تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

آموزش نصب پنل خورشیدی

آموزش نصب پنل خورشیدی، دوره ای است که با توجه به اهمیتی که در سال‌های اخیر به منابع انرژی تجدید پذیر مانند خورشید داده می‌شود، از جمله دوره‌های پرطرفدار بوده و بسیاری از افراد تمایل زیادی به یاد گرفتن روش نصب پنل‌های خورشیدی که امروزه در بسیاری از ساختمان‌ها کاربرد دارد، نشان می دهند. پنل‌های خورشیدی فواید و مزایای زیادی برای افراد و کره زمین دارند و همین موضوع باعث شده تا استقبال از آن‌ها بسیار زیاد بوده و نیاز به نیروی متخصص جهت نصب این سیستم‌ها باشد.

نصب پنل‌های خورشیدی مستلزم رعایت اصول و استانداردهای مشخصی است که نصابان این پنل ها از آن آگاهی دارند. مجتمع آموزشی برق با هدف تربیت نیروی متخصص اقدام به برگزاری دوره‌های آموزش نصب پنل خورشیدی نموده و آموزش‌های لازم را به صورت تئوری و عملی در اختیار کارآموزان قرار می دهد و در نهایت آنها را روانه بازار کار می نماید.

سرفصل‌های دوره پنل خورشیدی شامل:

  • آشنایی با اصول اولیه پنل خورشیدی
  • محاسبه و طراحی سیستم پنل
  • نحوه انتخاب اینورترها بر حسب وات آن‌ها

ویدیو معرفی دوره آموزش نصب پنل خورشیدی

ویژگی های دوره

پشتیبانی نامحدود دوره

بعد از اتمام دوره آموزشی شما توسط کارشناسان و اساتید آموزشگاه به مدت نامحدود پشتیبانی خواهید داشت تا کسب و کار خود را راه اندازی کنید.

مدرک فنی حرفه ای

پس از پایان دوره آموزشی به شما مدرک بین المللی فنی حرفه ای معتبر در ایران و خارج از کشور اعطا می گردد.

تجدید دوره رایگان

در صورت عدم یادگیری در یک دوره یا عدم توانایی شرکت به دلایل زمانی ، دوره بصورت رایگان برای شما برگزار خواهد شد.

دسترسی حمل و نقل عمومی

محل آموزشگاه دارای دسترسی آسان با مترو و اتوبوس های شهری و BRT می باشد.

کارعملی در کارگاه مجهز

برای یادگیری هر چه بهتر کارآموزان ، تجهیزات به روز صنعت در اختیار شما قرار گرفته تا با کار عملی مهارت لازم را کسب نمایید.

برگزاری دوره آنلاین

علاوه بر دوره های حضوری شما میتوانید در دوره های آنلاین آموزشگاه شرکت نمایید ، دوره مجازی تمامی سرفصلهای دوره حضوری را در بر میگیرد. - اطلاعات بیشتر : 66577378-021

سرفصل های آموزش نصب پنل خورشیدی

سرفصل ها
  • باطری های مورد استفاده در پنل خورشیدی
  • آشنایی با شارژکنترلر ها در استفاده از پنل خورشیدی
  • آشنایی با اینورتر در استفاده از پنل خورشیدی
  • آشنایی کامل با روش نصب پنل های خورشیدی
  • آموزش طراحی و اجرای پنل خورشیدی صنعتی
  • آموزش نحوه محاسبات ولتاژ و جریان و میزان مصرف
  • آموزش بهینه سازی و استاندارد اجرای پنل خورشیدی
  • آشنایی کامل با پنل خورشیدی و نحوه عملکرد آن
  • آموزش نرم افزارهای مرتبط با پنل های خورشیدی
  • آموزش پنل های خورشیدی خانگی و نیروگاهی
  • آموزش طراحی پنل خورشیدی برای توان های مختلف و کاربردهای مختلف
  • آشنایی با انواع سلول های خورشیدی
  • آموزش طراحی و اجرای پنل خورشیدی برای ساختمان ها
  • آموزش بهینه سازی پنل خورشیدی در فصول مختلف سال
  • آموزش نصب تجهیزات مرتبط با اجرای پنل خورشیدی
  • مکان هایی که پنل خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرد
  • و….
نمایش بیشتر
نظرات کارآموزان
مشاوره دوره آموزشی
درخواست مشاوره تلفنی رایگان

شهریه دوره آموزش نصب پنل خورشیدی

نام دورهشهریه عادیشهریه با تخفیفشهریه خصوصیشهریه آنلاین
آموزش نصب پنل خورشیدی 5/850/000 تومان 4/500/000 تومان 7/000/000 تومان 3/500/000 تومان

سوالات متداول

پس از پایان دوره مدرک آموزشگاه که زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور، در داخل کشور و در شرکت های خصوصی و دولتی دارای اعتبار هست دریافت میگردد.

بله چند خوابگاه دانشجویی مناسب آقایان و بانوان، نزدیک به آموزشگاه در نظر گرفته شده است.

پشتیبانی بصورت نامحدود و از طریق تلفن و یا حضوری انجام می شود. بعد از پایان دوره نیز می توانید با استاد در ارتباط باشید.

آموزش ها ویژه بازارکار می باشند و کارآموز پس از پایان دوره آموزشی به راحتی میتواند وارد بازار شود.

سوالات متداول آموزش نصب پنل خورشیدی
مقالات مرتبط
دوره های پر طرفدار مجتمع آموزشی

آموزش نصب پنل خورشیدی

نحوه آموزش نصب پنل خورشیدی

آموزش نصب پنل خورشیدی یک دوره پیشرفته در مجتمع آموزشی برق به حساب می آید که طراحی و راه اندازی سیستم های خورشیدی به طور کامل آموزش داده می شود. سیستم پنل خورشیدی این گونه  است که می‌تواند انرژی ارسالی خورشید را دریافت نماید و سپس آن را به انرژی الکتریکی تبدیل نماید که برای مصارف خانه‌ها و مصارف تجاری مورد استفاده قرار گیرد. سیستم‌های فتو ولتائیک معمولاً شامل یک پانل و ماژول‌های صفحات خورشیدی، اینورتر، و گاهی اوقات یک باتری یا ردیاب خورشیدی و سیم‌کشی اتصالات نیز می‌باشد

استفاده از سیستم‌های خورشیدی یک روش بسیار مناسب برای کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در انرژی برق می باشد که امروزه در ساختمان‌های بسیاری در دنیا به چشم می خورد. همان طور که می دانید منابع انرژی فسیلی رو به اتمام است و بشر به دنبال روش‌هایی است تا بتواند منابع انرژی تجدید پذیر را جایگزین این نوع از انرژی کرده و به بقای زمین کمک نماید. پنل‌های خورشیدی گزینه‌ای مناسب برای این کار است که از تعدادی سلول خورشیدی که نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند، تشکیل شده‌اند. این روش هیچ گونه آسیبی به محیط زیست وارد نکرده و منبع آن که خورشید می باشد منبعی بدون هزینه و کاملا رایگان می باشد.

اما برای نصب پنل‌های خورشیدی نیاز به مهارت و تخصص بالایی بوده و انجام صحیح عملیات نصب اهمیت بالایی دارد. روش‌های مختلفی برای نصب این تجهیزات وجود دارد که با توجه به اهمیتی که امروزه به حفظ منابع تجدیدپذیر داده می‌شود، ما در این مطلب به بهترین روش برای نصب پنل خورشیدی پرداخته‌ایم.

پنل خورشیدی چیست و چگونه کار می کند؟

ترکیبات نیمه رسانایی در سلول های خورشیدی به کار رفته اند که این ترکیبات قابلیت این را دارند که انرژی نورانی خورشید را به الکتریسیته تبدیل نمایند. با کنار هم قرار گرفتن سل های خورشیدی، ماژول های خورشیدی و در نهایت پنل خورشیدی تولید می شود. سیلیکون کریستالی ماده ای است که در اکثر پنل های خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل ساختار اتمی ویژه ای که دارند با دریافت نور باردار شده و الکترون های آنها برانگیخته می گردد. از دو ماده که خاصیت های متفاوت دارند در دو طرف صفحه نفوذ ناپذیر الکترونی استفاده می شود و با ایجاد بارهای مثبت و منفی در دو طرف صفحه، یک اختلاف پتانسیل به وجود می آید. در نهایت با استفاده از این ولتاژ دو طرفه و ایجاد یک مدار بسته می توان جریان الکتریکی را ایجاد نمود.

از پنل های خورشیدی در صنایع و نیروگاه های مختلف، منازل مسکونی، چراغ راهنمای اتوبان ها، مراکز کشاورزی و عمومی و … استفاده می شود و نیاز به هیچ گونه هزینه ای ندارد چرا که تامین انرژی آن با استفاده از نور طبیعی خورشید می باشد.

پنل خورشیدی چه مزایای دارد؟

با توجه به این که پنل های خورشیدی در پشت بام ساختمان ها نصب می گردند در نتیجه فضای کافی برای نصب آنها همیشه در اختیار می باشد و این یک مزیت برای آنها به حساب می آید. مهم ترین مزیت و ویژگی پنل های خورشیدی را می توان عدم نیاز آنها به سوخت دانست و این مسئله سبب صرفه جویی در سوخت های فسیلی می گردد. کاهش هزینه های برق مصرفی، سازگاری با محیط زیست، تعمیرات و نگهداری آسان، عدم ایجاد آلودگی صوتی و … از دیگر مزایایی است که می توان برای پنل های خورشیدی نام برد.

معرفی انواع پنل های خورشیدی

پنل های خورشیدی در سه دسته کلی مونوکریستال، پلی کریستال و صفحه های فوتوولتاییک یا نواری وجود دارند که هر یک دارای ویژگی های مخصوصی بوده و در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. پنل های خورشیدی مونوکریستال به صورت یک صفحه بزرگ تولید شده و قادر به تولید بالاترین توان خروجی می باشد. این نوع از پنل های خورشیدی را در مکان هایی که نور آفتاب تابش بیشتری داشته و با بالا رفتن دما کاهش پیدا می کند مورد استفاده قرار می دهند.

در محل هایی که گرمسیر می باشند بهتر است از پنل های خورشیدی پلی کریستال استفاده نمایند. این نوع از پنل های خورشیدی دارای سطح روشن تری بوده و به همین دلیل انرژی خورشید را راحت تر جذب می نمایند. از لحاظ قیمتی، پنل های خورشیدی پلی کریستال از قیمت مناسب تری نسبت به مونوکریستال ها برخوردار می باشند.

در مواقعی که میزان فضا به صورت محدود نداشته باشیم از صفحات فوتوولتاییک یا نواری استفاده می شود که از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و صفحه ای بسیار نازک از ماده فوتوولتاییک می باشند.

روش های مختلف نصب آن

نصب پنل های خورشیدی نیاز به رعایت قواعد و نکات خاصی داشته که باید توسط نصاب مورد توجه قرار گیرد. برای نصب این تجهیزات از روش های مختلفی می توان استفاده کرد که در اینجا به معرفی انواع این روش ها و همچنین بهترین روش برای نصب پنل خورشیدی می پردازیم.

روش اول، نصب پنل با استفاده از پایه نگهدارنده ثابت می باشد که برای انجام این روش نیاز است تا در ابتدا موقعیت مناسبی را برای قرارگیری پنل در نظر گرفته و پس از آن پایه را در محل مناسبی که تعیین شده به صورت ثابت قرار داد. بهترین زاویه پنل در کشور ما رو به سمت جنوب و با زاویه 20 تا 30 درجه می باشد.

روش دوم، نصب پنل خورشیدی با استفاده از پایه نگهدارنده متغیر می باشد که در این روش می توان زاویه را از حدود 10 تا 65 درجه تغییر داد. داشتن امکان تغییر زاویه، در مواقعی که زاویه خورشید با تغییر فصل ها دچار تغییر می شود بسیار کاربردی بوده و می توان پنل را در بهترین حالت متناسب با تابش نور خورشید تنظیم نمود. این روش دارای بازدهی حدود 20 درصد بیشتر از روش اول می باشد.

روش سوم، نصب پنل خورشیدی با استفاده از پایه های دنبال کننده نور خورشید می باشد که خود این روش دارای دو حالت می باشد. یکی از این حالت ها به صورت حرکت افقی از شرق به غرب و در واقع حرکت یک بعدی بوده و حالت دیگر حرکت عمود از پایین به بالا یا حرکت دو بعدی می باشد. بسته به محور قابل تغییر استراکچر پنل ها، در زمان های مختلف بهترین حالت قرار گرفتن پنل ها محاسبه شده و زاویه قرارگیری پنل در همان حالت قرار داده می شود.

بهترین روش برای نصب پنل خورشیدی روش سوم یعنی استفاده ار پایه های دنبال کننده نور خورشید می باشد که بازدهی آن نسبت به روش های اول و دوم حدود 15 تا 30 درصد افزایش می یابد. اما این روش می تواند هزینه های بیشتری را به دنبال داشته و از نظر اقتصادی روش های اول و دوم صرفه بیشتری خواهند داشت. استفاده از روش نصب سوم را می توان در مکان هایی که دارای محدودیت فضایی می باشند به کار برد. روش اول یعنی استفاده از پایه های نگهدارنده ثابت ارزان ترین روش نصب پنل های خورشیدی می باشد.

چگونگی نصب پنل های خورشیدی

برای نصب پنل های خورشیدی نیاز است تا از فردی که دارای تخصص کافی در حوزه برق و الکترونیک می باشد و با سلول های خورشیدی آشنایی داشته باشد کمک گرفت. نصب پنل های خورشیدی دارای مراحلی می باشد که باید پس از انتخاب بهترین روش برای نصب پنل خورشیدی اقدامات مورد نیاز را به صورت مرحله به مرحله طی کرد.

در گام اول نیاز است تا بررسی کنید که آیا سقف شما برای نصب پنل ها مناسب است یا نه. پنل هایی که به صورت زمینی نصب می گردند باید دور از دسترس عموم نصب شده و در صورتی که نیاز به کسب مجوز دارند، از سازمان مربوطه مجوز ساخت و ساز را دریافت نمایند.

برای نصب پنل های خورشیدی نیاز تا سقف شما دارای حداقل 46 متر فضای آزاد پیوسته بوده و سایه گیر هم نباشد. شیب مناسب برای نصب، حدود 30 درجه بوده و در صورتی که سقف دارای شیب 15 یا 45 درجه نیز باشد امکان مدیریت آن وجود خواهد داشت.

ظرفیت و قدمت سقف باید مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی، پنل خورشیدی بر روی آن نصب شود که سقف از قدمت زیادی برخوردار نباشد که طول عمر آن از طول عمر پنل کمتر باشد.

پس از این که نکات گفته شده مورد توجه قرار گرفت، نیاز است تا محل های نصب پنل خورشیدی به صورت دقیق و با استفاده از گچ مشخص گردند.  در ادامه با استفاده از پیچ های مخصوص، پنل ها باید به سقف کاذب قرار گرفته بر روی سقف وصل شده و چهارچوب نرده های آلومینیومی توسط پیچ به پنل نصب گردد.

پس از نصب پنل های خورشیدی و چهارچوب ها نیاز است تا سیم کشی آن توسط فردی ماهر و با تجربه انجام گرفته و برای هر پنل یک میکرو اینورتر و سیم اتصال به زمین تعبیه گردد. در انتها نیز باید با استفاده از بست های مناسب، هر یک از پنل ها در جای خود محکم شده و پس از آن پنل خورشیدی قدر به تولید برق با استفاده نور خورشید خواهد بود.

جمع بندی

امروزه با توجه به کمبود منابع تجدید ناپذیر یا فسیلی، بشر به دنبال این است تا سوخت های تجدیدپذیر را جایگزین آنها کرده و به محیط زیست کمک نماید. پنل های خورشیدی تجهیزاتی هستند که در این راستا ابداع شده اند و قادر به تولید نیروی برق با استفاده از نور خورشید می باشند. روس های مختلفی برای نصب پنل های خورشیدی وجود دارد که ما در این مقاله به معرفی بهترین روش برای نصب پنل خورشیدی پرداختیم و متوجه شدیم که نصب این پنل ها با استفاده از پایه های دنبال کننده نور خورشید می باشد اما گران قیمت بودن این روش استفاده از آن را مقداری محدود کرده است.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های مهارتی مانند: آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب جک برقی ، آموزش نصب کرکره برقی ، آموزش نصب دزدگیر اماکن ، آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش نصب سانترال ، آموزش فیبر نوری ، آموزش ساخت تابلو روان ، آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای ، آموزش نصب آیفون تصویری و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    WeCreativez WhatsApp Support
    اگر درباره دوره های آموزشی سوالی دارید بصورت 24 ساعته پاسخگوی شما عزیزان هستیم.
    سلام، چطور میتونم کمکتون کنم ؟