
تجهیزات دوربین مداربسته
مهم ترین تجهیزات دوربین مدار بسته : به منظور تامین امنیت اماکن مختلف استفاده از ابزارها و تجهیزات مختلف امنیتی و نظارتی می تواند از بسیاری از سرقت ها و جرائم مختلفی جلوگیری کرده و جامعه ای امن را ایجاد نماید. یکی از ابزارهای پر کاربرد که در تمامی کشورها در اماکن مختلف جهت تامین امنیت استفاده می گردد دوربین مدار بسته می باشد که در انواع و اقسام مختلفی وجود داشته و می تواند تصاویر را از فضای مورد نظر دریافت نموده و ضبط نماید و برای شناسایی سارق و همچنین نظارت بر عملکرد افراد مورد استفاده قرار گیرد.
دوربین های مدار بسته برای نصب نیاز به تجهیزات مختلفی داشته تا بتوانند به ثبت و ضبط تصاویر مورد نظر بپردازند. با توجه به اهمیتی که استفاده از این تجهیزات جهت نصب دوربین ها وجود دارد در این مطلب به معرفی مهم ترین تجهیزات دوربین مدار بسته و کاربردی که دارند پرداخته شده اند.
معرفی دوربین مدار بسته و عملکرد آن
در اماکن داخلی و خارجی مختلف استفاده از دوربین های مدار بسته کاربرد بسیاری داشته و حتما شما هم در هنگام ورود به فروشگاه ها یا ادارات مختلف با دوربین هایی که بر روی دیوار نصب می باشند مواجه شده اید. البته برخی از این دوربین ها ممکن است مینیاتوری بوده و قابل رویت با چشم نباشند. حتی بسیاری از منازل مسکونی نیز برای بررسی کنترل رفت و آمدها در منزل خود و همچنین جلوگیری از وقوع سرقت در مواقع مسافرت یا زمان هایی که در منزل نیستید از دوربین مدار بسته بهره می برند.
امروزه دوربین های مدار بسته امکان متصل شدن به گوشی همراه و یا لپ تاپ و کامپیوتر شخصی را داشته و افراد می توانند به صورت آنلاین تصاویر ضبط شده را مشاهده نمایند. برای این کار هم می توانید مقاله : روش های اتصال دوربین مدار بسته به کامپیوتر را مطالعه نمایید. البته استفاده از دوربین های مدار بسته به منظور جلوگیری از سرقت باید به همراه تجهیزاتی مانند آژیر و هشدار دهنده های مختلف بوده تا در صورتی که سارق به مکان مورد نظر ورود پیدا کند، آژیرها به صدا در آمده و اطرافیان را مطلع سازد و در ادامه با استفاده از تصاویری که ضبط شده است اقدام به شناسایی فرد سارق گردد.
Close Circuit Television یا به اختصار CCTV نامی است که به دوربین مدار بسته به لاتین اطلاق می گردد و کاربردهای مختلفی برای آن در سراسر جهان وجود داشته و افراد و سازمان های مختلف جهت کنترل امور مختلف از آن استفاده می نمایند.
کاربردهای دوربین مدار بسته
کاربرد دوربین های مدار بسته در موارد بسیار زیادی بوده و بسیاری از اماکن خصوصی و دولتی از این ابزار جهت تامین امنیت خود استفاده می کنند. کاربرد دوربین مدار بسته در اداره پلیس یکی از استفاده رایج از این دوربین ها بوده و دوربین های مختلفی در سطح شهر به منظور کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی تعبیه می گردند. آمارها نشان داده است که نصب این دوربین ها تا حد زیادی آمار سرقت و جرم های دیگر را کاهش داده است.
علاوه بر آن نصب این دوربین ها توسط سازمان راهنمایی و رانندگی در چهارراه ها و میدان های مختلف شهر باعث شده تا آمار تصادفات نیز کاهش یافته و وضعیت بزرگراه های مختلف قابل بررسی توسط پلیس راهنمایی باشد. در صورتی که تصادفی در بزرگراه های مهم شهری اتفاق بیفتد پلیس با استفاده از دوربین مدار بسته از آن آگاهی یافته و اقدامات لازم را انجام می دهد و بدین طریق ترافیک احتمالی کنترل می گردد.
بسیاری از مراحل تولیدی که در انواع کارخانه های صنعتی وجود دارند، امکان حضور فیزیکی افراد در آنها وجود نداشته و نیاز است تا این نقاط توسط دوربین های مدار بسته کنترل گردد. صنایع شیمیایی و رآکتورهای هسته ای از این دست صنایع می باشند و می توان به صورت غیر مستقیم بر برخی فرآیندهای مهم نظارت داشت.
ادارات و شرکت های مختلف نیاز دارند تا در بخش های مختلف عملکرد پرسنل خود را کنترل نموده و از جرائمی مانند جا به جایی یا سرقت مدارک مهم شرکت جلوگیری نمایند. اماکنی مانند فرودگاه ها، رستوران ها، ایستگاه های قطار و مترو، مجتمع های تجاری و تفریحی و … نیز از انواع مختلف دوربین های مدار بسته برخوردار می باشند.
معرفی انواع تجهیزات دوربین های مدار بسته
نصب دوربین های مدار بسته عملی بسیار پیچیده بوده و نیاز به حضور متخصص در این کار می باشد. ابزارها و تجهیزات مختلفی برای نصب دوربین مورد نیاز می باشد که عملکرد این تجهیزات در کنار یکدیگر منجر به ثبت تصاویر مورد نظر می گردند. نکته ای که در دوربین های مدار بسته حائز اهمیت است نصب صحیح و اصولی آنها بوده و در صورتی که هر یک از تجهیزات مورد استفاده در دوربین به درستی و بر طبق استانداردهای موجود نصب نگردند، عملکرد دوربین با اختلال مواجه شده و قادر به ارائه تصاویر با کیفیت نخواهد بود. در ادامه به تعدادی از تجهیزات به کار رفته در دوربین های مدار بسته اشاره شده است.
منبع تغذیه دوربین مدار بسته
مانند سایر تجهیزات و دستگاه های الکتریکی، دوربین های مدار بسته نیز برای تامین انرژی خود نیاز به یک منبع تغذیه دارند. دوربین های مدار بسته با استفاده از برق 12 ولت جریان مستقیم یا DC کار می کند اما ولتاژ برق شهری 220 ولت AC می باشد وب برای این که بتواند برق دستگاه تامین گردد نیاز است تا از منبع تغذیه یا آداپتوری استفاده گردد که ولتاژ 220 ولت را به 12 ولت تبدیل نماید. در پروژه های اجرایی مختلف، انتخاب منبع تغذیه دوربین مدار بسته متفاوت بوده و در هنگام خرید دوربین باید با نصاب حرفه ای دوربین مشورت نمود تا در خرید منبع تغذیه شما را راهنمایی نماید.
راندمان منبع تغذیه ممکن است پس از مدتی کاهش یابد و به همین دلیل نیاز است تا آداپتوری خریداری گردد که میزان 30% بالاتر از مقدار محاسباتی آمپر دوربین مدار بسته باشد تا عمر سیستم شما بالاتر رفته و در ریسک پایین تری قرار گیرد.
کابل های دوربین مدار بسته
برای این که تصاویر دریافتی از قسمت دوربین به دستگاه ضبط مرکزی انتقال یابد، نیاز است تا کابل های مخصوصی خریداری شده و کابل کشی به صورت دقیق و استاندارد صورت گیرد. به منظور نصب دوربین های مختلف کابل های مختلفی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال کابل کواکسیال مدل RG59 را در دوربین های مدار بسته آنالوگ و AHD و کابل های cat5 و cat6 برای نصب دوربین های مدار بسته تحت شبکه به کار برده می شوند.
کیفیت کابل های به کار رفته در دوربین ها اهمیت بسیاری در کیفیت نهایی تصویر داشته و در صورتی که دوربین مدار بسته با بالاترین کیفیت ممکن و قیمتی بالا خریداری گردد اما کابلی که تهیه می شود از استانداردهای کافی برخوردار نباشد، نمی توان انتظار یک تصویر با کیفیت را داشت.
صفحه نمایش دوربین مدار بسته
برای این که بتوان تصاویر دریافت شده از دوربین مدار بسته را مشاهده کرد نیاز به وصل کردن یک مانیتور به آن می باشد. مانیتورها در انواع مختلفی وجود داشته و با توجه به نوع کاربرد، می توان هر یک از این انواع را مورد استفاده قرار داد. پورت های ورودی صفحه نمایش و رزولوشن آن از مواردی است که در هنگام خرید مانیتور باید آن را مورد توجه قرار داد. مانیتورها را در دو نوع معمولی و صنعتی تولید می نمایند و مانیتورهای صنعتی این ویژگی را دارند که قابلیت روشن بودن به صورت شبانه روزی را داشته و با روشن بودن طولانی مدت مشکلی برای آنها به وجود نیاید.
دستگاه ضبط مرکزی
دستگاه ضبط مرکزی را می توان یکی از اجزای مهم و حیاتی دوربین های مدار بسته دانست که بدون وجود آنها امکان ضبط تصاویر وجود نخواهد داشت. به طور کلی دو نوع دستگاه ضبط تصویر وجود دارد که برای دوربین های مختلف هر یک از آنها مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه DVR نوعی از دستگاه ضبط است که در دوربین های مدار بسته آنالوگ و AHD مورد استفاده قرار گرفته و دوربین های مدار بسته تحت شبکه یا IP نیاز به نصب دستگاه NVR جهت ضبط تصاویر دریافتی دارند. سیگنال های دریافتی از دوربین های مدار بسته در این دو نوع دستگاه ضبط با یکدیگر متفاوت بوده اما عملکردی که در دوربین ها دارند کاملا مشابه می باشد.
هارد دیسک دوربین مدار بسته
با توجه به این که دوربین های مدار بسته به صورت شبانه روزی روشن بوده و به ضبط تصاویر می پردازند نیاز به یک حافظه بالا برای ذخیره آنها می باشد. برای این منظور نیاز است تا از یک یا چند هارد دیسک در دوربین های مدار بسته استفاده نمود. برای انتخاب هارد دیسک نیاز به دقت و تحقیقات زیدی می باشد چرا که تنوع این تجهیزات در بازار بسیار زیاد بوده و نیاز است تا با مشورت با نصاب یا فروشندگان دوربین های مدار بسته هارد دیسک متناسب با نوع دوربین شما انتخاب گردد. ظرفیت هارد دیسک، سرعت چرخش دیسک، طول عمر و ماندگاری آن و سرعت جست و جو از ویژگی هایی است که در انتخاب هارد دیسک باید مد نظر قرار داده شود.
علاوه بر موارد گفته شده تجهیزات دیگری مانند اتصال BNC، کانکتور برق، کانکتور صدای RC، جعبه مدیریت کابل و پایه یا استند دوربین مدار بسته از دیگر وسایل جانبی می باشند که در هنگام تهیه دوربین مدار بسته باید خریداری گردند. نکته ای که ذکر آن ضروری می باشد این است که برای نصب دوربین های مدار بسته نیاز به حضور یک نصاب ماهر می باشد و برای انجام این کار حتما باید از فردی استفاده کرد که دارای تجربه بالایی بوده و از مهارت کافی برخوردار باشد.