تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

تفاوت هوشمند سازی سیمی و بی سیم ساختمان

تفاوت هوشمند سازی سیمی و بی سیم ساختمان


تفاوت هوشمند سازی سیمی و بی سیم ساختمان: تبدیل کردن خانه های معمولی به خانه های هوشمند از طریق هوشمند سازی ساختمان، موجب استفاده از امکانات و تجهیزات پیشرفته، آسان شدن انجام امور منزل و هم چنین کاهش مصرف برق شده است. هوشمند سازی ساختمان ها به دو دسته هوشمند سازی سیمی و هوشمند سازی بی سیم تقسیم می شود. در این مقاله ضمن تعریف هوشمند سازی سیمی و بی سیم، تفاوت هوشمند سازی سیمی و بی سیم را از طریق مزایا و معایب آن ها مورد بررسی قرار می دهیم.

تفاوت هوشمند سازیساختمان سیمی و بی سیم

هوشمند سازی سیمی چیست؟

در هوشمند سازی سیمی از دو یا چهار رشته سیم برای برقرار کردن ارتباط بین سرور و تجهیزات هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل برای نصب و راه اندازی سیستم های هوشمند سیمی نیاز به تغییر در سیم کشی منزل و تابلو برق ساختمان می باشد. با توجه به استفاده از سیم ها و گسترش حجم سیم کشی، تابلو برق ساختمان باید به صورت بزرگ تر طراحی شده و فضای بیشتری را به آن اختصاص داد.

آموزش هوشمند سازی ساختمان

در هوشمند سازی سیمی وظیفه بررسی و کنترل تجهیزات بر عهده واحد های کنترل مرکزی بوده و به سیم کشی برق متصل هستند. در این سیستم ها نیازی بع استفاده از فرستنده و گیرنده نبوده و دو رشته سیم برای انتقال و دو رشته سیم برای دریافت تعبیه شده است.

هوشمند سازی سیمی چیست؟

انواع سیستم های هوشمند سازی سیمی

انواع سیستم های هوشمند سازی سیمی wire شامل موارد زیر است:

  • Knx
  • LAN
  • Bacnet
  • S-bus
  • Rs485
  • Lon

انواع سیستم های هوشمند سازی سیمی

مزایای هوشمند سازی سیمی

استفاده از هوشمند سازی سیمی دارای مزایای زیر است:

  • امنیت بالا
  • قدرت زیاد
  • قابلیت اعتماد و سرعت بالا
  • عدم نیاز به باتری در تجهیزات سیستم سیمی

مزایای هوشمند سازی سیمی

امنیت بالا

یکی از فاکتور های مهم در انتخاب روش هوشمند سازی ساختمان، داشتن امنیت می باشد. سیستم های هوشمند سیمی به دلیل استفاده از تجهیزات امنیتی داخلی پر قدرت عمل کرده و نسبت به حمله سایبری و هک مقاومت بالایی دارند. البته توجه داشته باشید که هیچ سیستم و شبکه ای در مقابل هکر ها امنیت کامل ندارد. با پیشرفت تکنولوژی و ارتقای سیستم های شبکه سیمی، این سیستم ها به دلیل امنیت بالا بین افراد محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

قدرت زیاد

هوشمند سازی سیمی به دلیل پر قدرت بودن در خانه های بزرگ مورد استفاده قرار گرفته و دارای عملکرد عالی هستند. در صورتی که قصد هوشمند سازی یک محیط کوچک را به صورت هوشمند و حرفه ای دارید، توصیه می شود از هوشمند سازی سیمی استفاده نمایید.

قابلیت اعتماد و سرعت بالا

داشتن سرعت بالا و قابلیت اعتماد در شبکه های هوشمند سیمی یکی از مزیت های های هوشمند سازی سیمی بوده که برای افراد علاقه مند به تماشای ویدئو های با کیفیت بالا و بازی های آنلاین مناسب می باشد. هم چنین برای انتقال فایل با حجم بالا و برگزاری کنفرانس ها و جلسه های ویدیوئی از هوشمند سازی سیمی استفاده می شود.

عدم نیاز به باتری در تجهیزات سیستم سیمی

عدم استفاده از باتری در تاسیسات و نصب سبکه های هوشمند سازی سیمی موجب کاهش هزینه و عدم نیاز به شارژ و تعویض باتری ها شده است.

معایب هوشمند سازی سیمی

هوشمند سازی سیمی در کنار مزایای ذکر شده، دارای معایبی می باشد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

  • نصب تخصصی
  • هزینه زیاد
  • مشکل امنیتی
  • عدم امکان راه اندازی سیستم از راه دور

معایب هوشمند سازی سیمی

نصب تخصصی

راه اندازی و نصب سیستم های هوشمند بی سیم نیاز به دانش و مهارت تخصصی داشته و افراد عادی قادر به انجام آن نیستند.نصب کابل ها و اتصالات در سیستم های هوشمند سیمی بسیار حساس بوده و نیاز به صرف زمان دارد.

هزینه زیاد

هوشمند سازی سیمی به دلیل استفاده از تجهیزات تخصصی و نیاز به دانش تخصصی در راه اندازی و نصب آن ها نسبت به سیستم های بی سیم گران تر بوده و نیاز به صرف هزینه بیشتری می باشد.

مشکل امنیتی

سیستم های هوشمند سیمی با توجه به مزایای گفته شده می توانند در تحقق امنیت خانه ها با مشکل روبرو شوند. در صورت قطع سیم ها یا خطوط تلفن، سیستم هوشمند سیمی منزل از کار افتاد و عملکرد صحیحی نخواهد داشت.

عدم امکان راه اندازی سیستم از راه دور

یکی از معایب سیستم هوشمند سیمی، عدم امکان تغییر یا ارسال دستور از راه دور بوده و راه اندازی و نصب سیم ها در خارج از محیط غیر ممکن است.

هوشمند سازی بی سیم چیست؟

همان طور که از نام هوشمند سازی بی سیم یا همان Wireless مشخص است، نیازی به نصب تجهیزات با سیم نبوده و معمولا سیم کشی ساختمان در صورت عملکرد صحیح نیاز به دستکاری نداشته و تابلو برق شکل سنتی خود را حفظ می کند. در هوشمند سازی بی سیم ارتباط بین تجهیزات از طریق امواج رادیویی برقرار شده و از طریق Wi-Fi با یکدیگر در ارتباط هستند.

تجهیزات موجود در هوشمند سازی بی سیم توسط یک کنترل کننده مرکزی کنترل دشع و هاب هوشمند برای منزل به عنوان نقطه مرکزی سیستم هوشمند، عملیات پردازش داده و ارتباطات بی سیم را انجام می دهد.

هوشمند سازی بی سیم چیست؟

انواع سیستم های هوشمند سازی بی سیم

هوشمند سازی سیستم های بی سیم از سیستم های مختلفی استفاده می کند که در این بخش به چند نمونه از سیستم های هوشمند سازی بی سیم معروف و پر کاربرد اشاره شده است.

  • ZigBee
  • Bluetooth
  • Wi-Fi
  • Zway
  • Wemo
  • Nest

انواع سیستم های هوشمند سازی بی سیم

در بین سیستم های اشاره شده، سیستم Wi-Fi نسبت به نمونه های مشابه به دلیل دسترسی بیشتر و کاربرد گسترده مقرون به صرفه تر می باشد.

مزایای هوشمند سازی بی سیم

هوشمند سازی بی سیم دارای مزایای زیر می باشد.

  1. نصب سریع
  2. راحتی و دسترسی آسان
  3. امکانات بیشتر و هزینه کمتر
  4. قابلیت ارتقا سیستم بی سیم
  5. دسترسی از راه دور

مزایای هوشمند سازی بی سیم

نصب سریع

هوشمند سازی بی سیم به دلیل عدم استفاده از سیم ها در نصب و هم چنین عدم نیاز به حفاری و سیم کشی از داخل دیوار ها، به سرعت نصب شده و به دلیل سادگی نصب آن ها، نیاز به پرداخت هزینه بالا نیست.

راحتی و دسترسی آسان

تجهیزات سیستم های بی سیم به دلیل عدم وجود سیم به راحتی در دسترس بوده و قابلیت جا به جایی دارند. هم چنین در هر نقطه از ساختمان و منزل می توانید از طریق شبکه Wi-Fi به اینترنت متصل شوید.

امکانات بیشتر و هزینه کمتر

سیستم های هوشمند سازی بی سیم از لحاظ امکانات و قابلیت های منحصر به فرد نسبت به سیستم های سیمی برتری داشته و با صرف هزینه کمتر می توان از امکانات گسترده آن استفاده نمود.

قابلیت ارتقا سیستم بی سیم

سیستم های هوشمند سازی بی سیم به دلیل امکان ارتقا و تغییر تجهیزات و امکانات با پیشرفت تکنولوژی کار را برای مصرف کنندگان راحت کرده است. افراد پس از خریداری و نصب این سیستم ها می توانید از گزینه های منطبق با پیشرفت تکنولوژی به راحتی برخوردار شوند.

دسترسی از راه دور

برای استفاده از سیستم های هوشمند بی سیم نیازی به اتصال همیشگی به پنل کنترل و مرکزی آن نداشته و می توانید به راحتی از محل کار و از راه دور به کنترل سیستم خانه بی سیم خود بپردازید.

معایب هوشمند سازی بی سیم

هوشمند سازی بی سیم دارای معایب و کاستی هایی می باشد که شامل موارد زیر می باشد:

  1. کاهش کیفیت عملکرد در صورت استفاده همزمان
  2. قابلیت اعتماد پایین
  3. امنیت کم
  4. نیاز به استفاده از باتری در تجهیزات هوشمند سازی بی سیم

معایب هوشمند سازی بی سیم

کاهش کیفیت عملکرد در صورت استفاده همزمان

دستگاه ها و سیستم های متعددی مانند وسایل ایمنی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، سیستم های صوتی و تصویری به طور دائم به سیستم هوشمند بی سیم ساختمان ها متصل هستند. استفاده همزمان از این سیستم ها به خصوص در ساعات اوج مصرف باعث پایین آمد عملکرد و کیفیت سیستم های بی سیم می شود.

قابلیت اعتماد پایین

امکان اختلال در سیگنال های ارسال شده از سنسور ها و محدودیت های معماری و ساخت و هم چنین امکان قطع شدن وای فای به دلایل مختلف از جمله تغییر شرایط آب و هوایی باعث ایجاد وقفه در عملکرد عادی سیستم و هم چنین پایین آمدن امنیت آن می شود.

امنیت کم

یکی از عیب های سیستم های هوشمند سازی بی سیم امکان هم کردن و حمله سایبری به این دستگاه ها و امنیت کم این سیستم ها می شود. البته می توان با انجام اقداماتی نظیر رمز گذاری و تغییر رمز روتر و ایجاد گذر واژه قوی، به روز رسانی و آپدیت نرم افزاری از وقوع اتفاقات جلوگیری نمود.

نیاز به استفاده از باتری در تجهیزات هوشمند سازی بی سیم

یکی از راه های برق رسانی به تجهیزات سیستم هوشمند بی سیم استفاده از برق ساختمان بوده که در مواردی بسته به صلاح دید فرد نصاب از باتری برای تشکل تامین انرژی استفاده می شود. در این موارد نیاز به بررسی و چک کردن طول عمر باقی مانده باتری و تعویض آن ها می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *