تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن

آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن


در این مقاله قصد داریم در مورد موضوع آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، اطلاعات جامع و کاملی را در اختیارتان قرار دهیم. امروزه نرم افزار فتوشاپ به عنوان یکی از پرکاربردترین نرم افزارها به حساب می‌آید و افراد زیادی جهت استفاده از آن، اقدام به یادگیری می‌کنند. ما در این مقاله جهت آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، ابتدا تاریخچه آن را توضیح داده و  به معرفی نرم افزار فتوشاپ می‌پردازیم. پس از آن کاربردهای این نرم افزار را شرح می‌دهیم. اگر تا پایان این مقاله همراه ما باشید، خواهید دید که چه کاربردهای بی‌نظیری در این نرم افزار وجود دارد.

در ادامه جهت آشنایی بیش‌تر شما عزیزان، تاریخچه فتوشاپ را به طور خلاصه توضیح می‌دهیم.

خلاصه ای از تاریخچه فتوشاپ

شکل‌گیری نرم افزار فتوشاپ توسط توماس نول و در سال 1987 میلادی، در میشیگان آمریکا آغاز شد. گلن نول پدر توماس نول بود، که بسیار علاقه‌مند به حرفه‌ی عکاسی بود و یک تاریک‌خانه نیز در خانه خود داشت. در آن زمان‌ها، رایانه‌های شخصی تازه به بازار آمده بودند. توماس نول به همراه برادرش جان نول بسیار به این اختراع علاقه داشتند.

توماس نول نیز همانند پدرش بسیار علاقه‌مند به فعالیت در زمینه عکاسی بود و برای سرگرمی خود در دوران دبیرستان نیز مشغول به عکاسی می‌شد. توماس نول از پدرش اطلاعات زیادی را در زمینه عکاسی بدست آورد و در زمینه‌های چاپ عکس‌های رنگی، سیاه و سفید، متعادل کردن رنگ‌ آن‌ها و تنظیم کنتراست فعالیت می‌کرد. رایانه شخصی بردار توماس یعنی جان نول دارای سیستم عامل مکینتاش بود و او بیش‌تر علاقه‌مند به برنامه‌نویسی در رایانه‌ی شخصی‌اش بود.

البته لازم است بگوییم که توماس نیز همانند برادرش در زمینه برنامه‌نویسی فعالیت‌هایی داشت. او یک Apple Macintosh Plus را در دوران دانشگاه خود، تهیه کرده و توسط آن عکس‌های پایان نامه‌اش را ویرایش می‌کرد. اما این برنامه قابلیت‌هایی که مورد نیاز بود را فراهم نمی‌کرد. به همین منظور توماس نول جهت انجام کارهای خود، شروع به نوشتن برنامه‌هایی کرد که امکانات لازم را داشته باشند.

زمانی که برادر توماس، برنامه نوشته شده توسط برادرش را دید، به او پیشنهاد کرد که با کار کردن روی برنامه آن را توسعه دهد، تا بتواند تصاویر دیجیتالی را با این برنامه تولید کند. جان در این زمینه کمک‌های زیادی به توماس کرد به عنوان مثال به این برنامه قابلیت‌هایی همچون تغییر مقدار شفافیت عکس‌ها و ذخیره‌سازی عکس‌ها با فرمت‌های گوناگون را اضافه کرد.

پس از ماه‌ها برنامه‌نویسی و دادن ایده‌های ساده و اضافه کردن آن به برنامه، نرم افزار فتوشاپ شکل گرفت. این نرم افزار به عنوان یکی از نرم افزارهای قدرتمند شناخته می‌شود.

معرفی نرم افزار فتوشاپ

جهت آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، لازم است که در ابتدا نرم افزار فتوشاپ را بشناسید. در این بخش به معرفی نرم افزار فتوشاپ خواهیم پرداخت و در بخش‌های بعدی جزئیات بیش‌تری را توضیح می‌دهیم.

هدف اصلی از طراحی این نرم افزار ساختن عکس می‌باشد و می‌توان به کاربردهای دیگر آن در این زمینه یعنی ترکیب عکس و ویرایش عکس هم اشاره کرد. بهترین و بزرگترین شرکت تولید کننده این نرم افزار، شرکت ادوبی می‌باشد. همچنین می توان شرکت ادوبی را به عنوان برجسته‌ترین شرکت در ساخت نرم افزارهای گرافیکی دانست.

اگر شما هم علاقه‌مند به کارهای گرافیکی کامپیوتری هستید، لازم است که با نرم افزار فتوشاپ آشنا باشید. نرم افزار فتوشاپ دارای کاربردهای مختلف و زیادی است. به عنوان مثال از این نرم افزار در طراحی دیجیتال، طراحی وب، چاپخانه‌ها و بسیاری از کارهای گرافیکی دیگر استفاده می‌شود.

فتوشاپ به عنوان یک نرم افزار حرفه‌ای ویرایشگر تصاویر محسوب می‌شود. در فضای این نرم افزار می‌توان کارهای گرافیکی بسیاری را انجام داد. به عنوان مثال از ساده‌ترین کارهایی که در این نرم افزار انجام می‌شود، می‌توان به تغییر رنگ دادن تصاویر، ویرایش و برش تصاویر و بسیاری کارهای دیگر اشاره کرد.

از نرم افزار فتوشاپ تنها در یک حرفه خاص استفاده نمی‌شود و می‌توان آن را به عنوان یک نرم افزاری که در بسیاری از صنعت‌ها کاربرد دارد، به حساب آورد.

یکی از ویژگی‌های برجسته‌ای که این نرم افزار را نسبت به نرم افزارهای دیگر متفاوت کرده است، این است که می‌توان با فرمت PSD که همان فرمت خروجی فتوشاپ است، فایل‌ها را در نرم افزارهایی همچون ایلاستریتور، پریمیر، افتر افکت و بسیاری از نرم افزارهای دیگر شرکت ادوبی اجرا کرد.

در ادامه به شرح مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزار نرم افزار فتوشاپ خواهیم پرداخت و خواهید دید که با یادگیری آن‌ها می‌توانید در زمینه‌های بسیاری فعالیت کنید.

مهم ترین و کاربردی ترین ابزار فتوشاپ کدام است

جهت آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، لازم است ابزار آن را بشناسید و با کاربرد آن‌ها آشنا شوید. در این بخش برخی از کاربردی‌ترین ابزارها در فتوشاپ را نام برده و درباره‌ی هر کدام به طور خلاصه توضیح می‌دهیم.

زمانی که وارد نرم افزار فتوشاپ می‌شوید، در کنار صفحه یک نوار را مشاهده خواهید کرد. در این نوار ابزار فتوشاپ قرار دارند. ابزارها را می‌توان در چند بخش مختلف تقسیم‌بندی کرد. این بخش‌ها معمولا نقاشی، تایپ و رتوش، اندازه‌گیری و حرکت، طراحی می‌باشند. با استفاده از آیکونی که در قسمت سمت راست هر ابزار قرار دارد، می‌توان گزینه‌های بیش‌تری را مشاهده کرد.

مهم‌ترین ابزارهایی که در این نرم افزار قرار دارند، عبارت‌اند از

ابزار Pen، ابزارهای Shape، اندازه‌گیری و حرکت، ابزارهای Selection، Crop کردن، ابزار Slice، ابزار Move، ابزار Marquee، ابزار Lasso

جهت آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، در دو بخش بعدی به توضیح این ابزار خواهیم پرداخت.

نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن

 

بخش اول از معرفی نرم افزار فتوشاپ و مهم ترین ابزار آن

ابزار Pen: ورژن‌های مختلفی از برنامه فتوشاپ وجود دارد که در هر کدام ورژن این ابزار متفاوت است. مسیرهای دقیقی را می‌توان توسط ابزار Pen ایجاد کرد و می‌توان از نقاط Anchor استفاده کرده و آن‌ها را دستکاری کرد. اگر بخواهید با دست آزاد مسیرها را بکشید می‌توانید از ابزار Free Form Pen استفاده کنید.

ابزارهای Shape: از این ابزار نیز چند ورژن مختلف در نرم افزارهای فتوشاپ قرار دارد، همانند: چند ضلعی، مستطیل لبه گرد، خط، بیضی و مستطیل. برای ایجاد تصاویر گرافیکی وکتور، می‌توان به وسیله‌ی ابزار Pen ، Direct Selection و غیره، شکل‌های مورد نظر را تغییر داد.

ابزار اندازه‌گیری و حرکت: ابزار اندازه‌گیری و حرکت در فتوشاپ به نام eyedropper می‌باشد. این ابزار می‌تواند از قسمتی که بر روی آن کلیک شده است، یک رنگ را انتخاب کرده و آن را ذخیره نماییم. برای آن که در جهت‌های مختلف تصاویر را حرکت دهیم، از ابزار Hand استفاده می‌شود.

ابزارهای Selection: برای آن که قسمتی از تصویر و یا همه‌ی آن را انتخاب کنید، می‌توانید از ابزار Selection استفاده نمایید. همچنین می‌توانید اعمال رتوش، Copy، ویرایش و Cut را بر روی تصویر توسط این ابزار انجام دهید.

Crop کردن: گاهی اوقات لازم است که بخشی از تصاویر جدا شده و دور انداخته شود. جهت انجام این کار باید به سراغ ابزار Crop بروید. به این صورت که قسمت خاصی از تصویر را انتخاب کرده و دیگر قسمت‌های تصویر دور انداخته می‌شود.

ابزار Slice: برای جدا کردن قسمت‌هایی از عکس می‌توان از ابزارهای دیگری همچون Slice Select و Slice استفاده کرد. همچنین برای آن که یک تصویر را به چند بخش تقسیم کنید، می‌توانید از این ابزار استفاده نمایید.

در ادامه بخش دوم از معرفی نرم افزار فتوشاپ را توضیح خواهیم داد.

بخش دوم از معرفی نرم افزار فتوشاپ و مهم ترین ابزار آن

ابزار Move: اگر بخواهید یک یا چند لایه را انتخاب کرده و به طور همزمان آن‌ها را درگ نمایید، می‌توانید از این ابزار استفاده کنید. همچنین اگر بخواهید به هر جایی از canvas، قسمتی از تصاویر هایلایت شده را که انتخاب کرده‌اید، حرکت دهید، می توانید از این ابزار استفاده کنید.

ابزار Marquee: برای آن که انتخاب هایی به صورت ستونی، بیضی، خطی و مستطیلی داشته باشید، می‌توانید از این ابزار استفاده نمایید. با این ابزار می‌توان بر روی قسمتی از تصویر که انتخاب شده است، بدون آن که بر روی قسمت‌های دیگر تغییری اعمال شود، قسمت مورد نظر را ویرایش کرد. برای آن که بتوان بر روی Crop کردن یک تصویر نیز کنترل بهتری داشت از این ابزار استفاده می‌گردد. البته این ابزار قابلیت‌های بیش تری نسبت به ابزار Crop، در هنگام برش دادن عکس دارد و می‌توان پیش از انجام این عمل، تغییرات لازم را بر روی تصویر ایجاد کرد. البته ابزاری از Marquee وجود دارد، که اجازه Crop کردن تصویر را نمی‌دهد، این ابزار Marquee بیضی شکل می‌باشد. در میان ابزارهای Marquee بهترین ابزاری که مناسب این کار است، ابزار مستطیل شکل آن می‌باشد. پیش از انتخاب یک قسمت می‌توان، اندازه یا نسبت مورد نظر و همچنین عرض و طول مورد نظر را در قسمت تنظیمات وارد کرده و هر نوع تغییری همچون فیلتر، رنگ، مکان و … را پیش از آن که قسمتی از تصویر Crop شود، اعمال کرد.

ابزار Lasso: این ابزار کاربردی شبیه به ابزار Marquee دارد. اما با استفاده از این ابزار می‌توان با دست آزاد، قسمتی از تصویر را که مورد نظر است، انتخاب کرد. سه گزینه در ابزار Lasso وجود دارد: چند ضلعی، عادی و مغناطیسی. اگر از ابزار Lasso عادی استفاده کنید، می‌توانید به صورت آزاد خط مورد نظر را بکشید.

در بخش‌های بعدی به ادامه موضوع آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، می‌پردازیم.

کاربردهای نرم افزار فتوشاپ

در بخش‌های قبل به معرفی نرم افزار فتوشاپ پرداختیم. در این بخش قصد داریم کاربرد فتوشاپ در زمینه‌های مختلف را نام برده و هر کدام را به طور جداگانه توضیح دهیم.

فتوشاپ کاربردهای بسیاری دارد که می‌توان به عنوان مثال به کاربرد فتوشاپ در برنامه نویسی اشاره کرد. اما کاربرد فتوشاپ تنها در چند زمینه خلاصه نمی‌شود و می‌توان گفت این نرم افزار به قدری قدرتمند است، که امروزه در بسیاری از حرفه‌ها از آن استفاده می‌شود.

در محیط‌های مختلف و فعالیت‌های گوناگونی از این نرم افزار پرکاربرد استفاده می‌شود. در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده و در بخش‌های بعدی هر کدام را توضیح می‌دهیم.

فتوشاپ در تبلیغات استفاده بسیار گسترده‌ای دارد و می‌توان در این زمینه به ساخت سر برگ، پوسترهای تبلیغاتی، لوگو، کارت ویزیت، ست اداری و بنر اشاره کرد. در عکاسی نیز از فتوشاپ استفاده‌های بسیار زیادی می‌شود که می‌توان به روتوش و ادیت تصاویر که از کاربردی‌ترین کارهای فتوشاپ در عکاسی است، اشاره کرد. در معماری نیز از این فتوشاپ استفاده‌های بسیاری می‌شود و مهم‌ترین کاربرد فتوشاپ در معماری، شیت‌بندی می‌باشد که در بخش‌های بعدی به صورت جامع‌تر آن را توضیح خواهیم داد. همچنین از مهم‌ترین کاربرد فتوشاپ می‌توان به طراحی سایت، جلد کتاب‌ها و نشریات، رابط گرافیکی نرم افزارها و تیتراژ فیلم اشاره کرد. برای زیباتر شدن تمام موارد نام برده شده، می‌توان از نرم افزار فتوشاپ استفاده کرد. همچنین برای انجام این طراحی‌ها باید بتوانید یک فتوشاپیست حرفه‌ای باشید.

بنابراین هر فردی که علاقه‌مند به کارهای گرافیکی می‌باشد، باید در زمینه آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، اطلاعات جامع و کاملی را داشته باشد. چاپخانه‌ها، طراحان سایت، طراحان نرم افزارها، عکاس‌ها، گرافیست‌ها، نقاشان هنری و شرکت‌های تبلیغاتی برای انجام بسیاری از کارهای خود، نیازمند نرم افزار فتوشاپ می‌باشند.

در ادامه به توضیح کاربرد فتوشاپ در معماری می‌پردازیم.

نرم افزار فتوشاپ در حرفه معماری چه کاربردی دارد

جهت آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، می‌توان به کار با فتوشاپ در حرفه معماری اشاره کرد. برای معمارانی که به صورت حرفه‌ای در رشته معماری مشغول به فعالیت هستند، استفاده از نرم افزار فتوشاپ، بسیار کاربردی می‌باشد. معماران برای آن که بتوانند طرح‌های خود را به بهترین شکل ارائه دهند، از ابزارهایی که در نرم افزار فتوشاپ وجود دارد، استفاده کرده و طرح‌های خود را با استفاده از این نرم افزار به بهترین شکل ممکن ارائه می‌دهند.

مهم‌ترین موارد در معماری که برای آن‌ها از نرم افزار فتوشاپ استفاده می‌شود، پست پروداکشن و شیت‌بندی می‌باشد. دانشجویان معماری در طول دوران تحصیل خود و حتی معماران در زمینه‌ی کاری خود، با استفاده از نرم افزار مدل‌سازی فتوشاپ، طراحی‌های خود را به تصویر می‌کشند.

اگر معماران بتوانند از این نرم افزار به صورت حرفه‌ای استفاده کنند، می‌توانند برای رسم مدل‌های سه بعدی و طرح‌های دو بعدی، اصلاح رندرهای گرفته شده، شیت‌بندی و غیره از این نرم افزار حرفه‌ای استفاده نمایند. همچنین معماران حرفه‌ای زمانی که با این نرم افزار کار کنند، به مرور زمان می‌توانند جایگاه شغلی خود را ارتقا دهند و در زمینه کاری خود از رقبا جلو بزنند. پست پروداکشن در نرم افزار فتوشاپ امکان نسبت دادن مصالح و جنس مورد نظر و همچنین نورپردازی دلخواه طراح به طرح را فراهم می‌کند.

اکنون با توجه به توضیحات بالا متوجه کاربردهای زیاد نرم افزار فتوشاپ در زمینه معماری می‌شوید. در این بخش تلاش کردیم به معرفی نرم افزار فتوشاپ در معماری و مهم‌ترین کاربردهای آن بپردازیم. در بخش بعدی به توضیح کاربرد فتوشاپ در طراحی سایت خواهیم پرداخت.

نرم افزار فتوشاپ در حرفه طراحی سایت چه کاربردی دارد

طراحی قالب سایت یکی از مهم‌ترین کارهایی است که توسط نرم افزار فتوشاپ انجام می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که این نرم افزار در زمینه طراحی سایت بسیار پرکاربرد است. همچنین اگر شما علاقه‌مند به کار در زمینه طراحی سایت هستید، لازم است که از این نرم افزار اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار داشته باشید. جهت آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن در زمینه طراحی سایت، این بخش را به طور کامل مطالعه کنید. مطالب مفیدی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

برای بسیاری از کارها که نیازمند طراحی front-end می‌باشد، از نرم افزار فتوشاپ استفاده می‌گردد. این کار در میان طراحان سایت بسیار پرکاربرد است و با استفاده از نرم افزار فتوشاپ می‌توان این نیاز طراحان سایت را برطرف کرده و در نهایت فضای سایتی کاربرپسند و زیبا داشت.

برای طراحی نمادهای مختلف و آیکون‌ها، طراحی بک‌گراند و ادیت عکس در سایت از این نرم افزار استفاده می‌شود. همچنین لازم است بدانید که دیگری نیازی به یادگیری کد‌نویسی و بسیاری از مهارت‌های دیگر برای طراحی سایت ندارید و تنها با تسلط بر این نرم افزار می‌توانید قالب‌هایی جذاب و زیبا را تولید کنید.

اگر علاقه‌مند به طراحی سایت هستید و می‌خواهید به صورت حرفه‌ای در این زمینه فعالیت کنید، یادتان باشد که در ابتدا باید نرم افزار فتوشاپ را به طور کامل یاد گرفته باشید و بتوانید جهت استفاده از آن، تسلط کافی را داشته باشید.

در بخش بعدی به آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن در زمینه گرافیک خواهیم پرداخت.

نرم افزار فتوشاپ در حرفه گرافیک چه کاربردی دارد

در این بخش قصد داریم به موضوع آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن در زمینه طراحی گرافیک بپردازیم.

نر افزار فتوشاپ را می توان به عنوان یک پایه اصلی برای فعالیت در حرفه‌ی گرافیک دانست. گرافیک در واقع اعمال تغییرات مختلف بر روی یک سطح می‌باشد، که با استفاده از این نرم افزار می‌توان در این زمینه کارهای بسیار زیادی را انجام داد. هنرجویانی که تصمیم به فعالیت در این زمینه می‌گیرند، می‌توانند از نرم افزار گرافیک به عنوان یک ابزار اصلی برای طراحی گرافیک استفاده کنند. به عنوان مثال نقاشانی که در زمینه‌ی نقاشی دیجیتال، مشغول به فعالیت‌اند، استفاده از این نرم افزار می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم جهت آشنایی با نرم افزار فتوشاپ و کاربردهای آن، مطالب جامع و کاملی را ارائه دهیم. اکنون با خواندن این مقاله با این نرم افزار یک آشنایی کلی پیدا کرده‌اید و می‌توانید با یادگیری این نرم افزار، در حرفه‌ای که فعالیت می‌کنید، پیشرفت‌های چشمگیری داشته باشید. زمانی که استفاده از این نرم افزار را شروع کنید، به کاربردهای بی‌نظیر آن پی خواهید برد.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نرم افزار فتوشاپ می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *