آموزش سیم پیچی موتور
آموزش صفر تا صد سیم پیچی موتور: سیم پیچی موتور تک فاز و سه فاز یکی از پردرآمدترین شغل های حوزه برق صنعتی است. با توجه به اهمیت الکتروموتورها در بخش صنعتی و تخصصی بودن تعمیر آنها، بازار کار سیم پیچی و تعمیر و ارتقای این الکتروموتورها بسیار مناسب است و افراد حرفهای در این زمینه درآمد بالایی دارند. مجتمع فنی آموزش برق با توجه به کمبود نیروهای متخصص در این زمینه دوره از صفر تا صد آموزش سیم پیچی موتور را به صورت تخصصی و کاربردی و در کارگاه های مجهز برگزار می کند.
ممکنه است هنرجوهایی که در این رشته ثبت نام کردهاند از رشتههای دیگر وارد آموزش سیمپیچی موتور شده باشند به همین دلیل ما تدریس را از تئوری مبانی برق، معرفی انواع موتورهای الکتریکی را از لحاظ کارکرد،از لحاظ 3 فاز بودن و تک فاز بودن مورد بررسی قرار میدهیم تا هیچ مشکلی را در این زمینه نداشته باشید.
این دوره صفر تا صد است ( هم بحث تئوری و هم بحث عملی گفته میشود ) مباحث دوره شامل: نحوه اساس موتورهای الکتریکی ( یک موتور الکتریکی به چه صورت کار میکند) ،مباحث طراحی و … است
در دوره آموزش سیم پیچی کلیه مباحث مربوط به سیم پیچی توسط اساتید مجرب آموزش داده میشود. پس از گذراندن این دوره، کارآموزان باید بتوانند انواع موتورهای الکتریکی را طراحی، عیبیابی و تعمیر کنند.
مباحث دوره سیم پیچی شامل: نقشهخوانی، نقشهکشی، کلافکشی، سیم پیچی تک فاز و سه فاز و همچنین موتور کولر، دینام و پمپ آب است.
مباحث این دوره شامل: نقشه خوانی، نقشه کشی، طناب پیچی، سیم پیچی
سیم پیچی موتور از جمله شغلهایی است که هنرجو می تواند خیلی آموزش را فرا بگیرد و وارد بازار کار شود.
درباره دوره آموزش سیم پیچی باید بدانید که
✔️ طول دوره سیم پیچی 30 ساعت آموزش میباشد که بیش از 80% این زمان به صورت آموزش و تمرین عملی میباشد.
✔️ این دوره از صفر تا صد آموزش سیم پیچی است و به صورت حضوری در تهران برگزار میشود.
✔️ دوره شامل آموزش سیم پیچی موتور تک فاز و سه فاز است.
✔️ تجدید دوره به صورت رایگان است.
✔️ پس از اتمام دوره مدرک فنی و حرفهای معتبر و قابل استعلام به کارآموزان اهدا میشود که ضامن اشتغال آنها است.
✔️ پشتیبانی از کارآموزان به صورت دائم انجام میشود.
✔️ خوابگاه برای دانش آموزان راه دور (شهرستان) معرفی میشود.
همچنین دیگر دورههای مرتبط با این دوره مانند آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش پی ال سی ، آموزش نصب آسانسور نیز میتواند تخصص کارآموزان را تکمیل کند.
سرفصل های دوره سیم پیچی موتور
- آموزش مبانی برق مورد نیاز در سیم پیچی الکتروموتورها
- معرفی انواع سیم پیچها
- آموزش نحوه محاسبات قطر سیم پیچ موتور
- آموزش سیم پیچی موتورهای 1400 و 3000 دور سه فاز
- آموزش سیم پیچی استاتور موتورهای تک فاز و سه فاز
- آموزش کار با ابزار سیم پیچی
- آموزش عملی عایق کاری و سیم پیچی اصولی و علمی از طریق محاسبات
رشته سیم پیچی از دسته رشتههایی است سرمایه اولیه خیلی زیادی از شما برای راهاندازی سیم پیچی نمیخواهد اما درآمد بسیار زیادی از این رشته بدست میآورید.
لوازم مهم برای راه اندازی کسب و کار خود در حوزه سیم پیچی: آچار، چکش، پیچ گوشتی، انبر دست، قیچی، کاتر،کولیس، میکرومتر، مولتی متر و کلاف پیچ
فیلم معرفی دوره آموزش سیم پیچی موتور
ویژگی های دوره آموزش سیم پیچی موتور
پشتیبانی نامحدود دوره
بعد از اتمام دوره آموزشی شما توسط کارشناسان و اساتید آموزشگاه به مدت نامحدود پشتیبانی خواهید داشت تا کسب و کار خود را راه اندازی کنید.
مدرک فنی حرفه ای
پس از پایان دوره آموزشی به شما مدرک بین المللی فنی حرفه ای معتبر در ایران و خارج از کشور اعطا می گردد.
تجدید دوره رایگان
در صورت عدم یادگیری در یک دوره یا عدم توانایی شرکت به دلایل زمانی ، دوره بصورت رایگان برای شما برگزار خواهد شد.
دسترسی حمل و نقل عمومی
محل آموزشگاه دارای دسترسی آسان با مترو و اتوبوس های شهری و BRT می باشد.
کارعملی در کارگاه مجهز
برای یادگیری هر چه بهتر کارآموزان ، تجهیزات به روز صنعت در اختیار شما قرار گرفته تا با کار عملی مهارت لازم را کسب نمایید.
برگزاری دوره آنلاین
علاوه بر دوره های حضوری شما میتوانید در دوره های آنلاین آموزشگاه شرکت نمایید ، دوره مجازی تمامی سرفصلهای دوره حضوری را در بر میگیرد. - اطلاعات بیشتر : 91009543-021
سرفصل های آموزش سیم پیچی موتور
- ارائه آموزش و معرفی مفاهیم پایه به همراه تجهیزات و ابزار سیم پیچی
موتورهای تک فاز و سه فاز توسط ابزاری کاربردی مانند کلاف پیچ ها، سیم ها و عایق ها، سیم پیچی می شوند. در این دوره این ابزار معرفی می شوند. - معرفی تکنیک های سیم پیچی موتور تک فاز
عایق کاری صحیح استاتور، سربندی سیم ها و انواع روش های سیم پیچی موتور تک فاز در این دوره آموزش داده می شوند. - معرفی تکنیک های سیم پیچی موتور سه فاز
در این بخش شما با انواع موتورهای سه فاز، همچنین محاسبه تعداد دورهای سیم پیچی، نحوه پلاک خوانی و اصول تخصصی سیم پیچی استاتور، آشنا می شوید. - معرفی تکنیک های سیم پیچی موتور جریان مستقیم
نوع دیگری از موتورها، موتورهای DC جریان مستقیم هستند که در این قسمت بنا به این است که شما با انواع آن و مفاهیم پایه در رابطه با عملکرد استاتور آشنا شوید. - معرفی و ارائه آموزش اصول نقشه خوانی و نقشه کشی
معرفی موتورهای مختلف به همراه نقشه های سیم پیچی هر یک، در این بخش صورت می گیرد. - عایق کاری و کلاف ها
: آشنایی با لوازم عایق کاری مختلف و اصول تخصصی عایق کاری در سیم پیچی موتورهای الکتریکی رایج ، در جلسه ای با این عنوان، انجام می پذیرد. - معرفی نحوه انجام محاسبات در سیم پیچی انواع موتورها با توان های مختلف
روش انجام محاسبات سبک و سنگین و محاسبه تعداد دورهای سیم بندی به همراه عایق بندی مجدد و روش های سیم بندی، در این قسمت آموزش داده خواهد شد. - ارائه روش های سیم پیچی موتور دستگاه هایی مثل کولر، دینام و …
در این بخش آموزش هایی در ارتباط با سیم پیچی تعدادی از موتورهای الکتریکی پرکاربرد مثل موتور کولر آبی، موتور ماشین لباسشویی، موتورهای سه فاز و سیم پیچی دیگر لوازم موتوری ، به کارآموزان داده می شود. - و …
سوالات متداول دوره سیم پیچی
بله، کارآموزان یکی از مهم ترین مراحل یادگیری خود را در کارگاه های مجهز به آپدیت ترین لوازم و تجهیزات مربوط به سیم پیچی موتور الکتریکی، می گذرانند.
خیر. در برنامه ریزی کارشناسان و مشاوران ما برای دوره آموزشی سیم پیچی موتورهای الکتریکی، ساعات آموزشی تئوری و عملی به نحوی در نظر گرفته شده اند که کارآموز به میزان کافی آموزش می بیند و می تواند در انتهای دوره، به صورت کاملا آماده، وارد بازار کار شود.
داشتن توانایی خواندن و نوشتن برای شرکت در این دوره کافیست چرا که تمامی مفاهیم به زبانی ساده و از سطح مقدماتی بیان می شود. به مرور مطابق با سطح درک کارآموزان از دوره، مطالب تخصصی تر می شود.
بله، تمامی کارآموزان از پشتیبانی نامحدود بهره خواهند برد، به این صورت که پس از اتمام دوره های آموزشی می توانید با اساتید و مشاوران جهت گرفتن راهنمایی و مشاوره برای ورود به بازارکار، در ارتباط باشید.

معرفی دوره آموزش جامع سیم پیچی موتور
آموزش صفر تا صد سیم پیچی: سیم پیچی موتور یکی از دورههای کاربردی و پرطرفدار در بین دورههای مهارت محور آموزشگاهها است. شهرت دورههای آموزش سیم پیچی الکتروموتور بیش از هر چیز مدیون درآمد زایی خوب این کار و فرصت های شغلی بالای مشاغل فنی سیمپیچی است.
شاید از عنوان شغل سیم پیچیموتور چنین برداشتی نشود ولی این مهارت یکی از کاربردیترین مهارتهای بازار کار ایران است. مهارتی که با دورههای مهارت محور به هنرجویان علاقهمند آموزش داده میشود.
سیم پیچ موتور چیست؟
معنای سیم پیچ موتور از نظر الکتریکی، چینش برابر با ترتیب مناسب در شکافهای آرماتور استاتور میباشد. دو نوع سیم پیچ موتور وجود دارد که معمولاً در آنها از I.E استفاده میشود.
در سیم پیچ موتور از دو نوع ماده استفاده می شود:
- هدایت مواد
- مواد عایق
هسته سیم پیچ موتور چیست؟
وقتی ماده رسانا یا کنداکتور برای داشتن یک شکل به تعداد معینی چرخش تبدیل شود، به آن هسته سیم پیچ موتور گفته میشود. هر بخش از سیم پیچ موتور از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.
به چه موادی، مواد هدایت کننده می گویند
موادی را که به جریان اجازه عبور دادن میدهند مواد رسانا مینامند. از جمله این مواد میتوان به مس و آلومینیوم اشاره کرد. این مواد در اندازهها، شکلها، قطرها و تعداد مختلف به صورت سیم دارای پوشش عایق، در دسترس میباشند.
به طور کلی، سیمهای سیم پیچ از اندازه 12 S.W.G تا S.W.G 48 در دسترس میباشند. با توجه به نوع مختلف پوشش عایق در سیم پیچ، آنها را در انواع زیر طبقه بندی می کنند.
معرفی انواع سیم پیچ موتور
- سیم تک پوش ابریشم
- سیم دو روکش ابریشم
- سیم تک کتان
- سیم دوتایی کتان
- سیم مینا کاری شده
از کدام نوع سیم در سیم پیچ موتور استفاده می شود
1- سیم مفتولهای پنبه ای یا کتان
این نوع سیمها دارای یک پوشش پنبهای عایقبندی شده هستند، بنابراین این سیمها با سیم تک پنبهای پوشیده شدهاند.
2- سیم مفتول پنبه ای دوتایی:
این سیم سرپوشیده دارای یک پوشش عایق دوبل از پنبه است، بنابراین به آنها سیم پنبه مضاعف گفته میشود. این سیمها در شماره هامختلف از 12 SWG تا 48 SWG موجود می باشند.
3- سیم های لعابی یا میناکاری شده:
سیمهای دارای پوشش لاک عایق شده را سیم مینا مینامند. این موارد به تعداد مختلف از SWG 6 تا SWG 44 در دسترس میباشند.
متریال های سیم پیچ موتور چیست؟
معمولا از مواد زیر به عنوان متریال مورد نیاز برای سیم پیچ موتور استفاده میکنیم.
- ورق های چرمی
- پارچه امپایر
- کاغذ پرسپان
- میکانیت
- فیبر
- نوار پنبه ای
- نوار امپایر
- نوار ابریشم
- آستین نخی
- آستین شیشه ای
- آستین پی وی سی
- لاک عایق
- لحیم
- شار لحیم کاری
- نخ سیم پیچ
- بامبو
معرفی انواع اتصال سیم پیچ موتور
پایان اتصال، اتصال گروهی، اتصال قطب مجاور، اتصال قطب جایگزین و اتصال فاز انواع مختلفی از اتصالات در سیم پیچ موتور می باشند که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
- End connection : هنگامی که یک هسته از تعدادی هسته به هم متصل تشکیل میشود و یک گروه هستهای را تشکیل میدهد به آن، اتصال End یا پایان گفته می شود.
- اتصال گروهی : دو یا بیش از دو گروه هسته از یک فاز متصل به یکدیگر، اتصال گروهی نامیده میشوند. این مورد بسته به نوع سیم پیچ موتور از بالا به بالا یا از بالا به پایین است دارد.
- اتصال قطب مجاور : اگر تمام گروههای هسته سیم پیچ به صورت یک فاز در کنار هم متصل شوند اتصال قطب مجاور نامیده می شود.
- اتصال قطب جایگزین : اگر تمام گروههای سیم پیچ فاز به گونهای به هم متصل شوند که حداقل یک گروه از همان فاز فاصله داشته باشد، آن را اتصال قطب جایگزین می نامند.
- اتصال فاز : اتصال خاموش یک گروه سیم پیچ فاز با یک گروه سیم پیچ فاز دیگر، اتصال فاز نامیده می شود.
انواع مختلف سیم پیچ موتور
انواع متنوعی از سیم پیچ های موتور وجود دارند که هر یک در دستگاه مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و دارای ویژگی های منحصر به فردی است. تعدادی از انواع این سیم پیچ ها عبارتند از:
- سیم پیچ سبدی
- سیم پیچ متحدالمرکز
- سیم پیچ پیچ در پیچ
- سیم پیچ حلقه تخت
- سیم پیچ زنجیره ای
سیم پیچ سبدی :
در این سیم پیچ موتور، شکل هسته یا coil در سیم پیچ مانند یک سبد است بنابراین به آن سیم پیچ سبد گفته می شود. زمانی که استخراج یا mining انجام می شود، یک طرف از هر سیم پیچ همیشه در زیر سیم پیچ دوم غیره قرار می گیرد. این نوع سیم پیچ بیشتر در موتور سه فاز استفاده می شود.
سیم پیچ متحدالمرکز :
تعداد هستههای موجود در هر گروه سیم پیچ دارای سیم پیچ متفاوت است اما از یک مرکز مشترک برخوردار است به همین دلیل آن را سیم پیچ متحدالمرکز می نامند. این نوع سیم پیچ بسیار معمول در موتور تک فاز AC استفاده می شود. به این نوع از سیم پیچ ها، سیم پیچ جعبه ای نیز میگویند.
سیم پیچ پیچ در پیچ :
در این نوع سیم پیچ موتور، سیم پیچ با توجه به تعداد شکاف آماده شده و سپس شکاف های مجاور بیتفاوت را یکی یکی برای تکمیل سیم پیچ موتور وارد می کنیم.
سیم پیچ حلقه تخت :
در این نوع سیم پیچها، سیم پیچ موتور به گونه ای قرار می گیرد که با یکدیگر همپوشانی نداشته باشند. در هر گروه سیم پیچ فقط یک سیم پیچ وجود دارد.
سیم پیچ زنجیره ای :
در این نوع سیم پیچ موتور، کویلها با یکدیگر همپوشانی دارند و مانند زنجیر به نظر می رسند بنابراین به آن سیم پیچ Chain یا زنجیرهای می گویند. انواع مختلفی از سیم پیچ زنجیره ای وجود دارد که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
سیم پیچ تک فاز چگونه انجام می گیرد
سیم پیچ متصل به منبع تغذیه تک فاز AC به سیم پیچ تک فاز معروف است و نکاتی در رابطه با این سیم پیچ تک فاز وجود دارد که به آنها اشاره میشود.
- هر دو سیم پیچ دارای زاویه 90 درجه با یکدیگر هستند.
- سیم پیچی تک فاز معمولا دارای دو سیم پیچ است که یکی از آنها سیم پیچ در حال اجرا و دیگری سیم ضخیم و سیم v. بعضی اوقات هر دو سیم پیچ دارای یک اندازه هستند و فقط در تعداد دورها اختلاف دارند، یعنی تعداد چرخش ها کمتر است.
- سیم پیچ در حال اجرا قبل از سیم پیچ ابتدایی در شکاف ها نگهداری می شود.
- وجود تعدادی سیم پیچ در هر دو سیم پیچ ضروری نیست.
- هر دو سیم پیچ ممکن است دارای هسته های متفاوت باشند.
انواع موتورهای تک فاز AC
موارد زیر از جمله موتورهایی هیتند که به صورت تک فاز و AC کار می کنند و در آنها از سیم پیچ های مخصوص AC استفاده شده است.
- موتور قطب سایه دار
- موتور خازن دائمی
- خازن استارت موتور
- موتور دافعه
- موتور القایی دافعه
- و…
آموزش سیم پیچی الکتروموتور مناسب چه کسانی است؟
این رشته شغلی شاید به تحصیلات دانشگاهی احتیاج نداشته باشد ولی تحصیل کردگان دانشگاهی نیز میتوانند با یادگیری این مهارت، دانش آکادمیک خود را بیازمایند. شناخت انواع موتورها و نحوه سیم پیچی آنها موضوعی است که مهارت پیشگان در اثر تجربه فراخواهند گرفت.
مزیت دورههای آموزش سیم پیچی مشاهده انواع موتور و روشهای سیم پیچی است. مشاهدهای که زیر نظر اساتید حاذق انجام میپذیرد و او با دقت کارآموز را راهنمایی خواهد نمود. شهریههای دورههای سیم پیچی موتور به نسبت برخی دورههای تخصصی تر شهریه پایینتری به حساب می آِید.
آموزش سیم پیچی موتور براشلس
هر موتور براشلس دارای یک سری سیم پیچ است که یک قسمت اساسی از عملکرد آن است. سیم پیچهای موجود در موتور براشلس به عنوان یک ماده اصلی با موتور در نظر گرفته میشوند. هدف از سیم پیچهای موتور تولید یک میدان مغناطیسی است که توسط یک کنترل سرعت الکترونیکی کنترل میشود تا با آهنرباهای دائمی باعث چرخش شفت موتور شود.
وقتی به سیمپیچ اشاره میکنیم ، در مورد چرخش موتور صحبت میکنیم. این جایی است که یک چرخش سیم را نشان میدهد که در امتداد جهت آهن ربا دائمی در حلقه کامل پیچیده شده است. کارخانهای که موتورهای الکتریکی را به فروش میرساند، معمولاً طیف وسیعی از سیم پیچهای موجود برای خرید را در اختیار شما میگذارد.
نقشه سیم پیچی موتور ماشین لباسشویی
از نقشه سیمپیچی موتور برای عیبیابی سیمکشیها و تعمیر قسمتهای دچار نقص استفاده میشود. آخرین روند در طراحی ماشین لباسشویی جایگزینی سیستمهای سنتی درایو با درایوهای مدرن ، کنترل الکترونیکی و براشلس است. در گذشته، در طراحی ماشین لباسشویی از دو سیستم محرک پرکاربرد استفاده شده بود.
در طرحهای قدیمی از موتورهای القایی تک فاز تک سرعته با کنترل الکترومکانیکی استفاده میکردند. در یک نقشه سیم پیچی موتور، تمامی اتصالات کشیده شده است و این برای موتورهای مختلف، متفاوت است. پس شخصی که قرار است سیم پیچی یک موتور را انجام دهد، با استفاده از نقشه، سیم پیچی متحدالمرکز یا زنجیرهای( دو نوع سیم پیچی رایج برای موتورها) را عملی میکند.
آموزش سیم پیچی آرمیچر
در مهندسی برق، آرمیچر جزئی از یک ماشین الکتریکی است که جریان متناوب را حمل میکند. سیم پیچ آرمیچر حتی در ماشینهای DC نیز جریان برق را ایجاد میکند، به دلیل عمل کموتاتور (که به طور دوره ای جهت جریان را معکوس می کند) یا به دلیل تخلیه الکترونیکی، مانند موتورهای DC براشلس.
آرمیچر بسته به نوع ماشین الکتریکی می تواند روی روتور (قسمت چرخان) یا استاتور (قسمت ثابت) باشد. سیم پیچی آرمیچر، سیم پیچی است که در آن ولتاژ ایجاد میشود. سیم پیچی فیلد، به سیم پیچ گفته میشود که در آن جریان اصلی از سیم پیچ عبور میکند. برخی از اصطلاحات اساسی مربوط به سیم پیچ آرمیچر به شرح زیر تعریف میشوند:
دور: یک دور شامل دو هادی است که توسط یک اتصال انتهایی به یک انتهای متصل می شوند.
حلقه: یک حلقه با اتصال چندین دور در سری تشکیل می شود.
سیم پیچ: سیم پیچ با اتصال چندین حلقه به صورت سری تشکیل می شود.
انواع سیم پیچ آرمیچر دینام
- سیم پیچ آرمیچر تک فاز و پلی فاز
- سیم پیچ متمرکز و سیم پیچ توزیع شده
- سیم پیچ حلقه و نیم حلقه
- سیم پیچ تک لایه و دو لایه
- پیچ ، موج و سیم پیچ متحدالمرکز یا مارپیچ
آموزش سیم پیچی موتور کولر
موتور قلب یک وسیله برقی است. برای حفظ سلامت آن باید دقت زیادی به خرج داد. موتور کولر از نوع تکفازی است و برای سیمپیچی آن از دو روش استفاده میشود. از سیممسی در سیم پیچی موتور کولر استفاده میشود، که در زمان سرویس کولر باید این بخش بخوبی بررسی شود.
دورههای پرطرفداری که بیشترین متقاضی ثبت نام را در مجتمع آموزشی برق دارند: آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش PLC ،آموزش نصب دوربین مدار بسته و …
وزن موتور کولر بعد از انجام سیمپیچی نباید کم شود، برای همین قبل از سیمپیچی آن را وزن میکنند. از عواملی که موجب سوختن سیمپیچیموتور میشود، عدم توازن تسمه و کشیده شدن آن است، چرا که قدرت برق مصرفی را افزایش میدهد. عمر کولر ارتباط مستقیم با سیم پیچی کولر دارد.
اگر موتوری، بر اثر عواملی چون گیرپاژ و یا نوسانات برق، دچار سوختگی سیمپیچی شود، نیاز به سیمپیچی مجدد خواهد داشت. البته در صورتی که موتور، توانایی آن را داشته باشد. مثلا الکتروموتورها که با سیم آلومینیومی هم سیم پیچی میشوند.
شغل سیم پیچی موتور
افرادی که دورههای آموزشی سیم پیچی موتور الکتریکی را میگذرانند، قادر به انجام آن بصورت مستقل خواهند بود. این شغل در دسته شغلهای پردرآمد به حساب میآید.
چرا که هر وسیله الکتریکی دارای یک موتور است، پس شما همیشه کاری برای انجام دادن دارید. مجتمعهای صنعتی، کارخانهها و هر جای دیگری که از تجهیزات الکتریکی استفاده میکنند، خواهان افرادی هستند که در زمینه سیمپیچی و تعمیر موتورها، تخصص دارند. در ضمن شما برای یادگرفتن این حرفه، نیاز به مدرک دانشگاهی و تحصیلات ندارید.
پس از گذراندن دوره مدرک دریافت می کنم؟
بله، خوشبختانه در کشور ما شرایطی فراهم آمده که دانش آموختگان رشتههای فنی و حرفهای با دادن آزمونهای عملی و تئوری، بتوانند مدارک معتبر این دورهها را کسب نمایند.
خوشبختانه مدارک فنی و حرفهای در کشور ما به تائید مترجمان رسمی دادگستری خواهد رسید و در کشورهای دیگر بهعنوان مدارکی معتبر مورد پذیرش قرار میگیرند.
درآمد شغل سیم پیچی موتور
انواع موتورها برای راهاندازی و یا تعمیرات نیازمند سیم پیچیهای تخصصی هستند. این مهارتی است که کمتر فرد فنی با آن آشنایی دارد. بنابراین افراد ماهر میتوانند بر اساس سرعت عمل و دقت خود از این کار کسب درآمد کنند. درآمد شغل سیم پیچی موتور براساس تجربه فرد بالا میرود. دراین دوره مهارت پایه آموزش داده میشود. مهارتی که منجر به درآمدزایی بالایی در آینده برای کارآموزان می گردد.
آموزش سیم پیچی موتور الکتریکی تک فاز
در سیم پیچی موتورهای تکفاز از سیمهایی که بسیار زیاد و درهم تنیده می باشند استفاده می گردد. این سیمها می توانند به عنوان قطب مغناطیسی عمل نموده و موجب تسهیل جریان برق گردند. سیم پیچی در این نوع از موتورها در مقایسه با سیمپیچی که برای موتورهای سه فاز استفاده میشود از تنوع بیشتری برخوردار میباشد.
در این موتورها برای موتورهایی که دارای قدرت کمتری میباشند باید از یک سیم پیچ کمکی در کنار سیم پیچ استارت نیز استفاده شود. انجام این کار باعث میشود تا سرعت موتورها قابل تغییر باشد. پنکه از جمله وسایلی است که در آن از این نوع سیم پیچی موتور تک فاز استفاده میشود.
اما روش دیگری نیز وجود دارد که برای موتورهای تک فاز به کار میرود و آن هم استفاده از حلقههای اتصال کوتاه به عنوان سیمپیچ میباشد که آن را بر روی شیارهایی که در روی قطب ها وجود دارند اعمال میکنند. موتورهایی که چاکدار می باشند نیاز است تا از این نوع سیم پیچی استفاده نمایند.
روش دیگر برای موتورهایی است که دارای توان برابر یک دوم اسب بخار دارند. سیمپیچی در این نوع از موتورها به صورت راه انداز مقاومتی میباشد و در صورتی که توان موتور بیش از یک دوم اسب بخار باشد باید از راه انداز خازنی استفاده کرد. سیم پیچی موتور تک فاز کولر در مواقعی که موتور کولر سوخته باشد انجام میگیرد و میتواند منجر به راه اندازی مجدد دستگاه گردد.
آموزش سیم پیچی جاروبرقی
انواع جاروبرقی دارای یک موتور تک فاز سیم پیچی شده است که این سیم پیچی از جنس مس یا آلومینیوم است. گاهی ممکن است این سیم پیچی دچار مشکل و خرابی شده و منجر به کار نکردن جاروبرقی شما گردد.
در این گونه مواقع توصیه می شود موتور سیم پیچی موتور جاروبرقی تعویض گردد. برای تعویض سیم پیچی نیاز به تخصص و مهارت بالایی میباشد و افرادی که در این زمینه آموزش ندیده اند قادر به انجام آن نخواهند بود چرا که انجام این کار توسط افراد غیر حرفهای می تواند منجر به آسیب دیدگی بیشتر موتور گشته و هزینه زیادی را برای فرد ایجاد نماید.
آموزش سیم پیچی موتور جاروبرقی از جمله آموزش هایی است که در دوره های سیم پیچی موتورهای تک فاز به افراد آموزش داده می شود و پس از طی کردن این آموزش ها افراد می توانند به راحتی انواع موتورها را سیم پیچی نموده و یا آنها را تعمیر و تعویض نمایند.
سیم پیچی موتور چیست و چه مزایایی دارد؟ در رابطه با فرمول های سیم پیچی موتور چه می دانید؟ در این مقاله ما به شما اطلاعات کاملی در مورد سیم پیچ موتور می دهیم. همچنین فرمول محاسبه سیم پیچ موتور، انواع سیم پیچ موتور، نمودار سیم پیچ موتور، مواد اتصال سیم پیچ موتور مورد استفاده در سیم پیچ موتور در این مقاله به تفصیل توضیح داده شده است.