کنید، تهیه یک پیش طرح الزامی می باشد.
طراحی نمودن کابینت
پس از گذراندن مراحل بالا حال نوبت به آن رسیده که به صورت مهندسی طرح کابینت ها را بر روی کاغذ اجرا کنید. به منظور طراحی می توان از نرم افزارهایی همچون Catia و 3Dmax استفاده کرد. در این بخش لازم است که نوع آشپزخانه از لحاظ شکلی انتخاب شود که عبارتند از L شکل، U شکل، راهرویی و V شکل.
از سوی دیگر باید به دسترسی قسمت هایی مانند اجاق گاز، سینک و یخچال هم دقت داشت و به گونه ای طراحی کرد که در زمان کوتاهی بتوان به آن ها دسترسی داشت تا در نهایت یک آشپزخانه زیبا را با در نظر گرفتن رنگ و ها و چیدمان سایر قسمت های خانه، طراحی نمود.
تعیین نوع مصالح مصرفی و رنگ آن ها
همانگونه که پیش تر در مورد انواع کابینت ها گفتیم، رویه و بدنه کابینت ها از مصالح مختلفی ساخته شده اند. به طور معمول، رویه کابینت ها که بیشتر در تماس با وسایل و افراد قرار می گیرند، از صفحات مقاوم در برابر آب و حرارت ساخته می شوند و بدنه کابینت ها هم از جنس ام دی اف و نئوپان با روکش های طبیعی و مصنوعی ساخته می شوند.
در این مرحله است که بر طبق کاتالوگ های ارائه شده به مشتری، رنگ مورد علاقه او انتخاب می شود. البته به یاد داشته باشید که اگر رنگ و مصالح با یکدیگر همخوانی نداشته باشند و مناسب نباشند، ممکن است کار شما جالب نشود و زیبایی خود را از دست بده.
محاسبه اندازه و ضخامت برش ها
از مهم ترین مسائلی که در مورد ساخت کابینت اهمیت فراوانی دارد یکسان بودن ضخامت قطعات برش خورده می باشد. در هنگام تعیین اندازه برش ها حتما به نوع زمینی و یا دیواری بودن کابینت دقت فرمائید. کابینت های دیواری استاندارد قاعدتا به عمق 30 الی 35 و ارتفاع 70 تا 90 سانتی متر می باشند و این اندازه ها در نوع کابینت زمینی دارای ارتفاع 72 سانتی متر، عرض 60 سانتی متر و عمق 56 سانتی متر است.
برش کاری بر اساس اندازه های تعیین شده
مرحله برش کاری خود از دو بخش اندازه گیری نمودن دقیق تخته ها و خرد کردن ورقه ها تشکیل شده است. در این قسمت عواملی مانند ضخامت PVC، خش خوردگی سطوح، تابیدگی ورق ها، بلنت، پاسنگ، تاج و پشت بدنه کنترل شده و عیوب احتمالی آن رفع می گردد. لازم به ذکر است که در فرآیند ساختن کابینت های مدرن و امروزی این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا در حد امکان با ظرافت و دقیق انجام شود تا در پایان کابینت های زیبا و ظریفی را داشته باشیم.
لبه چسبانی
انجام این مرحله در واقع به منظور زیبایی بیشتر کابینت و حفاظت از لبه های کار در مقابل نفوذ رطوبت و آب را به دنبال دارد. برای این منظور از نوارهایی از جنس چوب و یا PVC استفاده می شود که عموما دارای ضخامتی از 1 تا 2 میلی متر هستند. از نوارهای با ضخامت 1 میلی متر برای تخته های طبقات داخل کابینت و از ضخامت های بیشتر برای درب کابینت و دیگر بخش ها استفاده می شود.
به یاد داشته باشید که لبه چسبانی به دو صورت ماشینی و دستی قابل انجام می باشد که بدون شک روش ماشینی دقت و سرعت و زیبایی کار بیشتری را ارائه می دهد. پس از اینکه این مرحله پایان یافت، ممکن است کمی چسب از کنار لبه ها بیرون زده باشد که باید آن ها را تمیز نمود، که این عمل در روش ماشینی به صورت خودکار قابل انجام می باشد.
شیار زنی
به منظور قرار گرفتن فیبر پشت بند کار در کابینت های دیواری و زمینی از عمل شیار زنی استفاده می شود. اما دقت کنید که این شیارها از پشتی بدنه باید 17 میلی متر فاصله داشته باشند چرا که این فاصله، فضای مناسب برای نصب کردن چوب های اتصال در قسمت پشت کابینت را ایجاد می کند.
عمل سوراخ کاری
حال نوبت به خط کشی و تعیین محل سوراخ های اتصال بدنه، ریل کشو و دیگر قسمت ها می رسد. پس از اینکه عمل سوراخ کاری انجام شد، در سمت بیرونی بدنه سوراخ های اتصال را خزینه می کنیم. البته توجه نمایید که سوراخ ها را در فاصله 5 سانتی متری از لبه کار و در مرکز ضخامت تخته اتصالی ایجاد کنید تا در نتیجه سوراخ های زده شده بر سطح تخته عمود باشند. لازم به ذکر است که سوراخ کاری منجر به افزایش سرعت روند مونتاژ کاری و زیبایی و ظرافت بیشتر می شود.
مونتاژ کاری
پس از اینکه تمامی مراحل بالا به ترتیب انجام شد، نوبت به اتصال قطعات به یکدیگر و مونتاژ نمودن آن ها می رسد. لازم است که پیش از محکم نمودن پشت کار بر روی فیبر فیکس، دویدگی کار گرفته شود تا موقع نصب کردن کابینت ها بر روی دیوار و نصب درب های آن با مشکل مواجه نشویم.
مراحل نصب نمودن کابینت
همان گونه که در ابتدای مقاله اشاره نمودیم، فرآیند ساخت کابینت شامل مراحل نصب آن نیز می شود که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد:
- تعیین نمودن محل دقیق قرار گیری کابینت ها و گذاشتن علامت بر روی دیوار
- نصب کردن اتصالات محکم بر روی دیوار، همچون اتصال 45 برای قرار گرفتن محکم کابینت بر روی آن.
- نصب نمودن کابینت های دیواری و زمینی در مکان مناسب تعیین شده و ثابت کردن آن ها به وسیله پیچ و مهره
- پس از اینکه کابینت نصب شد، باید به اندازه گیری و برش دادن طبقات و همچنین درب های نمای اپن پرداخته شود.
- در نهایت با نصب کردن دستگیره، لولا و درب کابینت، ساخت کابینت به پایان می رسد.