تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

علت نویز دوربین مداربسته و نحوه برطرف کردن آن

علت نویز دوربین مداربسته و نحوه برطرف کردن آن


علت نویز دوربین مداربسته و نحوه برطرف کردن آن : نویز یک مشکل عمده در سیستم های دوربین مداربسته است که به دلایل متعددی رخ می دهد. وجود نویز در تصویر دوربین مدار بسته باعث از کار افتادن دستگاه و عدم نظارت می گردد. در بیشتر موارد، تداخل و نویز در تصویر را می توان با استفاده از کابل های با کیفیت، منابع تغذیه مناسب و با ساخت یک سیستم نظارتی با طراحی خوب از بین برد.

در این مقاله، ما در مورد مشکل نویز و تداخل دوربین مداربسته و انواع آن صحبت خواهیم کرد. در ادامه علت ایجاد نویز در تصویر دوربین مدار بسته را بررسی نموده و در ادامه نکاتی را در مورد نحوه برطرف کردن نویز در دوربین مدار بسته ارائه خواهیم داد.

نویز دوربین مداربسته چیست؟

اصطلاح نویز در زمینه دوربین مداربسته، اشاره به تصویر دانه دانه نامطلوب در تلویزیون یا مانیتور شما، به ویژه در طول شب دارد. مهم نیست که دوربین های مداربسته شما چقدر عالی و کم نور هستند، به ناچار هنگام فیلم برداری در تاریکی نویزی ایجاد می شود.

نویز بخشی اجتناب نا پذیر از هر ارتباط الکترونیکی اعم از تصویری یا صوتی است. نویز به طور اساسی ثابت است و نویز در سیگنال ویدیویی به صورت لکه‌ های سفید و سیاه در کادر ظاهر می ‌شود و ظاهری دانه ‌دار به آن می ‌دهد.

آموزش نصب دوربین مدار بسته

نور نا کافی و کم، تشخیص رنگ ها و کنتراست را برای دوربین دشوار می کند و در نتیجه پیکسل های تصویر به جای رندر مناسب و با جزئیات، با یک دیگر ترکیب می شوند.

نور ضعیف باعث می‌شود نور تصویر به سطح نویز طبیعی در سنسور نزدیک شود و تشخیص تصویر توسط حسگر را دشوار می کند.در نتیجه نور کم یکی از علت های ایجاد نویز در تصویر دوربین مدار بسته است. با این حال، در بسیاری از موارد، شما نور زیادی در محیط دارید و همچنان نویز نا مطلوبی را روی صفحه نمایش دریافت می کنید.

جدا از نور نا کافی، در بسیاری از موارد، نویز یا تداخل ناشی از تکنیک ‌های نصب نامناسب است. می توانید با استفاده از نکات ذکر شده در زیر، مشکل نویز در تصویر دوربین مدار بسته را عیب یابی کرده و آن را برطرف کنید.نویز دوربین مداربسته چیست؟

انواع نویز دوربین مدار بسته

نویز در دوربین مدار بسته در واقع انحرافی بین مقدار واقعی و مقدار تخمین زده شده است که ارسال و دریافت تصویر را با مشکل روبرو می کند. انواع نویز در دوربین مدار بسته عبارتند از:

  1. نویز الکترونیکی
  2. نویز الکترو مغناطیسی

انواع نویز در دوربین مدار بسته

نویز الکترونیکی

نویز الکترونیکی به صورت نقاط ریز رنگی در تصویر قابل مشاهده بوده و به دلیل نور کم و تقویت بیش از حد سیگنال ایجاد می شود.

نویز الکترو مغناطیسی

یکی دیگر از انواع نویز در دوربین مدار بسته، نویز الکترو مغناطیسی بوده که به شکل خط های افقی یا عمودی روی تصویر قابل مشاهده هستند. دلیل ایجاد نویز الکترو مغناطیسی، افت سیگنال در هنگام جابجایی و اثر گذاری امواج الکترو مغناطیسی می باشد.

علت ایجاد نویز در تصویر دوربین مدار بسته

در این قسمت به تفصیل توضیح خواهیم داد که چه چیزی باعث ایجاد تداخل یا نویز در سیستم های دوربین مداربسته می شود و نکاتی را برای رفع این پدیده ارائه می دهیم. عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد نویز در دوربین های امنیتی شود.

  1. استفاده از کابل های بی کیفیت
  2. منبع تغذیه نا کافی
  3. استفاده از دوربین های مدار بسته ارزان و بی کیفیت
  4. عدم نصب صحیح دوربین مدار بسته
  5. اتصالات ضعیف
  6. نور نا کافی
  7. استفاده از بالون های ویدئویی ضعیف

استفاده از کابل های بی کیفیت

کابل جزء حیاتی سیستم دوربین مدار بسته است که اغلب نادیده گرفته می شود و بسیاری از کاربران به کابلی که انتخاب می کنند، دقت نمی کنند. همه کابل‌ ها نویز یکسانی ایجاد نمی کنند و اکثریت قریب به اتفاق مشکلات تصویر به دلیل کیفیت پایین کابل ‌ها را ایجاد می‌ کنند. کابل های مورد استفاده در نصب دوربین مدار بسته شامل کابل کواکسیال و کابل UTP می باشد.

یک کابل کواکسیال ارزان به اندازه کافی در برابر پدیده های الکترو مغناطیسی محافظت ایجاد نمی کند. کابل معمولی انتخابی برای سیستم نظارت دوربین مدار بسته سنتی کابل سیامی RG59 است. آن را سیامی می نامند زیرا در واقع از دو کابل مختلف متصل به یک دیگر تشکیل شده است.

اگر از کابل‌های UTP که به کابل‌ های اترنت یا شبکه معروف هستند، برای سیستم دوربین مداربسته خود استفاده می‌ کنید، مطمئن شوید که از کابل‌ هایی استفاده می‌ کنید که توسط یک شرکت معروف و نه تولید کننده ارزان چینی تولید شده ‌اند. کابل های CAT5 و CAT6 از کابل های با کیفیت دوربین مدار بسته است که از مس خالص ساخته شده و مقاومت بالایی در برابر شکنندگی دارد.

اگر از کابل برای تغذیه دوربین و هم چنین انتقال سیگنال ویدئویی استفاده می کنید، برای جلوگیری از افت ولتاژ حداکثر فاصله حدود 50 متر (200 فوت) را توصیه می کنیم.

منبع تغذیه نا کافی

برای این که یک دوربین مدار بسته به درستی کار کند، باید مطابق با مشخصات ساخت، تغذیه شود. امروزه اکثر دوربین ‌های مداربسته از 12 ولت DC استفاده می ‌کنند، اما دوربین‌ های امنیتی نیز وجود دارند که از برق 24 ولت AC استفاده می‌کنند.

مهم است که دوربین های مداربسته ای را تهیه کنید که از تحمل ولتاژ 10 درصد پشتیبانی می کنند. این بدان معناست که اگر دوربین به 12 ولت DC نیاز دارد، می تواند ولتاژ 10 درصد بالاتر (13.2 ولت) یا 10 درصد کمتر (10.8 ولت) را پشتیبانی کند. اگر دوربین ارزان قیمتی بخرید که از چنین تغییرات ولتاژی پشتیبانی نمی کند، اگر ولتاژ کمی بیشتر یا کمتر شود، دوربین ممکن است آسیب ببیند. هم چنین دوربین مدار بسته باید جریان کافی (معمولاً 1 آمپر در هر دوربین) را از منبع تغذیه دریافت کند تا به درستی کار کند. مقدار جریان بیشتر مشکلی ندارند، اما آمپر های کمتر با مشکل دوربین مواجه خواهند شد.

جدا از این که مسائل مربوط به برق در طولانی مدت به سیستم آسیب می رساند، اغلب باعث تداخل و نویز در تصویر می شود. بنابراین، اگر تداخل یا نویز را در تصویر دوربین مدار بسته خود تجربه می‌ کنید، مطمئن شوید که دوربین ‌ها ولتاژ کافی را از منبع تغذیه دریافت می ‌کنند.

استفاده از دوربین های مدار بسته ارزان و بی کیفیت

اگر به دنبال یک دوربین امنیتی ارزان و با کیفیت هستید، مهم نیست که زیر ساخت را بهبود ببخشید، دوربین هم چنان تصاویر بد و دانه ‌دار ارائه می‌ کند. دوربین های ارزان قیمت بدون مارک، کیفیت مورد نیاز را برای سیستم دوربین مداربسته شما به خصوص در شرایط کم نور ارائه نمی دهند.

به همین دلیل بسیار مهم است که قبل از خرید محصول در مورد آن تحقیق کنید و مطمئن شوید که الزامات کیفیت پروژه دوربین مداربسته شما را برآورده می کند. شما باید دوربین های امنیتی را از یک سازنده یا فروشنده معتبر خریداری کنید که پشتیبانی فنی برای محصولات ارائه می دهد.

عدم نصب صحیح دوربین مدار بسته

اگر نصب دوربین مدار بسته و اتصال زمین به درستی انجام نشود یا اصلاً انجام نشود، ممکن است خطوطی را روی صفحه ببینید که حرکت می ‌کنند. به این نوع تداخل و نویز در دوربین مدار بسته، حلقه زمین می گویند. یک مشکل حلقه زمین ممکن است در چندین نقطه از سیستم رخ دهد و هر بروز مشکل باید به صورت جداگانه اصلاح شود.

حلقه ها می توانند بین دوربین و مانیتور، از دوربین به سوئیچر یا بسیاری از احتمالات دیگر رخ دهند. راه حل آسان برای از بین بردن تداخل ناشی از حلقه های زمین، استفاده از جداکننده های حلقه زمین است.

اتصالات ضعیف

اتصالات ضعیف در دوربین مدار بسته یکی دیگر از دلایل ایجاد نویز در تصویر دوربین مدار بسته است. اتصالات منبع تغذیه یا کابل کواکسیال را بررسی کنید تا مطمئن شوید که به درستی انجام شده اند و هیچ چیز شل نیست. به ندرت پیش می آید که تداخل ناشی از اتصال دهنده های دوربین ضعیف و غیر حرفه ای باشد یا صرفاً به این دلیل که کنتاکت ها محکم نیستند.

هنگام برقراری و بررسی یک اتصال، همیشه دوباره چک کنید و هرگز تنبلی نکنید. اکنون ممکن است 2 دقیقه زمان گذاشته و اتصالات را چک کنید، اما لازم نیست زمان زیادی را برای فهمیدن مشکل و عیب یابی تلف کنید.

نور ناکافی

برای به دست آوردن یک تصویر خوب یا قابل قبول باید نور کافی در محیطی که تحت نظارت است وجود داشته باشد. همه دوربین ‌های امنیتی در شرایط نور کم مشکل دارند و نویز را نشان می ‌دهند. قبل از خرید دوربین مدار بسته امنیتی، عملکرد شبانه را در ویدیو های نمایشی بررسی کنید یا به تعداد LED های تعبیه شده در دوربین نگاهی بیندازید.

یکی دیگر از راه های بهبود روشنایی، نصب نورافکن های LED در منطقه تحت نظارت است. یک دوربین ارزان قیمت تداخل و نویز زیادی را در تصویر زنده نشان می دهد، در مقابل یک دوربین سطح بالا تصویر بسیار بهتری را ارائه می دهد.

استفاده از بالون های ویدئویی ضعیف

استفاده از بالون های ویدیوئی ضعیف از دلالی ایجاد نویز در تصویر دوربین مدار بسته است. اگر از بالون های ویدئویی برای کابل های Cat5e یا Cat6  استفاده می کنید، مطمئن شوید که محصول مناسب را انتخاب کنید. بالون های ویدیویی وجود دارند که با دوربین های HD-CVI یا دوربین های HD-TVI یا AHD بهتر کار می کنند. شما باید بالون هایی را تهیه کنید که با فناوری مورد استفاده شما مطابقت داشته باشد.

هم چنین، حداکثر فاصله ای که می توان از بالون ها برای آن استفاده کرد را بررسی کنید، مشخصات را بخوانید و اگر سوالی دارید، آن را با سازنده چک کنید.

نحوه برطرف کردن نویز در دوربین مداربسته

به منظور برطرف کردن نویز در دوربین مدار بسته لازم است، علت ایجاد مشکل را بررسی کرده و سپس به رفع آن بپردازید. می توانید منبع تغذیع و اداپتور با کیفیتی را تهیه کنید، از نصب صحیح دوربین مدار بسته اطمینان حاصل کنید و تمامی کابل ها و اتصالات را چک کنید.

برخی از شرکت های دوربین مدار بسته برند های خود را برای داشتن تصاویر واضح تر همراه با فناوری DNR ارائه می دهند. DNR مخفف Digital Noise Reduction بوده و برای حذف دیجیتالی نویز تصاویر از نرم افزار مخصوص استفاده می کند. وجود حسگر تصویر در CCD برای شناسایی هرگونه حرکت اجسام روی صفحه ضروری است. داشتن DNR در دوربین های نظارتی واقع در پارکینگ ها کمک می کند و برای استفاده پزشکی قانونی مفید است.

فناوری DNR دارای الگوریتمی است که دو فریم متوالی را آنالیز می کند و هر دانه ای را که با فریم قبلی مطابقت ندارد حذف می کند. هنگامی که CCD نویز را از عکس حذف می کند، تصویر به دستگاه DVR یا NVR منتقل می شود. وقتی روی هارد دیس ذخیره می شود، اندازه تصویر 70 درصد کاهش می یابد و واضح تر از قبل می شود.

با این حال، تصویر معمولاً فقط در پیش زمینه تصویر پردازش می شود. اشیاء در پس زمینه تمایل دارند دانه دانه به نظر برسند. تحولات جدید تر راه حلی برای این موضوع پیدا کرده است. پیشرفته ترین نوع کاهش نویز دیجیتال 3D-DNR یا همان طور که گاهی اوقات نوشته می شود 3DNR نام دارد. این روش کاهش نویز دیجیتال هر پیکسل را با پیکسل های اطراف آن و هر فریم را با پیکسل بعدی مقایسه می کند.

این فرآیند تطبیق کاهش نویز فضایی نامیده می شود. با 3D-DNR، پردازش کامل تصویر از جمله پس ‌زمینه اعمال می‌شود. این باعث می شود تصویر واضح تری نسبت به DNR سنتی داشته باشید و فضای کمتری روی هارد دیسک گرفته شود.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *