تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

بازار کار و درامد تعویض روغنی چطور است؟

بازار کار و درامد تعویض روغنی چطور است؟


اگر دارای اتومبیل شخصی باشید، حتما چندین بار در سال گذرتان به مغازه های تعویض روغنی و آپاراتی افتاده است. روغن یکی از موارد لازم برای کار کردن درست خودرو می باشد و نیاز است تا در دوره های زمانی مناسب نسبت به تعویض آن اقدام گردد. در هنگام مراجعه به تعویض روغنی ها حتما از تعداد زیاد مراجعه کنندگان به این افراد تعجب کرده اید و شاید بارها در ذهنتان درآمدی که این افراد در ماه دارند را محاسبه کرده باشید. افراد بسیاری تمایل دارند تا وارد شغل تعویض روغنی شده اما اطلاعات کافی در رابطه با آن ندارند. در صورتی که شما هم از دسته افرادی هستید که علاقمند به فعالیت در این حرفه دارید می توانید مطلب زیر را تا انتها دنبال نمایید.

آموزش تعویض روغنی

معرفی شغل تعویض روغنی

تعویض روغنی یکی از مشاغل فنی مرتبط با خودرو می باشد که افراد در آن به انجام کارهایی مانند تعویض روغن موتور و ترمز انواع خودروهای داخلی و خارجی، تعویض روغن گیربکس خودرو، تعویض فیلترهای روغن، تعویض لنت خودرو، تنظیم باد چرخ ها، تنظیم و تعویض چرخ، تعویض روغن هیدرولیک فرمان، بالانس چرخ موتور و بسیاری از موارد دیگر می پردازند. این افراد معمولا دارای مغازه هایی کوچک می باشند که در آن به انجام خدمات گفته شده می پردازند. با توجه به بازار کار مناسبی که این حرفه دارد، بسیاری از جوانانی که به دنبال کار می باشند تمایل به کسب مهارت و انجام فعالیت در این زمینه را دارند.

در ادامه به ویژگی های مورد نیاز برای ورود به این حرفه و همچنین بازار کار و میزان درآمد آن خواهیم پرداخت.

ویژگی های مورد نیاز برای ورود به شغل تعویض روغنی

تعویض روغنی یک شغل کاملا فنی می باشد و افراد در آن دائما دست به آچار بوده و فردی که وارد این حرفه می شود باید به کارهای فنی و عملی علاقمند باشد. تصور این که در این حرفه می توان پشت میز نشست و بدون وجود هیچ گونه خستگی درآمد بالایی را کسب نمود کاملا غلط بوده و برعکس این شغل خستگی زیادی داشته و نیاز به انجام فعالیت بالایی دارد. افرادی که وارد این حرفه می شوند باید نسبت به کثیف کاری که در آن وجود دارد آگاهی داشته باشند و از لباس ها و دست هایی که دائما روغنی می باشد گریزی نداشته باشند.

این افراد باید مسئولیت پذیری زیادی داشته و خودرویی که به دست آنها سپرده می شود را به بهترین نحو ممکن تعمیر نمایند چرا که در صورت کاهلی و عدم توجه دقیق در این کار ممکن است خطراتی برای خودرو و راننده ایجاد گردد.

آینده شغلی تعویض روغنی

ساعت کاری بالا، خطر افتادن در چال تعمیرگاه، برخورد با انواع مشتریان و اخلاق های متفاوت و غیره، از جمله چالش ها و سختی هایی است که در حرفه تعویض روغن وجود دارد و افراد باید به آن توجه داشته باشند.

بازار کار و آینده شغلی تعویض روغنی

یکی از سوالات متداولی که برای افرادی که قصد ورود به این حرفه را دارند پیش می آید، بازار کار و میزان درآمد شغل تعویض روغنی می باشد. آمار تولیدات خودرو در سال های اخیر در داخل و خارج از ایران بسیار گسترش یافته است و تقریبا هر خانواده ای را می توان دارای یک خودرو تصور کرد. با پیشرفتی که در حوزه تولیدات اتومبیل به وجود آمده است می توان پیش بینی کرد که در سال های آینده یک خودرو به ازای هر فرد در جامعه وجود داشته باشد.

تمامی خودروهایی که تولید می شوند پس از مدتی کار کردن نیاز به تعویض روغن موتور و روغن ترمز و … دارند که انجام این کار توسط افراد تعویض روغنی انجام می گیرد. با توجه به اهمیت اتومبیل در زندگی انسان ها و نیاز آنها به انواع تعمیرات، مشاغلی که در ارتباط با خودرو می باشند معمولا از بازار کار مناسبی برخوردار می باشند و تعویض روغنی هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود.

با وجود این که تعداد تعمیرگاه های تعویض روغنی که در سطح شهر مشاهده می شود بسیار زیاد می باشند اما با توجه به حجم نیازی که به این حرفه وجود دارد، هنوز هم بازار کار آن اشباع نشده و افرادی که این شغل را راه اندازی می نمایند می توانند به درآمد بالایی دست پیدا کنند.

هزینه راه اندازی تعویض روغنی چقدر است؟

هزینه راه اندازی تعویض روغنی چقدر است؟ افرادی که قصد ورود به این حرفه را دارند نیاز است تا علاوه بر بازار کار این شغل، به سرمایه مورد نیازی که برای راه اندازی تعمیرگاه مورد نیاز است نیز توجه داشته باشند و از افرادی که در شغل تعویض روغنی فعالیت دارند مشورت های لازم را دریافت نمایند.

باید بدانید که راه اندازی شغل تعویض روغنی در ابتدا نیاز به سرمایه ای حدود 50 تا 100 میلیون تومانی جهت رهن یا خرید مغازه را دارد. البته این مبلغ بستگی به این که شما در چه شهری هستید و در چه منطقه ای قصد تاسیس تعمیرگاه را دارید متغیر می باشد. توصیه می شود تعمیرگاه تعویض روغنی خود را در محله ای از شهر یا روستا راه اندازی کنید که بورس تعمیرگاه های خودرو در آن مکان وجود داشته باشد و همچنین از تردد بالایی نیز برخوردار باشد.

هزینه راه اندازی تعویض روغنی

در صورتی که به کار خود اطمینان دارید و از مبلغ کافی برای رهن برخوردار نیستید می توانید مغازه را اجاره کرده و با درآمد ماهیانه ای که کار می کنید، اجاره بهای مغازه را نیز پرداخت نمایید.علاوه بر سرمایه اجاره و رهن تعمیرگاه، نیاز است تا مبلغی هم برای خرید انواع روغن ها و همچنین مجهز کردن تعمیرگاه به انواع ابزار و وسایل مورد نیاز برای این شغل، در نظر گرفته شود.

از جمله تجهیزاتی که برای شروع به کار مورد نیاز است می توان به دستگاه تعویض لاستیک، دستگاه بالانس چرخ خودرو، دستگاه کمپرس در باد، دستگاه ساکشن، دستگاه جک سوسماری، دستگاه بوکس بادی، انواع آچار بوکس، انواع آچار و پیچ انگشتی، باکس تجمیع روغن سوخته، قفسه نگه داری لوازم این کسب و کار و غیره اشاره کرد. تهیه این ابزار نیز سرمایه ای حداقل 30 میلیون تومانی نیاز داشته که باید فراهم گردد.

اما در صورتی که علاقمند به فعالیت در حرفه تعویض روغنی می باشید اما از ایت میزان سرمایه برخوردار نمی باشید می توانید پس از کسب مهارت های لازم، نزد فردی که در این کار فعالیت می کند، شروع به کار کرده و درآمد خود را به صورت درصدی یا شراکتی با وی سهیم شوید.

مساحت تعمیرگاه و نیروی انسانی مورد نیاز

مغازه ای که برای شغل تعویض روغنی اجازه می گردد  باید دارای حداقل یک چاله برای تعویض روغن باشد و مساحت آن هم حداقل 30 متر کافی می باشد. هر چقدر تعداد این چاله های تعویض روغن بیشتر باشد، به همان نسبت مراجعه کنندگان بیشتر و در نتیجه درآمد بیشتری خواهید داشت.

هر چاله تعویض روغن نیاز به یک یا نهایتا دو فرد متخصص داشته و فرد می تواند پس از راه اندازی تعمیرگاه چندین کارگر هم برای خود استخدام نماید. اما در صورتی که در ابتدای راه هستید توصیه می شود تا ابتدا خودتان به تنهایی کار کرده و در ادامه پس از گسترش تعمیرگاه اقدام به استخدام نیروهای انسانی دیگر نمایید.

ارتقای کسب و کار و افزایش درآمد

روش های زیادی وجود دارد که امروزه بسیاری از مکانیک های خودرو با انجام آنها مشتریان بیشتری را جذب نموده و درآمد خود را افزایش می دهند. می توانید برای هر مشتری، یک دفترچه درست کرده و هر بار مراجعه وی به تعمیرگاه و خدماتی که انجام شده است را به همراه تاریخ در آن یادداشت نموده و به وی بدهید. در این صورت مشتری برای دفعات بعدی هم به شما مراجعه کرده و همچنین نظم دهی کارتان بیشتر خواهد شد و نسبت به تاریخچه خودروهایی که به شما مراجعه می کنند اطلاعات بیشتری خواهید داشت.

در ابتدای راه اندازی تعمیرگاه تعویض روغنی نیاز است تا تبلیغات را به صورت گسترده و میدانی در سراسر نقاط شهر انجام داد تا افراد با شما آشنا شده و برای دریافت خدمات به تعمیرگاهتان مراجعه نمایند. نیاز است تا مهارت های خود را به روز کرده و نسبت به تمامی روغن هایی که  وارد بازار می شوند و همچنین فناوری های جدیدی که وارد خودروها می شود اطلاعات کافی کسب نموده تا مشتریان به شما اعتماد کافی داشته باشند.

برخورداری از اخلاق خوب و مشتری مدار بودن از دیگر نکاتی است که برای جذب مشتری انجام می شود و می تواند تاثیر بسیاری در افزایش درآمد شما داشته باشد.

وارد شدن به شغل تعویض روغن

برای ورود به این حرفه می توانید در دوره آموزشی تعویض روغنی که در آموزشگاه های فنی و حرفه ای مختلف برگزار می گردد شرکت نموده و در پایان هم مدرک معتبر دریافت نمایید. در صورتی که آموزشگاه از اعتبار کافی برخوردار باشد آموزش ها را به صورت تئوری و عملی برگزار کرده و افراد را برای ورود به بازار کار آماده می کند. سرفصل هایی که در این دوره ها ارائه می شود بر طبق سرفصل های سازمان فنی و حرفه ای بوده و موارد مختلفی را در بر می گیرد که فرد در نهایت با اعتماد به نفس کامل می تواند فعالیت خود را آغاز نموده و کسب درآمد نماید.

4.4/5 - (5 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *