تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

علت لرزش فرمان خودرو

علت لرزش فرمان خودرو


علت لرزش فرمان: هیچ راننده ای دوست ندارد که فرمان اتومبیلش شروع به لرزیدن کند. این نشانه مطمئنی است که نشان می دهد مشکلی در وسیله نقلیه شما وجود دارد و هم چنین می تواند رانندگی را به طور زیادی استرس زا و ترسناک کند. اگر جاده صاف است و خودرو شما از جاده منحرف می شود، هیچ چیزی جز خود فرمان وسیله نقلیه مقصر نیست.

منتظر ماندن برای رفع مشکل فقط باعث بد تر شدن اوضاع می ‌شود، بنابراین پیشنهاد می‌ شود که وقتی متوجه می ‌شوید فرمانتان می‌ لرزد، در اسرع وقت اقدام کنید و به یک مکانیک ماهر مراجعه نمایید. همچنین میتوانید در دوره آموزش مکانیکی خودرو که توسط آموزشگاه آموزش برق برگزار میکند شرکت کنید.

دوره آموزش مکانیک خودرو

دلایل متعددی برای علت لرزش فرمان ماشین وجود دارد و برخی از آن ها ممکن است شما را شگفت زده کنند. بسته به این که ماشین شما چگونه می لرزد، ممکن است سرنخ هایی ارائه دهد که می تواند به متخصص تعمیر خودرو کمک کند تا مشکل را حل کند. به محض این که متوجه مشکل شدید، زمان بدتر شدن آن را یادداشت کنید.

مثلا در سرعت بالا بدتر است یا سرعت پایین؟ آیا وقتی ترمز می کنید بدتر است؟ تمام این اطلاعات می تواند به مکانیک کمک کند تا علت لرزش فرمان شما را تعیین کند. در این مقاله ضمن نحوه تشخیص لرزش فرمان، دلایل لرزش فرمان خودرو را بررسی خواهیم کرد.

علت لرزش فرمان خودرو

علت لرزش فرمان خودرو

نحوه تشخیص لرزش فرمان

در حالی که سه دلیل لرزش فرمان که در بالا ذکر شد، رایج ‌ترین آن ها هستند، اما تنها دلایلی نیستند که ممکن است شما با این مشکل مواجه شوید. طیف وسیعی از مشکلات موتور وجود دارد که می تواند کل وسیله نقلیه را تکان دهد، اما ممکن است فقط متوجه لرزش از طریق فرمان شوید.

این مشکلات می تواند با جرقه، ورود هوا یا سیستم های تحویل سوخت خود را نشان دهند. برای بررسی دلیل این که چرا فرمان خودرو شما می لرزد، ایده خوبی است که در اسرع وقت به یک مکانیک حرفه ای مراجعه کنید.

نحوه تشخیص لرزش فرمان

نحوه تشخیص لرزش فرمان

دلایل لرزش فرمان خودرو

  • چرخ های نامتعادل
  • تراز بد چرخ ها
  • آسیب تایر
  • آسیب رینگ
  • بلبرینگ چرخ خراب
  • پایه های موتور فرسوده
  • شل شدن مهره گیره چرخ
  • معیوب بودن قطعه محور
  • سیستم تعلیق یا قطعات فرمان فرسوده
  • فشار کم لاستیک
  • باد کردن بیش از حد لاستیک ها

لرزش فرمان می تواند نشانه ای از مشکل در ترمز ها، لاستیک ها یا قسمت مهم دیگری از ماشین شما باشد و ممکن است حواس شما را از جاده منحرف کند. بنابراین مهم است که مشکل را در اسرع وقت تشخیص داده و برطرف کنید تا بتوانید با خیال راحت به رانندگی با وسیله نقلیه خود ادامه دهید. دلایل لرزش فرمان خودرو عبارتند از:

دلایل لرزش فرمان خودرو

دلایل لرزش فرمان خودرو

چرخ های نامتعادل یکی از دلیل لرزش فرمان

علت اصلی لرزش فرمان، نامتعادل بودن چرخ ها است، به خصوص در هنگام رانندگی با سرعت بالا. اگر فقط چرخ های جلو از تعادل خارج شوند، لرزش معمولاً در فرمان قوی تر حس می شود. اگر چرخ ‌های عقب تعادل نداشته باشند، لرزش در سراسر بدنه خودرو احساس می‌ شود.

چرخ های نامتعادل

چرخ های نامتعادل

چه چیزی باعث می شود چرخ های اتومبیل از تعادل خارج شوند؟

عدم تعادل در چرخ ها معمولاً به دلیل سایش ناهموار لاستیک ها یا تماس با چاله ها یا موانع ایجاد می شود. این امر مرکز ثقل رینگ و تایر را به طور ناهموار در اطراف محور جابجا می کند. در ترکیب با نیروی گریز از مرکز که در سرعت های بالا رخ می دهد، چرخ شروع به ارتعاش می کند و فرمان شروع به لرزیدن می کند. این نه تنها ساییدگی و پارگی چرخ ها را افزایش می دهد، بلکه سایش و پارگی سایر اجزای خودروی شما را نیز افزایش می دهد.

آیا چرخ های کاملا نو نیاز به تنظیم و بالانس دارند؟

لاستیک های جدید ممکن است دارای نقص هایی از طرف سازنده باشد. اگر لاستیک ‌های جدیدی روی رینگ‌ های وسیله نقلیه خود نصب کرده ‌اید، این روش استاندارد است که لاستیک‌ ها را به درستی تنظیم کنید تا از لرزش و سایش زودرس ناشی از عدم تعادل چرخ‌ های اتومبیل جلوگیری کنید.

تعادل چرخ ها چگونه است؟

چرخ ‌های خودرو را می‌ توان بر روی تجهیزات ویژه ‌ای به نام بالانس چرخ که در اکثر تعمیرگاه های خودرو موجود است، بالانس کرد. چرخ ها در دستگاه گیره می شوند و سپس می چرخند. در طول چرخش، سنسور های مختلف تعیین می ‌کنند که چرخ‌ ها صاف یا ناهموار کار می‌ کنند. اگر عدم تعادل تشخیص داده شود، با چسباندن وزنه های کوچک به رینگ اصلاح می شود. این ها وزن توزیع نابرابر لاستیک را جبران می کنند و اطمینان می دهند که چرخ به خوبی کار می کند.

لاستیک های خودرو هر چند وقت یک بار باید بالانس شوند؟

هیچ فواصل ثابتی برای بالانس کردن لاستیک ها وجود ندارد، اما توصیه می شود چرخ ها را با چرخش لاستیک هر شش ماه یا 5000 تا 7000 مایل بالانس کنید. بالانس منظم نه تنها سایش لاستیک را کاهش می دهد و از آسیب های گران قیمت به وسیله نقلیه جلوگیری می کند، بلکه راحتی رانندگی و ایمنی شما را نیز افزایش می دهد.

تراز بد چرخ ها یکی از دلیل لرزش فرمان

چرخ های نامناسب نیز می توانند باعث لرزش فرمان شوند. تراز چرخ یک جنبه مهم است که اغلب در تعمیر و نگهداری خودرو نادیده گرفته می شود. چاله‌ ها و دست انداز ها به راحتی می‌ توانند تراز چرخ‌ های شما را به هم بریزند و در نتیجه کنترل ضعیف و فرسودگی بیش از حد لاستیک ‌ها را به همراه داشته باشند.

تراز بد چرخ ها

تراز بد چرخ ها

نشانه های تراز نامناسب چرخ خودرو چیست؟

بارز ترین علامت عدم تراز چرخ ها زمانی است که وسیله نقلیه شما به یک سمت کشیده می شود و شما دائماً مجبور هستید فرمان را برای رانندگی در یک خط مستقیم تنظیم کنید. برخی از علائم دیگر عبارتند از ساییدگی ناهموار یا سریع لاستیک، کج بودن فرمان هنگام رانندگی مستقیم و جیغ لاستیک ها.

تراز لاستیک های اتومبیل چگونه انجام می شود؟

تراز چرخ ها عمدتاً با استفاده از ابزار های تشخیصی الکتریکی انجام می شود. یک سیستم کامپیوتری با استفاده از حسگر هایی که به چرخ ها متصل هستند، میزان انحراف مقادیر واقعی از مقادیر هدف را تشخیص می دهد. مقادیر هدف مقادیر استاندارد شده ای هستند که توسط سازنده مشخص شده است. مقادیر اندازه گیری شده را می توان در رایانه مقایسه کرد و انحرافات به طور مستقیم تفسیر و تصحیح می شوند.

هر چند وقت یکبار باید تراز چرخ انجام شود؟

برخلاف قطعات فرسوده، هیچ فواصل نگهداری ثابت یا مشخصات سازنده برای تراز چرخ وجود ندارد. بنابراین، چنین بررسی معمولا به صلاحدید خود شما است. با این وجود، توصیه می ‌شود که عاج ‌ها را برای سایش غیرعادی هر شش ماه یا 5000 تا 7000 مایل بررسی کنید. توجه داشته باشید که عادات رانندگی می تواند به شدت بر تعداد دفعاتی که باید چرخ های خود را تراز می کنید تأثیر بگذارد.

آسیب تایر

آسیب دیدن لاستیک یکی از دلایل رایج چرخش فرمان است. تمام لاستیک های خودروی خود را از نظر هرگونه بریدگی، ترک، برآمدگی و سایش ناهموار به صورت چشمی بررسی کنید. اما گاهی اوقات آسیب به لاستیک به راحتی قابل مشاهده نیست، به عنوان مثال زمانی که تسمه داخل لاستیک پاره می شود که حتی ممکن است برای لاستیک های کاملا نو نیز اتفاق بیفتد. این مقاله را نیز مطالعه نمایید: دلایل لاستیک سایی خودرو و نحوه رفع آن .

آسیب تایر

آسیب تایر

آسیب رینگ

لبه خمیده نیز می تواند باعث لرزش فرمان شود. چنین آسیب ‌هایی معمولاً زمانی اتفاق می ‌افتد که خیلی سریع از موانعی مانند محدودیت ‌ها، سرعت ‌گیر ها یا چاله‌ های عمیق عبور می ‌کنید. بالانس کردن چرخ ها احتمالا مشکل را حل نمی کند، یک رینگ خم شده باید تعویض شود.

حتی اگر هیچ آسیب قابل مشاهده ای وجود نداشته باشد، کل رینگ ممکن است تغییر شکل داده و در نتیجه قطر ناهموار شود. یک مکانیک با تجربه می تواند با نصب آن بر روی دستگاه بالانس چرخ، متوجه شود که رینگ خم شده است.

آسیب رینگ

آسیب رینگ

بلبرینگ چرخ خراب

معیوب بودن بلبرینگ چرخ می تواند باعث لرزش فرمان شود. رایج ‌ترین نشانه‌ های بلبرینگ خراب عبارتند از صدای خراش در کابین هنگام رانندگی مستقیم، صدای تق تق در هنگام پیچیدن و لرزش خودرو. هر چه سریع تر رانندگی کنید، صدای ساییدن بلند تر و لرزش قوی تر می شود.

بلبرینگ چرخ خراب

بلبرینگ چرخ خراب

چه چیزی باعث خرابی بلبرینگ ها می شود؟

حتی هنگام رانندگی در یک خط مستقیم، یاتاقان ها باید نیرو های شعاعی بالایی را جذب کنند. کل وزن خودرو بر روی یاتاقان ها قرار دارد. هنگام رانندگی با سرعت بالا، نیرو های اضافی ایجاد می شوند. اگر یک منحنی نیز از آن عبور کند، نیرو های محوری رخ می دهد. ضربه های زیاد بر یاتاقان ها در جاده های ناهموار یا هنگام رانندگی از چاله ها نیز رخ می دهد. انواع ضربه ها بسیار بیشتر از بار های زیاد به بلبرینگ ها آسیب می رساند. بنابراین، تمام یاتاقان های چرخ از کار می افتند. با این حال، این که چقدر زود به طور کامل از بین بروند، بستگی به عادات رانندگی دارد. در شرایط عادی رانندگی، آن ها معمولاً حدود 100000 مایل دوام می آورند.

پایه های موتور فرسوده

هدف از پایه های موتور، نگه داشتن موتور در جای خود و به حداقل رساندن انتقال ارتعاشات به بدنه خودرو است. پایه‌ های موتور تحت فشار دائمی، در معرض نیرو های زیاد، ارتعاشات قوی و تأثیرات محیطی قرار دارند. بنابراین، صرف نظر از کیفیت، همه آن ها پس از استفاده شروع به فرسودگی می کنند و در نهایت نیاز به تعویض دارند، معمولاً پس از 5-10 سال باید آن ها را تعویض کنید.

ساده ترین راه برای تشخیص یک پایه موتور معیوب، علائم معمول آن است. ارتعاشات با وضوح قابل توجه روی بدنه، فرمان یا اهرم تعویض دنده نشان دهنده نقص است. صدا های نا آشنا نیز نشانه واضحی از معیوب بودن پایه موتور هستند. علائم دیگر شامل صدای تپش در هنگام روشن و خاموش کردن موتور و هم چنین صدای بلند یا ناهموار موتور است. با این حال، این تنها در صورتی اعمال می شود که خود موتور از نظر فنی بدون نقص و روان کار کند.

پایه های موتور فرسوده

پایه های موتور فرسوده

شل شدن مهره گیره چرخ

یکی دیگر از دلایل لرزش فرمان خودرو که واضح است و تشخیص آن ساده می باشد، شل شدن مهره گیره چرخ است. ممکن است مهره های گیره چرخ در هنگام تعویض لاستیک شل شده باشند یا به درستی سفت نشده باشند. این علت را می توان با کمک یک آچار کشی بررسی و برطرف کرد.

برای هر تعویض لاستیک مهم است که توپی چرخ و قسمت پشت رینگ در اطراف سوراخ مرکزی را با یک برس سیمی تمیز کنید تا همه آلودگی ها با خیال راحت پاک شوند.

شل شدن مهره گیره چرخ

شل شدن مهره گیره چرخ

معیوب بودن قطعه محور

فرسوده بودن یا معیوب بودن قطعه محور نیز می تواند منجر به لرزش های ناخواسته در وسیله نقلیه شما شود. اکسل میله یا شفتی است که چرخ ها را می چرخاند و وزن خودرو را تحمل می کند. آن ها وظیفه انتقال نیروی موتور به چرخ ها را بر عهده دارند.

معیوب بودن قطعه محور

معیوب بودن قطعه محور

سیستم تعلیق یا قطعات فرمان فرسوده

شل بودن سیستم تعلیق یا اجزای سیستم فرمان می تواند باعث لرزش فرمان شود. اتصالات توپی بیش از حد فرسوده یا انتهای میله های اتصال، تنظیم صحیح وسیله نقلیه شما را دشوار می کند. برخی از علائم رایج عبارتند از ارتعاش از قسمت جلو یا از طریق فرمان، صدای تق تق که از سیستم تعلیق جلوی شما می آید، به ویژه هنگام عبور از سرعت گیر یا هنگام چرخاندن خودرو.

در موارد شدید، قسمت جلویی شما نه تنها می‌ تواند بلرزد، بلکه می ‌تواند به شدت در سرعت‌ های بالا تکان بخورد، این پدیده به لرزش مرگ شناخته می شود.

سیستم تعلیق یا قطعات فرمان فرسوده

سیستم تعلیق یا قطعات فرمان فرسوده

فشار کم لاستیک

هم چنین فشار کم لاستیک می تواند باعث لرزش فرمان در سرعت های بالا شود. اطمینان حاصل کنید که فشار باد در هر چهار لاستیک مطابق با فشار توصیه شده توسط سازنده باشد. فشار هوای توصیه شده روی گیره درب راننده یا در دفترچه راهنمای مالک ذکر شده است.

فشار کم لاستیک

فشار کم لاستیک

باد کردن بیش از حد لاستیک ها

اگر فشار باد تایر خیلی زیاد باشد، لاستیک فقط با مرکز عاج جاده را لمس می کند. در نتیجه، خود را بیشتر فرسوده می کند و به طور ناهموار فرسوده می شود. علاوه بر این، فشار بیش از حد بالای لاستیک عواقب منفی دارد. فاصله ترمز طولانی تر به دلیل سطح تماس کوچک، سفتی دیواره جانبی و استحکام عاج ممکن است باعث ایجاد لرزش شود.

نحوه تعمیر فرمان لرزان

هنگام شروع به لرزیدن فرمان خودرو فورا از تکنسین های متخصص و حرفه ای تعمیر خودرو کمک بگیرید. در بسیاری از موارد، برای رفع مشکلی که باعث لرزش فرمان می شود، به مکانیک نیاز دارید. برای کمک به آن ها در تشخیص عیب، باید:

  • زمانی که ارتعاشات را تجربه می کنید (مثلاً هنگام ترمز گیری یا رانندگی با سرعت بالا) یادداشت کنید.
  • اگر گمان می‌ کنید لاستیک ‌های نامتعادل می ‌تواند علت آن باشد، مطمئن شوید که لاستیک ‌ها کاملا باد شده‌اند و ببینید که آیا لرزش پس از آن ادامه دارد یا خیر.

اگر چنین شد، خودروی خود را در اسرع وقت نزد مکانیک ببرید و اطلاعاتی در مورد زمان وقوع لرزش در اختیار آن ها قرار دهید تا به شما بگویند برای رفع آن چه کاری باید انجام دهید.

نحوه تعمیر فرمان لرزان

نحوه تعمیر فرمان لرزان

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *