در گرمای طاقت فرسای تابستان روشن کردن کولر گازی می تواند موجب ایجاد آسایش و راحتی بسیاری در افراد گردد. خنک کردن کولر گازی طی چرخه ای ایجاد می شود که در آن اجزای مختلف کولر گازی از قبیل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و غیره تشکیل یک سیستم تبرید را داده و گازی که در کمپرسور وجود دارد طی عملیاتی باعث به وجود آوردن هوای سرد می گردد. گاهی ممکن است چکه های آب را که از کولر گازی به پایین می ریزد دیده باشید، به این پدیده تقطیر آب گفته می شود. این موضوع برای کولر گازی یک مشکل محسوب شده و باید به دنبال عیب یابی و رفع این مشکل برآمد. در این مطلب دلایل تقطیر آب در کولر گازی و نحوه برطرف نمودن آن بیان شده است.
در ابتدا نیاز است تا این مطلب را بدانیم که آب تولید شده در کولر گازی از کجا و چگونه تولید می شود؟ یکی از مزایایی که کولرهای گازی و اسپیلت ها دارند این است که هیچ گونه رطوبتی را وارد محیط نمی کنند و از بروز بیماری هایی مانند رماتیسم که در بسیاری از موارد به علت رطوبت ناشی می شود، جلوگیری می کنند. این اتفاق در کولرهای آبی اتفاق افتاده و به علت کار کردن کولر آبی با آب، رطوبت زیادی به فضا وارد می شود در حالی که کولرهای گازی برعکس عمل کرده و رطوبتی که در محیط وجود دارد را به طور کامل از فضا می گیرند.
مکانیسم عمل کولرهای گازی به این شکل است که در ابتدا مبرد گازی درون کمپرسور متراکم می شود و با فشار زیادی به کندانسور وارد می شود. این گاز در کندانسور با از دست دادن گرمای خود به مایع تبدیل می گردد.
این مایع از کندانسور خارج شده و از شیر انبساط کولر گازی عبور می کند و در آنجا با افت فشار زیادی مواجه می شود. افت فشار باعث دو فازی شدن مایع شده و وارد اواپراتور می گردد.
در اواپراتور این مایع دو فازی تبخیر شده و به گاز تبدیل می شود و سرمای خود را وارد سیم پیچ های اواپراتور کرده و توسط فن وارد محیط می گردد. حال لوله های خنک کننده ای که در اواپراتور وجود دارند زمانی که با کار کردن کولر گازی سرد می شوند، رطوبت محیط توسط آنها جذب شده و با برخورد با لوله های سرد تقطیر و تبدیل به آب می شوند. این آب از مسیر خروجی که در زیر پنل کولر گازی وجود دارد خارج می گردد.
میزان آبی که ر کولر گازی تولید می شود به موارد مختلفی بستگی داشته و این مقدار می تواند با توجه به شرایط متفاوت باشد. در مواقعی که رطوبت در محیط زیاد است و کولر گازی روشن باشد، کولر گازی رطوبت زیادی را جذب کرده و وارد چرخه تبرید می نماید و در نتیجه میزان آبی که از طریق شلنگ تخلیه دفع می گردد بسیار زیاد می باشد. میزان رطوبت در محیط می تواند به دلایلی مانند پخت و پز و تولید بخار در فضا، حمام کردن و باز گذاشتن درب حمام و وارد شدن بخار به ساختمان و یا سماور در حال جوش ایجاد گردد.
همانطور که گفته شد آب تولید شده توسط کولر گازی از طریق شلنگ تخلیه ای که در زیر پنل وجود دارد از آن خارج می گردد. اما گاهی ممکن است مقادیری از این آب چکه کرده و آب به صورت قطره قطره از کولر گازی خارج شده و داخل ساختمان بریزد. این مشکل می تواند ناشی از دلایل فنی مختلفی باشد که در ادامه به آنها اشاره شده است:
موارد نام برده دلایلی برای تقطیر یا چکه کردن آب در انواع کولرهای گازی بودند که به راحتی و با مراجعه به یک تعمیرکار متخصص قابل برطرف شدن می باشند.
اما در استفاده از کولر گازی مانند هر وسیله برقی دیگری نیاز است تا در نگهداری آن نکات بسیاری رعایت نمایید تا طول عمر دستگاه خود را بالاتر برده و عملکرد بهتری را از آن مشاهده کنید.
کولرهای گازی نیازمند سرویس شدن های دوره ای توسط تعمیرکار دارند. در این سرویس ها که بهتر است به صورت هر ساله انجام گیرد به تمیز کردن لوله های اواپراتور و بررسی کویل های دستگاه می پردازند و در صورت وجود رسوب یا هر گونه گرفتگی در لوله ها آن را برطرف کرده و اگر قطعه ای نیاز به تعویض داشته باشد آن را تعویض می نمایند.
در پایان باید گفت که وجود هر گونه خرابی و مشکلات مختلف در کولر گازی نیازمند حضور تعمیر می باشد و هر گونه اقدام خودسرانه توسط خود فرد، می تواند خسارات جبران ناپذیری را به خود فرد و دستگاه وارد نماید.
مجتمع فنی آموزش برق یکی از برترین آموزشگاه های کشور در زمینه آموزش تعمیرات کولر گازی و آموزش نصب کولر گازی با ارائه مدرک فنی و حرفه ای محسوب می شود. شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان و صحبت با کارشناسان مجموعه خبره مجموعه تماس حاصل فرمایید.