دردنیای امروز دانستن نحوه تست قطعات پکیج از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا امروزه، استفاده از پکیج دیواری و زمینی جای بخاریهای برقی، بخاریهای نفتی و کرسی ذغالی را در خانههای ایرانی گرفتهاست. برای داشتن آب گرم در هر زمانی از روز و نیز داشتن سیستم گرمایشی در فصلهای سرد استفاده از پکیج بسیار رواج پیدا کردهاست. پکیج یکی از مهمترین وسایل گرمایشی در خانهها و ادارهها محسوب می شود. البته باید بدانید که قبل از نصب، متخصصان باید قطعات پکیج را به طور کامل تست کنند، همچنین در برخی مواقع پکیج دچار خرابی می شود که در صورت داشتن دانش کافی میتوانید خودتان اقدام به تست قطعات کنید و یا در صورت لزوم از متخصصان اطلاعات کافی را، در مورد نحوه تست قطعات پکیج دریافت کنید. در این مقاله قطعات پکیج و علت خرابی در آنها و همچنین نحوه تست فطعات پکیج را برایتان به طور مفصل شرح می دهیم.
به مجموعه تمام تجهیزات لازم، که وظیفه تولید گرما را برای گرم شدن آب را بر عهده دارند، پکیج میگویند. امروزه پکیجها دیگر در موتورخانهای مشترک نصب نمیشوند و در هر خانه به طور مستقل یک موتورخانه به طور مستقل وجود دارد که پکیج هر واحد مسکونی در آن نصب می شود و هر واحد میتواند در صورت بروز مشکل به تنهایی مشکل خود با دانستن نحوه تست قطعات پکیج، برطرف سازدو دیگر بروز هر گونه خرابی مشکلی را برای تمام واحد ها به وجود نمیآورد. پکیجها به دو دسته زمینی و دیواری تقسیم میشوند، پکیجهای دیواری نیز در دو دسته تک مبدل و دو مبدل تولید و به بازار عرضه میشوند. تفاوت پکیجهای تک مبدل و دو مبدل در ساختار پکیج میباشد، در پکیجهای تک مبدل بازده تولید آب گرم در لحظه نسبت به پکیج دو مبدل بالاتر میباشد، البته ناگفته نماند که به دلیل گرم شدن آب مصرفی و آب گرمایشی به طور همزمان در مبدل اصلی، پکیجهای تک مبدل بسیار زود دچار رسوب میشوند. اما در پکیجهای دو مبدل، این مشکل برطرف شده است. در این نوع پکیج مبدل اصلی شامل دو لوله خارجی و با قطر 2.5 میباشد، پکیج دو مبدل با داشتن مبدل ثانویه، طرز کارکرد متفاوتی نسبت به پکیج نوع اول پیدا کرده است.
به طور کلی قطعات پکیج را به دو دسته الکترونیکی و مکانیکی تقسیم میکنند. که قطعات الکترونیکی به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
در ساختار هر پکیجی قطعات زیر به کار رفته است:
درپوش تأمین هوای تازه_ مبدل اصلی_ فن_ پانل محفظه احتراق_ برنر_ ترموستات حد_ جرقه زن_ الکترود جرقه زن و تشخیص شعله_ حسگر خرجی مدار گرمایش_ پرشر سوئیچ آب_ شیر گاز_ حسگر خروجی مدار بهداشتی_ فلومتر و فیلتر مدار بهداشتی_ شیر تخلیه_ شیر خودکار هواگیری_ محفظه احتراق_ حسگر فشار آب_ منبع انبساط_ ترموستات حد_ اتصال دودکش_ پرشر سوئیچ هوا
در ادامه نحوه تست قطعات پکیج را برایتان توضیح دادهایم.
تست جرقه زدن پکیج: با اتصال سیمهای ترانس جرقه زن، جرقه زدن پکیج به طور مستقیم تست میشود، برای این که جرقه زن بتواند شعله را به صورت خطی در فاصلهای کوتاه ایجاد کند، باید جرقه زن با فاصله یک سانتیمتر از مشعل باشد زیرا در این حالت جرقه زدن بالاترین راندمان را دارد. اگر دیدی که پکیج به صورت انفجاری روشن شد، مشعل را با مسواک سیمی تمیز کنید و جای جرقه زن را تغییر دهید، همچنین تمیز کردن محفظه را نیز فراموش نکنید.
تست یون تشخیص شعله پکیج: وظیفه یون تشخیص شعله در پکیج این است که بعد از گرم شدن باید دستورات را به برد برساند و پس از آن برد دستور ادامه کارکردن شعله، بازماندن دیافراگرام شیر گازی و دستور کارکرد را صادر میکند. برای آن که از سالم بودن یون تشخیص شعله مطمئن شوید، با داشتن اطاعاتی از نحوه تست قطعات پکیج در این مورد میدانید که باید قطعه را تعویض کرده و سپس تست کنید. توجه داشته باشید که برای تست کردن قطعه درستی را از میان قطعات موجود در بازار انتخاب کنید.
تست شیر موتوری پکیج: برای تست شیر موتوری (شیر سه راهه) ابتدا پکیج شیر موتوری را خارج کنید، در حالت گرمایشی مدار را روشن کرده و بعد از چند دقیقه آب گرم را باز کنید. اکنون شیر سه راهه شروع به کار کردن میکند و شفت به سمت بیرون میآید. اگر پکیج شما در حالت مصرفی کار میکند ولی شیربرقی دچار مشکل است، ولتاژ ورودی را اندازه بگیرید. اگر ولتاژی را دستگاه اندازهگیری به شما نشان داد پس شیر موتوری خراب است و اگر ولتازی وجود نداشت، برد کنترل پکیج مشکل دارد. عموما با وارد شدن آب به داخل موتور، شیر موتوری پکیج میسوزد و سیم پیچ را نیز میسوزاند و باعث اکسیدشدن میشود.
تست خرابی مبدل در پکیج: راه اول تست مبدل در پکیجهای تک مبدل به این صورت است که فشار باد تست میشود، اگر دیدید که فشار افت پیدا کرد، در واقع داخل مبدل مدارها به هم راه پیدا کردهاند و داخل رادیاتور از راه فشار آب تست میشود.
تست فلومترسوئیچ: برای این کار در پکیج دو سیم را به هم متصل کرده، در صورتی که پکیج شروع به کار کرد یعنی مدار فرمان پکیج سالم است اما قطعه کار خود را انجام نمیدهد، برای تس این قطعه فشار آب باید حداقل یک باشد، تا فشار آب خروجی کم نبوده و پکیج قدرت بتواند قدرت تشخیص داشته باشد.
تست فلورگولاتور: فلورگولاتور نقش ایجاد یک میدان مغناطیسی را در پکیج دارد، در صورت خرابی سنسور تشخیص و یا سنسور قرمز پس از گرفتن دستور روشن مانده و چراغ به طور ثابت روشن میماند در این صورت فلورگولاتور گیر کرده است و باید آن را باز کرده و با داشتن دانش نحوه تست قطعات پکیج، اقدام به انجام تست کنید.
تست کلید حداقل فشار پکیج: ابتدا فشار پرشر آب پکیج را به 1.5 برسانید، سپس با دستگاه اهم متر سنج، مدار را چک کنید. اگر دیدید که مدار متصل نشد، داخل ورود آب کلید را با سوزن تمیز کرده و مجدد تست را انجام دهید.
سخن پایانی
پکیج یکی از مهمترین وسایل مورد استفاده وضروری در هر خانه و محل کار میباشد. اکنون که این مقاله را مطالعه کردهاید و نحوه تست قطعات پکیج را میدانید، اگر پکیج شما دچار خرابی شد و شما احتیاج به درست شدن سریع آن داشتید، می توانید اقدام به حل مشکل خود کنید ولی اگر توانایی تست هر قطعه را نداشتید و یا خواستید قطعهای را تعویض کنید، میتوانید از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید.
مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب پکیج دیواری و آموزش تعمیرات پکیج دیواری می باشد .برای اطلاع دقیق از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.