
معرفی انواع سنسورهای برق ساختمان
معرفی انواع سنسورهای برق ساختمان : سنسور یک وسیله الکتریکی است که نوعی ورودی از یک محیط فیزیکی را تشخیص می دهد. ورودی می تواند گرما، نور، حرکت، فشار و رطوبت باشد.
ویدئوی معرفی انواع سنسورهای برق ساختمان
به طور کلی، خروجی یک سیگنال است. انواع مختلفی از سنسورها که نقش اساسی در پروژه های ساختمانی و کاربردهای صنعتی ایفا می کنند شامل سنسورهای گاز، سنسورهای دما، سنسورهای مادون قرمز، سنسورهای مادون قرمز غیرفعال، سنسورهای اولتراسونیک، حسگرهای لیزری، سنسورهای فشار و غیره می باشند. برگزاری دوره آموزش برق ساختمان با 30% تخفیف بصورت حرفه ای و تخصصی در مجتمع آموزشی برق
انواع مختلفی از سنسورهای مورد استفاده در پروژه ها عبارتند از: حسگر نوری، LDR، PIR، IR، سنسور پیزوالکتریک و غیره که به بررسی آن ها می پردازیم. به طور کلی در صنعت برق ساختمان میتوان از سنسورها به منظور چراغ های دیواری و سقفی راه پله ها و نیز دزدگیرهای اماکن بهره برد.
سنسور چیست؟
تعاریف متعددی در مورد چیستی سنسور وجود دارد، اما در این نوشته میخواهیم سنسور را به عنوان دستگاه ورودی تعریف کنیم که یک خروجی (سیگنال) را با توجه به یک کمیت فیزیکی خاص (ورودی) ارائه میکند.
اصطلاح “دستگاه ورودی” در تعریف سنسور به این معنی است که بخشی از یک سیستم بزرگتر است که ورودی یک سیستم کنترل اصلی (مانند یک پردازنده یا یک میکروکنترلر) را فراهم می کند. یکی دیگر از تعاریف منحصر به فرد سنسور به شرح زیر است: دستگاهی است که سیگنال ها را از یک حوزه انرژی به حوزه الکتریکی تبدیل می کند.
انواع سنسورهای برق ساختمان
سنسور دما
به عبارت ساده، سنسورهای دما برای تشخیص تغییرات دما، گرما را اندازه گیری می کنند. آن ها سال ها برای کنترل مواردی مانند گرمایش و تهویه مطبوع مورد استفاده قرار گرفته اند، اما به لطف ظهور اینترنت اشیا، کاربردهای بسیار بیشتری پیدا کرده اند.
به عنوان مثال، بسیاری از ماشین های مورد استفاده در تولید و محاسبات به دما حساس هستند و باید از گرمای بیش از حد محافظت شوند. با سنسورهای دما هوشمند، کسب و کارها می توانند کنترل های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع را برای حفظ شرایط ایده آل به طور خودکار انجام دهند و به طور خودکار خرابی یا نقص را در صورت وقوع تشخیص دهند.
دمای مناسب نه تنها برای راحتی افراد حیاتی است، بلکه می تواند خطرناک نیز باشد. هر کسی که در کنترل یا یک محل تجاری است یا ملکی را اجاره می کند، مسئولیت کاهش خطر ابتلا به لژیونلا را دارد. این باکتری می تواند در سیستم های آب سرد و گرم پخش شود و اگر دمای آب در هر قسمت از سیستم بین 20 تا 45 درجه سانتی گراد باشد، می تواند رشد کند.
چهار نوع سنسور دما وجود دارد:
سنسورهای مبتنی بر نیمه هادی: این دیودهای یکسان که روی یک مدار مجتمع قرار می گیرند، از ولتاژ حساس به دما در مقایسه با شرایط فعلی استفاده می کنند و به آن ها اجازه می دهد تا تغییرات دما را ثبت کنند.
ترموکوپل : همانطور که از نام آن پیداست، از دو سیم تشکیل شده است – این سیم ها از فلزات مختلف ساخته شده اند و در نقاط متفاوتی قرار می گیرند، با تغییر ولتاژ بین دو نقطه، تغییر دما را نشان می دهد.
آشکارساز دمای مقاومت : یک فیلم یا سیم به دور یک هسته سرامیکی یا شیشه ای پیچیده می شود که دما از مقاومت بین المان با دما اندازه گیری می شود. این سنسورها دقیقترین نوع سنسور هستند، اما میتوانند گرانترین نوع نیز باشند.
ترمیستور ضریب دمای منفی : ارائه مقاومت بالا در دماهای پایین، با افزایش دما، مقاومت به سرعت کاهش می یابد به عبارت دیگر، تغییرات سریع و دقیق را منعکس می کند.
سنسورهای رطوبت
رطوبت که به عنوان رطوبت نسبی نیز شناخته می شود، به عنوان مقدار بخار آب در جو تعریف می شود. همانطور که بسیاری از ماشین ها دماهای خاصی را تحمل نمی کنند، شرایط مرطوب نیز مشکلاتی را ایجاد می کند. رطوبت بیش از حد در هوا باعث میعان می شود که می تواند باعث خوردگی برخی از ماشین آلات شود.
سنسورهای رطوبت به شما این امکان را می دهند که شرایط ایده آل را حفظ کنید و در صورت تغییر فوراً اقدام کنید. در خانه ها و مشاغل از آن ها برای کنترل سیستم های گرمایش و تهویه مطبوع استفاده می شود. آن ها در کارخانه های تولیدی، بیمارستان ها، موزه ها، گلخانه ها و ایستگاه های هواشناسی و کلا هر محیطی که به رطوبت حساس است استفاده می شود.
سه نوع رایج سنسور رطوبت وجود دارد:
خازنی : با یک ماده دی الکتریک متخلخل در مرکز، که توسط دو الکترود احاطه شده است، حسگر از بخار آب برای نظارت بر رطوبت استفاده می کند – زمانی که بخار به الکترودها می رسد، تغییر ولتاژ ایجاد می کند.
مقاومتی : حساسیت کمتری نسبت به خازنی دارند، آن ها بر اساس اصول یکسان عمل می کنند و از تغییرات الکتریکی برای اندازه گیری رطوبت نسبی استفاده می کنند. با این حال، آن ها از یون های موجود در نمک ها نیز برای اندازه گیری این تغییر در مقاومت در الکترودها استفاده می کنند.
حرارتی : دو حسگر حرارتی منطبق بر اساس رطوبت هوای اطراف خود، الکتریسیته را هدایت می کنند. یکی با نیتروژن خشک پوشانده شده است، دیگری هوای محیط را اندازه گیری می کند – با تفاوت بین آنها رطوبت را اندازه گیری می کند.
سنسورهای حرکتی/اشغال
حسگرهای حرکتی، حرکت فیزیکی – خواه یک شخص، حیوان یا شی – را در یک منطقه مشخص می گیرند و آن اطلاعات را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می کنند. تشخیص حرکت سال ها در صنعت امنیت برای هشدار دادن به کسب وکارها از مزاحمان استفاده می شود. آن ها در وسایلی که ما هر روز استفاده می کنیم، مانند درب های اتوماتیک، سیفون توالت و خشک کن دست، یافت می شوند. همچنین می توان از آن ها برای خودکارسازی کنترل های ساختمان مانند گرمایش و روشنایی، بسته به اشغال یا عدم اشغال فضا استفاده کرد که به کاهش مصرف انرژی و هزینه های جاری کمک می کند.
هرچند اخیراً کاربرد بیشتری پیدا کردهاند مانند کمک به کسب وکارها در درک نحوه استفاده از اتاقها و فضاها. با تشخیص حضور افراد یا اشیا در زمان واقعی، حسگرهای اشغال به سازمان ها اجازه می دهند تا بفهمند از کدام فضاها بیشترین استفاده را می برند، یا بدانند کدام میزها یا اتاق های جلسه در هر زمان در دسترس هستند. در یک سازمان بزرگ، استفاده کارآمدتر از فضا می تواند منجر به صرفه جویی عظیم در هزینه ها و البته افزایش بهره وری شود.
حسگرهای حرکت یا اشغال با تشخیص انرژی مادون قرمز یا ارسال امواج فراصوت یا امواج رادیویی و اندازهگیری بازتاب آ نها از یک جسم متحرک کار می کنند. این دستگاه کوچک و بی سیم دارای دو شیار است که از ماده ای حساس به نور مادون قرمز ساخته شده است. هنگامی که سنسور بیکار است، هر دو شیار میزان یکسانی از اشعه مادون قرمز محیط را تشخیص می دهند. هنگامی که شخصی وارد میدان دید سنسور می شود، حرکت به یک نیمه سنسور قبل از دیگری می رسد. این تغییر بین تشعشع شناسایی شده توسط دو شکاف است که به حسگر می گوید که شخصی در آن حضور دارد.
چهار نوع سنسور تشخیص حرکت وجود دارد که می توان از آنها به روش های مختلف استفاده کرد:
سنسورهای حرکتی یا مادون قرمز غیرفعال (PIR)
این سنسورها با تشخیص گرمای ساطع شده توسط افراد کار می کنند. وقتی شخصی وارد میدان دید حسگر می شود، حسگر حرکت را تشخیص می دهد و به شما می گوید که شخصی در آن فضا حضور دارد. حسگر به نظارت بر فضا ادامه میدهد و میتواند به روزرسانی های مرتب اشغال را برای شما ارسال کند.
این نوع سنسورها راه حل های سازگار با GDPR و حریم خصوصی هستند زیرا هیچ تصویر یا اطلاعات شخصی ذخیره یا منتقل نمی شود. حسگرهای PIR در اشکال مختلفی وجود دارند، برخی به عنوان واحدهایی که به دیوارها یا سقف شما می چسبند، برخی دیگر که زیر میز قرار می گیرند. این نوع سنسورها محجوب، دارای نصب آسان، تعمیر و نگهداری کم و گزینه ای مقرون به صرفه هستند.
سنسورهای اشغال میز مطالعه: این سنسورها به سادگی به سطح زیرین میز می چسبند. سنسور PIR دارای یک هود است که نیمی از سنسور را پوشش می دهد، بنابراین حرکت را فقط در شعاع 180 درجه تشخیص می دهد. همراه با یک لنز با زاویه باریک، آن را بسیار دقیق می کند و فقط یک فرد زیر میز را تشخیص می دهد، نه افرادی که پشت یا کنار آن راه می روند.
سنسورهای اشغال میز غذاخوری: مشابه سنسورهای میز مطالعه، این سنسورها به قسمت زیرین میز می چسبند و از لنز با زاویه باریک استفاده می کنند. با این حال، سنسور PIR حرکت را در شعاع 360 درجه تشخیص میدهد، بنابراین میتواند افرادی را که دور میز نشستهاند را تشخیص دهد. بر اساس میانگین ارتفاع، محدوده تشخیص 0.5 متر است.
سنسورهای اشغال اتاق: این سنسورها به سقف می چسبند و میدان دید 360 درجه دارند و از لنزهای زاویه باز برای تشخیص افراد در میدان دید وسیع تری استفاده می کنند. بر اساس ارتفاع سقف معمولی 2.5 متر و زاویه تشخیص 64 درجه، محدوده تشخیص تخمینی 5 متر است.
سنسورهای اشغال اتاقک: مانند سنسورهای میز، این سنسورها نمای 180 درجه را تشخیص می دهند، بنابراین می توان آن ها را روی دیوار یا سقف اتاقک قرار داد تا افراد را در آن فضا تشخیص دهد و از عبور از آن ها جلوگیری کند. اینها برای توالت یا اتاق جلسات عالی هستند.
سنسورهای زمان پرواز
یک پرتو نور مادون قرمز ساطع می کند که از یک فرد منعکس می شود و به حسگر باز می گردد، زمان صرف شده برای بازگشت یک محاسبه دقیق فاصله را ارائه می دهد. سنسور از این اندازهگیری ها برای تعیین اینکه آیا فرد به سمت حسگر حرکت میکند یا از آن دور میشود، استفاده می کند و آن را به یک حسگر ورود/خروج موثر تبدیل می کند.
حسگرهای جریان افراد: برای تشخیص افراد و جهت حرکت، می توان از این حسگرها برای نظارت بر جریان لحظه ای افراد به داخل و خارج از هر درگاه تک سرنشین استفاده کرد. از دو جهت افراد را در حین راه رفتن به سمت سنسور یا دور شدن از آن تشخیص می دهند، بنابراین می توانید تعداد افراد را در یک فضا تعیین کنید. این ها فقط حرکت را تشخیص می دهند و نه چهره ها را چرا که دوربین نیستند.
سنسورهای آرایه مادون قرمز
این نوع سنسورها به شما این امکان را میدهند که با اندازهگیری دما در نزدیک تر یا دورتر شدن یک فرد یا شی از حسگر، اجسام متحرک یا بیحرک، توزیع دما، تصویر حرارتی و جهت حرکت را تشخیص دهید. با افزایش فاصله از سنسور، میدان دید گسترش می یابد اما اندازه زاویه ای کوچکتر به نظر می رسد. با باریک شدن نزدیکی سنسور، سنسور می تواند دما و شکل دقیق را تشخیص دهد.
سنسورهای حرکت و شمارنده افراد: تعداد افراد در یک فضا، دقیقاً جایی که در آن فضا هستند و نحوه حرکت آنها را تشخیص می دهد. این حسگرها تنها با تشخیص حرکت افراد، با حریم خصوصی و GDPR مطابقت دارند.
سنسورهای تماسی
سنسورهای تماس با نام سنسورهای موقعیت یا وضعیت یا سنسورهای نظارت بر ساختمان نیز شناخته می شوند. سنسورهای تماسی روشی ساده برای تشخیص باز یا بسته بودن در، پنجره یا مکانیسم های مشابه هستند. سنسورها در دو قسمت هستند – یکی که روی در یا پنجره و دیگری روی قاب ثابت می شود. این دو بخش از میدان های مغناطیسی استفاده میکنند تا تشخیص دهند که چه زمانی در حال لمس کردن هستند (به این معنی که در یا پنجره بسته است) و زمانی که از هم جدا میشوند (هنگامی که در یا پنجره باز میشود).
به دلایل مختلف، از جمله ایمنی، امنیت و بهره وری انرژی، دانستن آنچه در اطراف ساختمان شما در هر زمان می گذرد مفید است. نظارت بر ساختمان با استفاده از حسگرهای تماسی به شما امکان می دهد وضعیت درها و پنجره های اطراف ساختمان خود، از جمله درهای روی کمدها، کابینت ها و یخچال ها را مشاهده کنید. می توانید به طور خودکار درها یا کابینت های قفل نشده، پنجره های باز یا شکسته یا حضور در یک اتاق را شناسایی کنید و کنترل های ساختمان را بر اساس اشغال زنده خودکار کنید.
سنسورهای گاز / کیفیت هوا
سنسورهای گاز برای نظارت بر تغییرات کیفیت هوا و تشخیص وجود گازهای مختلف استفاده می شود. آن ها برای نظارت بر کیفیت هوا، تشخیص گازهای سمی یا قابل احتراق، و نظارت بر گازهای خطرناک در صنایع تولیدی، دارویی، پتروشیمی و معدن استفاده می شوند. بسته به نوع استفاده، می توانید دی اکسید کربن، مونوکسید کربن، هیدروژن، اکسید نیتروژن، اکسیژن، آلودگی هوا یا گاز را کنترل کنید.
در حالی که بسیاری از کاربردها به ایمنی مربوط میشوند، اثرات کیفیت پایین هوا همیشه شدید یا حتی به راحتی قابل تشخیص نیستند. در ساختمان های امروزی که به خوبی عایق بندی شده اند، افزایش سطح دی اکسید کربن می تواند منجر به هوای کهنه، گرفتگی و شکایاتی مانند خستگی و سردرد شود. این می تواند بر آسایش و رفاه افراد و همچنین بهره وری تأثیر بگذارد. و با توجه به اینکه کارفرمایان موظف به ارائه یک محیط کاری سالم هستند، تعجب آور نیست که کسب و کارهای بیشتری از نظارت محیطی برای حفظ دما و کیفیت هوا استفاده می کنند.
سه نوع متداول سنسور کیفیت هوا وجود دارد:
اکسیژن : این حسگر الکتروشیمیایی می تواند هر گازی را که می تواند به صورت الکتروشیمیایی اکسید یا کاهش یابد را تشخیص دهد.
مونوکسید کربن : این نیز یک حسگر الکتروشیمیایی است که به روشی مشابه سنسور اکسیژن عمل می کند.
دی اکسید کربن : یک سنسور تشخیص مادون قرمز، این یک پرتو مادون قرمز را از طریق یک لوله نور منتقل می کند، تشخیص می دهد که چقدر از انرژی پرتو باقی مانده و به سطوح دی اکسید کربن تبدیل می شود.
سنسورهای نظارت بر جریان الکتریکی (CT)
سنسورهای جریان الکتریکی (CT) مصرف انرژی بلادرنگ را در سطح مدار، منطقه یا ماشین اندازه گیری می کنند. دانستن میزان مصرف انرژی دو کاربرد اصلی دارد. اولاً، میتوانید مکان هایی را که بیشترین مصرف و هدر دادن انرژی را انجام می دهند شناسایی کنید و به شما امکان میدهد این انرژی را ذخیره کنید. همچنین می توانید زمانی که استفاده نمیشوند، بهطور خودکار آن ها را خاموش کنید.
ثانیاً، اگر بتوانید شرایط عملیاتی عادی را تشخیص دهید، همچنین می توانید ببینید که ماشین آلات آنطور که باید کار نمی کنند. به عنوان مثال، جریان کاری بالاتر از حد متوسط می تواند به شما بگوید که موتور بیش از حد بارگذاری شده است. این بینش به این معنی است که می توانید به جای پرداخت هزینه برای بازرسی های معمول، زمانی که واقعاً به تعمیر و نگهداری نیاز است، برنامه ریزی کنید. همچنین می توانید فوراً مشکلات احتمالی را برطرف کنید و زمان خرابی برنامه ریزی نشده را به حداقل برسانید.
انواع سنسور سی تی عبارتند از:
هسته تقسیم شده : این ها می توانند باز شوند و در اطراف یک هادی نصب شوند، بنابراین برای پیکربندی های موجود ایده آل هستند.
اثر هال DC : این سنسورها از آنچه به عنوان اثر هال شناخته می شود برای اندازهگیری جریان AC و DC استفاده میکنند و ولتاژ متغیر را هنگامی که دستگاه در میدان مغناطیسی قرار میگیرد اندازهگیری میکنند. آنها می توانند حلقه باز یا بسته باشند. حلقه باز فشرده، کم هزینه و دقیق است، حلقه بسته پاسخ سریع و رانش دمای پایین را ارائه می دهد.
کویلهای روگوفسکی : ترانسفورماتورهای جریان انعطاف پذیر، نصب آن ها آسان است. یک سیم پیچ نازک در اطراف هادی پیچیده شده و بسته می شود.
هسته جامد : این حسگرها برای نصب های جدید، بهترین حلقه ها هستند و هیچ راهی برای باز شدن ندارند. آن ها به دلیل دقت بالای خود مشهور هستند.
سنسور مادون قرمز (IR)
سنسورهای مادون قرمز سنسورهای مبتنی بر نور هستند که در کاربردهای مختلفی مانند تشخیص نزدیکی و تشخیص اشیا استفاده میشوند. سنسورهای IR به عنوان حسگر مجاورت تقریباً در همه تلفن های همراه استفاده می شوند.
دو نوع سنسور مادون قرمز یا IR وجود دارد: نوع انتقالی و نوع انعکاسی. در سنسور IR نوع انتقالی، فرستنده IR (معمولا یک LED) و آشکارساز IR (معمولا یک دیود فوتو دیود) رو به روی یکدیگر قرار می گیرند به طوری که وقتی یک جسم از بین آن ها عبور می کند، سنسور شی را تشخیص می دهد.
نوع دیگر سنسور IR سنسور IR نوع بازتابی است. در این حالت فرستنده و آشکارساز در مجاورت یکدیگر رو به روی جسم قرار می گیرند. هنگامی که یک جسم جلوی سنسور می آید، نور مادون قرمز از فرستنده IR از جسم منعکس می شود و توسط گیرنده IR شناسایی می شود و بنابراین سنسور جسم را تشخیص می دهد.
سنسور اولتراسونیک
سنسور اولتراسونیک یک دستگاه غیر تماسی است که می تواند برای اندازه گیری فاصله و همچنین سرعت یک جسم مورد استفاده قرار گیرد. سنسور اولتراسونیک بر اساس خواص امواج صوتی با فرکانس بیشتر از محدوده قابل شنیدن انسان کار می کند.
حسگرهای بینایی و تصویربرداری
سنسورها / آشکارسازهای بینایی و تصویربرداری ابزارهای الکترونیکی هستند که وجود اشیا یا رنگ ها را در میدان دید خود تشخیص می دهند و این اطلاعات را به یک تصویر بصری برای نمایش تبدیل می کنند. مشخصات کلیدی شامل نوع سنسور و کاربرد مورد نظر، همراه با هر ویژگی خاص مبدل است.
سنسور قطع برق: به منبع تغذیه خط برق نظارت شده متصل است. در صورت قطع برق از کارت تلفن همراه داخلی دزدگیر قطع برق، برای ارسال پیامک و شماره گیری به افسر وظیفه استفاده می شود. پس از دریافت تماس و پیامک، پلیس می تواند تعیین کند که برق کجاست.
سنسور شتاب سنج: برای کاربردهای سنجش از دور در شرایط “لرزش شدید” مانند زلزله مناسب است. این به طور گسترده ای در سنجش لرزه ای و لرزش تحت شرایط اندازه گیری صدای بسیار کم و هزینه کم استفاده می شود. بسیار مناسب برای نظارت بر ساختمان، کنترل صنعتی و فرآیند و نظارت بر سازه.
فوتو سنسور: از حسگر نوری یا به عبارت دیگر فوتو سنسور برای ساخت یک وسیله نقلیه روباتیک استفاده می شود که از یک خط خاص پیروی می کند و همچنین از دیوار راه می رود و بالا می رود.
سنسور فوتوسل (LDR): برای ساخت یک سیستم کنترل شدت نور خودکار مورد استفاده در چراغ های روشنایی به منظور صرفه جویی در انرژی استفاده می شود.
سنسور پیزوالکتریک: از یک سنسور پیزوالکتریک برای ساختن یک سیستم تولید برق که از فشار پای انسان استفاده می کند استفاده می شود.
انواع دیگر سنسورها
حسگرهای نوری: انرژی الکترومغناطیسی از جمله الکتریسیته و نور را اندازه گیری می کنند. آنها در صنایعی مانند مراقبت های بهداشتی، انرژی و ارتباطات برای نظارت بر متغیرهایی از جمله نور، تشعشع، میدان الکتریکی و مغناطیسی و دما استفاده می شوند.
سنسورهای فشار: فشار را تشخیص می دهند و به مدیر سیستم در مورد هر گونه انحراف از محدوده فشار استاندارد هشدار می دهند – مشابه نظارت بر ماشین. این در تولید و همچنین در سیستم های آب و گرمایش مفید است.
سنسورهای کیفیت آب: در مدیریت محیطی برای اندازهگیری مواد شیمیایی، یونها، عناصر آلی، جامدات معلق و سطوح pH در آب استفاده میشوند.
حسگرهای شیمیایی: وجود مواد شیمیایی را در آب یا هوا تشخیص می دهند. آن ها برای ردیابی کیفیت هوا و آب در شهرها، نظارت بر فرآیندهای صنعتی و شناسایی مواد شیمیایی مضر، مواد منفجره و مواد رادیواکتیو استفاده می شوند.
حسگرهای دود: سطوح ذرات معلق و گازهای موجود در هوا را تشخیص می دهند. در حالی که برای مدتی در اطراف هستند، توسعه IoT به این معنی است که اکنون می توانند بلافاصله کاربران را از مشکلات مطلع کنند.
سنسورهای سطح: سطح سیالات، مایعات یا سایر مواد را در یک سیستم باز یا بسته تعیین می کنند. آنها عمدتا برای اندازه گیری سطح سوخت استفاده می شوند، اما همچنین برای اندازه گیری سطح دریا و مخازن و در تجهیزات پزشکی، کمپرسورها و هیدرولیک استفاده می شوند.
سنسورهای تصویر: را می توان در دوربین های دیجیتال، تجهیزات تصویربرداری پزشکی و دید در شب و دستگاه های بیومتریک یافت. آنها همچنین در صنعت خودرو استفاده می شوند و نقش مهمی در توسعه خودروهای بدون راننده دارند.
حسگرهای شتاب سنج لرزش: کج شدن و شتاب را در یک جسم تشخیص می دهند. موارد استفاده شامل دستگاه های ضد سرقت، نظارت بر ناوگان خودرو، صنایع هواپیما و هوانوردی و لوازم الکترونیکی مصرفی، از جمله گوشی های هوشمند و گام شمار.
سنسورهای ژیروسکوپ: همراه با شتاب سنج ها استفاده می شوند و سرعت زاویه ای را اندازهگیری میکنند که به عنوان اندازهگیری سرعت چرخش حول یک محور تعریف میشود. کاربردهای اصلی آنها شامل سیستم های ناوبری اتومبیل، کنترلرهای بازی، روباتیک و لوازم الکترونیکی مصرفی است.
سنسورهای مجاورت: از مشخصه حساس حسگر جابجایی برای تشخیص نزدیکی جسم استفاده می کنند و سیگنال سوئیچ مربوطه را خروجی می کنند. بنابراین سنسور مجاورتی را معمولاً سوئیچ مجاورت می نامند. در درب های اتوماتیک و دمنده های اتوماتیک هوای گرم در هتل ها، رستوران ها و گاراژها استفاده می شود. از نظر امنیت و ضد سرقت معمولاً دستگاه های ضد سرقت متشکل از سوئیچ های مجاورت مختلف نصب می شوند.
مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های برق مانند: آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش برق صنعتی ، آموزش سیم پیچی موتور ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش PLC ، … می باشد. برای دریافت مشاوره با کارشناسان آموزشگاه تماس حاصل نمایید.