تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مداربسته

آموزش زدن سوکت شبکه در دوربین مداربسته


اهمیت سیستم نظارتی به منظور تامین امنیت اماکن مختلف به قدری زیاد است که شرکت های تولید کننده دست به تولید انواع مختلفی از این دستگاه ها زده اند. امروزه شبکه های کامپیوتری به اندازه ای گسترش یافته اند که سیستم‌های نظارتی تحت شبکه توانسته است عضو جدیدی از این شبکه های کامپیوتری گردد. این دستگاه‌ها دارای کیفیت بسیار بالاتری از سیستم‌های آنالوگ بوده و به علت تنوع در رمزگذاری، کیفیت خوب تصاویر، نحوه ذخیره سازی و انتقال اطلاعات، برخورداری از هوش مصنوعی و … جای خود را به سیستم‌های نظارتی آنالوگ داده اند.

نصب سیستم های تحت شبکه یا IP با نصب دستگاه های آنالوگ متفاوت بوده و نیازی به کابل برای انتقال تصاویر ندارند چرا که این دستگاه ها برای انجام این کار از شبکه استفاده می کنند. در این مقاله به آموزش زدن سوکت شبکه در دستگاه نظارتی IP به صورت کامل پرداخته شده است؛ اما در ابتدا اشاره ای به معرفی سیستم نظارتی IP و چگونگی نصب آنها می گردد.

با توجه به متفاوت بودن نصب در سیستم های تحت شبکه، ابزارها و تجهیزاتی که برای نصب نیاز است با سایر سیستم های نظارتی متفاوت بوده و توجه و دقت بیشتری را نیز می طلبد. سوکت شبکه از جمله تجهیزاتی است که برای نصب دستگاه های IP مورد نیاز می باشد. نصب سوکت شبکه نیاز به مهارت بالایی داشته و این کار حتما باید توسط فردی با تجربه صورت گیرد.

همه چیز در مورد دستگاه نظارتی تحت شبکه

سیستم های تحت شبکه نسل جدیدی از سیستم نظارتی می باشند که با دریافت اطلاعات از حسگر، آنها را دیجیتال نموده و به شبکه ارسال می کنند. این سیستم ها دارای یک IP منحصر به فرد در یک شبکه محلی بوده که با استفاده از این IP امکان مشاهده تصاویر ضبط شده توسط دستگاه، در فضای اینترنت وجود داشته و می توان تصاویر را به صورت آنلاین مشاهده نموده و آنها را انتقال داد. ضبط تصاویر در این سیستم ها با وضوح بسیار بالایی صورت گرفته و قابلیت ثبت تصاویر با جزئیات زیاد در مکان های بزرگی مانند فروشگاه، فرودگاه و … وجود دارد.

کیفیت تصاویر ایجاد شده با دستگاه های تحت شبکه در زمان هایی که نور اندک می باشد نیز کیفیت بالایی داشته و این از ویژگی های منحصر به فرد این سیستم ها به شمار می رود. قابلیت چرخش 180 درجه ای دستگاه باعث می شود تا نیازی به نصب دستگاه های زیاد در یک مکان برای دریافت تصاویر در تمامی زوایا نباشد و نصب تنها یک دستگاه نظارتی بتواند زاویه های مختلفی از فضا را تصویربرداری نماید. تصاویر ضبط شده به صورت خودکار بر روی خود سیستم ها ذخیره شده و نیازی به وجود رم نخواهد بود هر چند می توان در صورت تمایل رم با حافظه دلخواه را در دستگاه قرار داد.

سوکت شبکه در سیستم نظارتی

نصب سیستم نظارتی تحت شبکه IP

قبل از این که به آموزش زدن سوکت شبکه در سیستم نظارتی بپردازیم نیاز است تا با کلیات نصب سیستم های تحت شبکه آشنا شده و در ادامه نحوه نصب سوکت در آن را بیان کنیم. در ابتدا با تجهیزاتی که برای نصب این دستگاه ها مورد نیاز می باشد آشنا می گردیم:

  • سیستم نظارتی: واضح است که اولین وسیله برای نصب سیستم نظارتی تحت شبکه، خود دستگاه می باشد که باید با توجه به مکان مورد نظر و بخش هایی که قرار است دستگاه نصب گردد تعداد و نوع دستگاه های مشخص شده خریداری گردند.
  • دستگاه ضبط NVR: در سیستم های آنالوگ برای ضبط تصاویر از دستگاه DVR استفاده میشد که این دستگاه برای دستگاه های IP قابل کاربرد نبوده و با توجه به نوع سیستم نظارتی به کار رفته و پهنای شبکه ای که مورد نیاز است باید دستگاه NVR مناسب انتخاب گردد.
  • کابل شبکه مناسب: کابل شبکه از دیگر تجهیزاتی است که برای نصب سیستم های نظارتی تحت شبکه باید حتما وجود داشته باشد. این کابل وظیفه دارد تا تصاویری که از طریق دستگاه نظارتی ضبط می گردند به دستگاه NVR انتقال دهد. برای انتخاب کابل شبکه باید دقت زیاد کرد و کابلی را انتخاب نمود که متناسب با پهنای باند مورد نیاز ما باشد.
  • هارد دیسک: این مورد جهت ذخیره شدن تصاویر ضبط شده می باشد و در صورتی که خود سیستم نظارتی فضای کافی داشته باشد نیازی به تهیه هارد دیسک نمی باشد.
  • سوکت شبکه: برای این که کابل شبکه بتواند به دستگاه و دستگاه NVR متصل گردد نیاز است به تعداد پورت هایی که وجود دارد سوکت تهیه گردد. نصب این سوکت ها نیاز به دقت و ظرافت خاصی داشته که در ادامه به آن پرداخته شده است.

آموزش زدن سوکت شبکه

نصاب های سیستم نظارتی بسته تحت شبکه در هنگام نصب این دستگاه ها باید دقت زیادی را به کار گیرند چرا که سیستم نصب این دستگاه ها کاملا با دستگاه های آنالوگ متفاوت بوده و فرآیندهای مختلفی برای نصب باید انجام گیرد. سوکت زدن شبکه از جمله کارهای حساس در حین نصب می باشد که بی توجهی در آن و پانچ اشتباه یک سیم یا جا به جا وصل کردن آن می تواند باعث عدم برقراری ارتباط در شبکه می گردد.

برای زدن سوکت در دستگاه نظارتی تحت شبکه در ابتدا باید ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای این کار را تهیه و سپس به انجام کار پرداخت. از جمله وسایلی که برای انجام این کار نیاز می باشد می توان به سوکت RJ-45 CAT5 یا RJ-45 CAT6، آچار شبکه، تستر کابل شبکه، Stripper، کابل CAT5 یا CAT6 و روکش یا کاور سوکت شبکه اشاره کرد.

برای سوکت زدن در گاام اول نیاز است تا کابل شبکه را برداشته و پوشش آن را جدا نمایید، در واقع منظور لخت کردن سیم ها می باشد که باید بسیار دقیق و توسط استریپر و یا سیم چین صورت گیرد بی دقتی در این مرحله ممکن است باعث آسیب رساندن به سیم های داخل پوشش گردد. زمانی که پوشش را از سیم ها جدا نمودیم 8 عدد سیم با رنگ های مختلف را مشاهده می کنیم که به صورت دو به دو با یکدیگر جفت شده و در هم پیچ خورده اند.

در ادامه کار نیاز است تا پیچ سیم ها را باز نموده و آنها را از یکدیگر جدا نمایید تا کاملا صاف شوند. در این مرحله سیم ها به صورت نامتقارن بوده و برخی کوتاه و برخی بلندتر می باشند که نیاز است برای سوکت زدن همه این سیم ها کاملا هم اندازه باشند. به همین دلیل با استفاده از یک سیم چین با دقت سیم ها را به یک اندازه کوتاه کرده تا کاملا هم سطح در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

این سیم ها شامل رنگ های متفاوتی بوده و شامل قهوه ای، سفید قهوه ای، سبز، سفید سبز، آبی، سفید آبی، نارنجی و سفید نارنجی می باشند. نحوه چینش این رنگ ها در کنار یکدیگر تفاوت زیادی با هم نداشته اما نیاز است این کار با توجه به استاندارد خاصی که برای آن وجود دارد انجام گیرد. دو استاندارد کلی برای این کار وجود دارد که در زیر به آن اشاره شده است:

  • استانداردT-568A : به این اتصال، اتصال کراس نیز گفته می شود و این نوع اتصال را معمولا در هنگامی که قصد داریم سیستم تحت شبکه را به کامپیوتر به صورت مستقیم متصل نماییم مورد استفاده قرار می دهیم. اتصالات مورد استفاده برای سوکت زدن معمولا در کشورهای مختلف متفاوت بوده و اتصال کراس عموما در کانادا انجام می گیرد. رنگبندی که در این نوع اتصال رعایت می شود از راست به چپ عبارت است از سیم های سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید قهوه ای، قهوه ای.
  • استاندارد T-568B: این اتصال، به اتصال استریت معروف بوده و معمولا به منظور اتصال کابل شبکه به دستگاه روتر یا سوئیچ مورد استفاده قرار می گیرد. در کشور ما نیز برای سوکت زدن از این نوع اتصال استفاده می شود و نحوه رنگبندی سیم ها به ترتیب عبارتند از سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای، قهوه ای.

سیستم نظارتی

پس از این که سیم های رنگی ب ترتیب استاندارد مشخص شده در کنار یکدیگر قرار گرفت نیاز است تا آنها را وارد سوکت نمایید. برای سوکت زدن کابل ها در یک دست نگه داشته شده و درون سوکت که در دست دیگر است قرار داده می شود. بعد از انجام این کار باید به دقت بررسی کرد که هر یک از سیم ها به درستی در جای خود قرار گرفته اند و در صورتی که مشکلی در جایگذاری وجود نداشت نیاز است تا با استفاده از آچار شبکه، سوکت پانچ گردد. پس از این کار نیز مجددا باید سیم ها را مورد بررسی قرار داد تا در سر جای خود محکم باشند. در نهایت نیز برای اطمینان از صحیح بودن عملکرد سوکت می توان آن را با استفاده از تستر کابل شبکه چک نمود.

در یک جمع بندی کلی باید گفت که در نصب سیستم های نظارتی تحت شبکه باید از نصاب هایی استفاده کرد که کاملا در این کار حرفه ای بوده و سابقه روشنی داشته باشند. تمرکز و توجه زیادی در مرحله سوکت زدن در دستگاه های IP مورد نیاز می باشد و کوچکترین بی توجهی می تواند منجر به آسیب رساندن به تجهیزات خریداری شده و ایجاد هزینه های بیشتر گردد.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های مهارتی مانند: آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب جک برقی ، آموزش نصب کرکره برقی ، آموزش نصب دزدگیر اماکن ، آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش نصب سانترال ، آموزش فیبر نوری ، آموزش ساخت تابلو روان ، آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای ، آموزش نصب آیفون تصویری ، آموزش برق ساختمان و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *