تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

معرفی قسمت های سخت افزار موبایل

معرفی قسمت های سخت افزار موبایل


معرفی قسمت های سخت افزار موبایل : گوشی های موبایل به طور کلی از دو قسمت نرم افزاری و سخت افزار ساخته شده اند. زمانی که یک فرد گوشی موبایل را می بیند ابتدا توجه اش به اجزای خارجی و قابل دید مانند بدنه ، گلس ، طراحی بیرونی و … موارد جلب می شود و هیچ کس در نگاه اول به اجزای داخلی موبایل توجهی نمی کند. در حالی که این اجزای سخت افزاری بسیار مهم هستند و حتما باید مورد توجه قرار گیرند.

هر چه ما اطلاعاتمان از اجزای سخت افزاری موبایل بالا تر باشند در زمان خرید موبایل انتخاب بهتری خواهیم داشت و نتیجه خیلی خوبی از انتخابمان خواهیم گرفت.

دوره آموزش تعمیرات موبایل

دوره آموزش تعمیرات موبایل

موبایل ها دارای دو بخش قاب جلویی و پشتی هستند که هر یک از این دو بخش خود از اجزای متنوعی تشکیل شده اند.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره آموزش تعمیرات موبایل بصورت تخصصی و با 30% تخفیف دوره

قاب جلویی گوشی (قسمت های سخت افزار موبایل )

قاب جلویی گوشی تشکیل شده از تلق ، بدنه و در بعضی تلفن های همراه (در گوشی های غیر لمسی) شماره گیر می باشد.

قاب پشتی گوشی

قاب پشتی موبایل شمال اجزائی چون باتری ، ویبراتور ، آنتن مخفی ، بازر ، میکروفون و یو آی اف می باشد.

هارد موبایل چیست؟

نسل جدید فضای ذخیره سازی تلفن بسیار پیشرفت کرده و از نظر ظرفیت ذخیره سازی، کارایی و سرعت بهتر شده است اما پایه و اساس آن با حافظه های نسل قبلی هنوز یکسان است.

استاندارد eMMC یک حافظه داخلی فلش NAND است که دارای یک کنترل کننده حافظه فلش شبیه کارت SD است اما قابل جابجایی نیست. به این نوع از حافظه در زبان عامیانه هارد موبایل گفته می شود.

این قطعه با مدار رابطی که روی صفحه مدار تلفن هوشمند شما تعبیه شده است  به یک آرایه شبکه توپی کوچک تبدیل می شود. در حال حاضر، eMMC یا هارد موبایل  پرکاربردترین گزینه ذخیره سازی در تلفن های هوشمند در سراسر جهان است.

هارد گوشی موبایل

قطعات الکتریکی که بر روی برد موبایل قرار دارند

خازن

از خازن برای ذخیره بار الکتریکی استفاده می شود با این حال وظیفه ی آن با باتری فرق می کند در حالی که باتری طراحی شده تا شارژ شود و انرژی را طی یک دوره زمانی طولانی آزاد کند، خازن طراحی شده تا انرژی را بسیار سریع تر آزاد کند. وظیفه ای که خازن در موبایل انجام می دهد این است که ولتاژ بالایی را که فلش دوربین نیاز دارد تا روشن شود را فراهم می کند.

مقاومت

مقاومت ها قطعه هایی هستند که دارای مقاومت الکتریکی هستند که این ویژگی مقاومت ها به آن ها کمک می کند تا بتوانند جریان الکتریکی را محدود کنند.

اغلب مقاومت ها از نظر ظاهری با توجه به سایز تفاوت دارند، تفاوت اندازه در مقاومت ها نشان دهنده توان مقاومت الکتریکی آن ها است که مقاوت های بزرگ تر توان بیشتری نسبت به مقاومت های کوچکتر دارند، یعنی در مدار هایی که جریان زیادی از آن ها عبور می کند مانند منبع تغذیه های سوئیچی 20 آمپر و 30 آمپر و مسلما در موبایل از مقاومت های کوچک تر که توان کمتری هم دارند استفاده می شود.

مقاومتی که در موبایل ها استفاده می شود اغب از نوع مقاومت حرارتی است. شکل ظاهری این مقاومت ها شبیه خازن های عدسی شکل است، این مقاومت های حساس به دما هستند و به دو نوع تقسیم می شوند یک نوع ان تی سی و نوع دیگر پی تی سی است.

این دو نوع از مقاومت های حرارتی درست عملکرد مخالف هم دارند، یعنی ان تی سی ها به گونه ای هستند که یک مقاومت اولیه از خود دارند و زمانی که گرما به آن ها می رسد به ندرت و کم کم مقاومت خود را از دست می دهند تا جایی که مقاومتشان به صفر می رسد و جریان کامل از آن ها عبور می کند.

ترانزیستور

ترانزیستور ها در واقع قطعاتی هستند که سه پایه دارند و اصلی ترین کاربرد آن ها سوئیچینگ و تقویت کنندگی است.

دیود

دیود ها قطعات الکترونیکی یک طرفه هستند، یعنی با اتصال صحیح سر های مثبت و منفی منبع تغذیه جریان را عبور می دهند و در غیر این صورت عبور نمی کند، دیود ها از الکترون ها و حفره های آزاد تشکیل شده اند، دیود های سیلیکونی در حالت عادی فاقد الکترون آزاد و حفره اند و نیاز است تا به آن ها نا خالصی تزریق شود.

در واقع ما با تزریق نا خالصی به دیود سیلیکون نیمه هادی نوع (ان) و نوع (پی) ایجاد می کنیم در نیمه هادی نوع (ان) ما الکترون اضافی داریم و در نیمه هادی نوع (پی) ما حفره اضافی داریم، در واقع دیود اتصال نیمه هادی نوع (ان) و نوع (پی) به یکدیگر است.

سلف

در واقع سلف یا سیم پیچ یک قطعه ای است که انرژی الکتریکی را به صورت میدان مغناطیسی در خود ذخیره می کند.

برد موبایل

برد هایی که در سخت افزار گوشی موبایل قرار می گیرند به طور کلی به سه بلوک تقسیم می شوند.

Base BANDبلوک

RF(RADIO FREQUENCY)بلوک

ANALOG FREQUENCYبلوک

معرفی سخت افزار موبایل

Base BANDبلوک

قسمت هایی که به این بلوک وابسته هستند در قسمت میانی به پایین برد دیده می شوند و شامل واحد هایی چون منبع تغذیه ، ام سی یو ، شارژینگ و یو آی هستند. قطعات متعلق به این بلوک شامل:

آی سی بلوتوث

وظیفه ای که این آی سی بر عهده دارد این است که امواج بلوتوث را ارسال و همچنین دریافت کند.

آی سی شارژر

وظیفه ای که این آی دارد این است که باتری را در زمان متصل شدن گوشی به شارژر شارژ کند.

آی سی پاور

وظیفه ی این آی سی این است که ولتاژ لازم را از باتری بگیرد و آن را به هر یک از موبایل برساند. این آی سی به هیچ عنوان خاموش نمی شود و توان مصرفی آن به گونه ای است که در حالت های مختلف کم و یا زیاد می شود.

آی سی ( سی پی یو)

سی پی یو ، آی سی است که پردازش تمام اطلاعاتی که درون موبایل قرار دارد را انجام می دهد یعنی یکی از اصلی ترین آی سی های موبایل می باشد.

آی سی (اف ام)

قطعات این بلوک شامل

: در واقع در تبادلات فرکانسی گوشی موبایل مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که نیاز باشد بی تی اس VSO

جدیدی وصل شود و سکانس از طریق این بی تی اس جدید تغییر کند. وی اس او آن را انجام می دهد.

سوئیچ آنتن

کاری که سوئیچ آنتن انجام می دهد این است که حالت های فرستنده و گیرنده را برقرار می کند.

IC PA

: این قطعه در واقع کار مدولاسیون و دمولاسیون را انجام می دهد.IC RF

: کاری که این آی سی انجام می دهد این است که فرکانس و امواج را ارسال و تقویت می کند.IC PF

: این قطعه در واقع همان طور که از اسمش هم مشخص است کار فیلتراسیون را انجام می  SAWفیلتر های

دهد یعنی این قطعه می آید و تمام فرکانس های اطراف موبایل را فیلتر می کند و تنها به فرکانس های جی اس ام اجازه دریافت می دهد.

برای شرکت در دوره های آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش PLC ، آموزش تعمیرات ایسیو و … با شماره های : 66953016-021 – 66957313-021 تماس بگیرید.

آنتن

آنتن همان گونه که همه ما با آن آشنا هستیم کاری که انجام می دهد این است که فرکانس های تمامی دکل های مخابراتی را دریافت می کند.

ANALOG FREQUENCYبلوک

بلوک آخری که به شما معرفی می کنیم در واقع منبع میکروفون ، بلند گو و همچنین آی سی صوت می باشد.

شاید برایتان سوال پیش بیاید خوب اصل این آی سی صوت چه نوع آی سی است؟ در واقع این آی سی کاری که انجام می دهد این است که اطلاعات آنالوگ را به دیجیتال و برعکس اطلاعات دیجیتال را به آنالوگ تبدیل می کند و همچنین ما با این آی سی می توانیم صدای افراد دیگر را بشنویم مثل صدای فیلم ها ، آهنگ ها ، تماس ها و …

میکروفون

همان طور که گفتیم ما صدا ها را از طریق آی سی صوت می شنویم، حال باید بگوییم خوب دیگران چگونه صدای ما را می شنوند و یا چگونه صدای ما ضبط می شود؟ باید بگوییم که این عمل با استفاده از میکروفون انجام می شود.

یعنی اطفاقی که می افتد این است که صدای ما توسط میکروفون خوانده شده و سپس تبدیل می شود به فرکانس های دیجیتال و ارسال می شود.

ما در این مطلب تمام قطعات سخت افزاری را گفتیم و تک به تک درباره آن ها توضیح دادیم شما با خواندن این مطلب می توانید اطلاعات مفیدی را از سخت افزار موبایل به دست آورید. همچنین شما با دانستن این موارد شاید این امکان را داشته باشید که با علم بیشتری تلفن همراه مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید زیرا قطعات سخت افزاری مهم ترین قطعات موجود در گوشی های موبایل می باشند.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفیدبوده باشد و توانسته باشید که این موارد را درک کنید و اطلاعات مفیدی را به دست آوریده باشید.

رای دهید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *