تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

علت داغ شدن پکیج

علت داغ شدن پکیج


علت داغ شدن پکیج : در این مقاله سعی داریم تمام علت های داغ شدن بیش از حد پکیج را بررسی کرده و برای آن راه حل مناسب پیشنهاد دهیم.

ممکن است این علت با یک تنظیم ساده رفع شود و گاه نیاز به تعویض قطعات اصلی داشته باشد در هر حال سعی کنید برای انجام این کار درصورتی که تخصص کافی ندارید از سرویس کار و تعمیرکار مجرب کمک بگیرید.

از آن جایی که چک کردن دمای پکیج برای اطمینان از طول عمر مناسب و جلوگیری از خطرات احتمالی اهمیت زیادی دارد لذا مطالعه این مقاله به همه کسانی که با انواع پکیج ها سرو کار دارند توصیه می شود.

همانطور که می دانید پکیج ها جدیدترین سیستم های یکپارچه گرمایش آب هستند که با تامین آب گرم و گرمایش، آسایش را به همراه می آورند. هر دستگاهی نیاز به بررسی های دوره ای دارد تا از بروز خرابی های بزرگ جلوگیری کند.

دوره آموزش تعمیرات پکیج دیواری

در اینجا چون این سیستم با آب و آتش سروکار دارد استهلاک بیشتری خواهد داشت و این کار اهمیت بیشتری پیدا می کند. با این حال گاه خرابی های غیرمنتظره پیش می آید که باعث می شود کارکرد آن مختل شود.

همه ما می دانیم که دمای مناسب (حدود دمای مجاز) برای هر نوع پکیج مشخص و تعریف شده است. اما بواسطه مشکلاتی ممکن است این دما از حدود مجاز و مشخص خود تجاوز نماید که در اینجا به بررسی علت داغ شدن بیش از حد پکیج می پردازیم.

عملکرد پکیج در زمان داغ شدن بیش از حد

به طور میانگین دمای مناسب دستگاه های پکیج بین 50 تا 75 می باشند. در تمامی پکیج ها یک ترموستات (ترموستات حد نیز گفته می شود) تعبیه شده است که اگر به هر علتی سیستم دچار مشکل شود و دمای آب از حد معمول خود بیشتر شود (مثلا 80 درجه) و خطر وارد آمدن خسارت به سیستم وجود داشته باشد، سوخت رسانی از طریق ارسال دستور قطع به برد موجب خاموش شدن پکیج می شود. در این حالت پکیج خاموش می شود و تا زمانی که دمای آب کاهش نیابد در همان حالت می ماند. باید توجه داشت که اغلب سیستم ها در این حالت به نحوی (چراغ یا هشدار) وضعیت را نشان می دهند و کاربر متوجه می شود. پس از رفع مشکل سیستم باید حتما ریست گردد.

علت بیش از حد داغ شدن پکیج

بررسی تنظیمات اولیه

در وهله اول اگر پکیج را برای اولی بار نصب و استفاده می کنید باید با تنظیمات آن آشنا شوید. خصوصا آنکه آن را با توجه به فصل مورد استفاده تنظیم کنید. با این حال اگر تنظیمات پکیج به خوبی رعایت شده باید حتما مشکلی در جریان آب یا گرمایش بوجود آمده است که باید رفع شود.

لازم به توضیح نیست که عملکرد پکیچ در حالت زمستانه و تابستانه با هم متفاوت است و باید به این موضوع توجه داشت. پس اگر پکیج در حالت زمانی نادرست است آن را تنظیم کنید. اولین ایراد می تواند متوجه خراب بودن دکمه تابستانه و زمستانه باشد. این ابزار مکانیکی الکترونیکی هوشمند ممکن است در اثر ضربه یا آلوده شدن تنظیمات را به خوبی اجرا ننماید. پس قبل از هرچیز از سلامت عملکرد آن مطمن شوید.

انسداد مسیر آب

از علت های بالا رفتن دمای پکیج گردش نادرست و کم آب در مدار است. اگر مسیر مشکلی پیدا کند یا پمپ به خوبی کار نکند دما بیش از حد بالا می رود. مسیر آب ممکن است بعد از مدتی دچار گرفتگی های جزئی شود که این امر فشار لازم را ایجاد نکرده و پکیج عملکرد خوبی نداشته باشد. اولین کار بررسی توری صافی در مسیر آب و پاک کردن آن از جرم و آشغال های احتمالی است. گاهی پمپ نیز دچار خرابی (گریپاژ) می شود که با تمیز کردن (استفاده از ابزار و اسپری مخصوص) مشکل مرتفع می گردد. برای این کار از متخصص استفاده کنید زیرا در هر نوع پکیج، تنظیمات متفاوت خواهد بود.

باید بدانید که وجود رسوب در مجاری آب باعث تنگ شدن آن شده و فشار آب بالا رفته و سرعت آن کاهش می یابد و باتوجه به اینکه فشار آب بر روی عملکرد سیستم تاثیر می گذارد، وجود مشکل در آن باعث اختلال در کارکرد کل سیستم می شود.

هوا گرفتن پکیج

بغیر از موارد بالا، وجود هوا در مدار جریان آب باعث اخلال در فرایند گرمایش می شود. از آن جایی که مدار جریان آب بسته است لذا باید پس از تعمیر و یا باز کردن آن به هر دلیل نسبت به تخلیه هوای محبوس (هواگیری مناسب) آب به شیوه مناسب اقدام نمود. برای این کار باید ابتدا سیستم را خاموش کرده و پیچ هواگیری را باز کنید (شل کنید) تا هوا به طور کامل خارج شود و سپس آن را محکم کنید. ممکن است در هنگام خروج هوا مقداری آب جوش یا بخار آب نیز خارج شود که دراین صورت باید احتیاط کرده و درصورت لزوم یک ظرف مناسب (مانند تشت) در زیر آن قرار دهید.

خرابی و مشکل در فلورسوئیچ و یا فلورگلاتور

اشکال فلوسوئیچ و فلورگلاتور نسبت به فلومتر در آن است که هر عملکرد هر دو مانند یک سوئیچ باز و بسته است و در زمانی که خراب شود و در حالت باز بماند، برد کنترل کننده براین اساس که آب مصرفی باز است شیر موتوری را در حالت تابستانی قرار می دهد که در این صورت تا وقتی آب باز باشد دستگاه مشکلی نداشته و کار می کند. اما زمانی که آب بسته می شود خطای افزایش دمای بیش از در پکیج ایجاد می شود.

خرابی ترموستات حد

ترموستات از قطعات بسیار حساس در پکیج بوده و همین حساسیت بالا در مقابل حرارت ست که عملکرد مناسب آن را تضمین می کند. این سنسور دارای دیافراگمی برای کنترل جریان گاز می باشد. همچنین یک لوله مسی دارد که ضریب انبساط بالا دارد. حرارت یافتن لوله، آن را منبسط می کند و میله داخل آن کشیده شده و یا تحت فشار قرار می گیرد. به این ترتیب دمای آب گرم به برد ارسال می شود و برد دستور قطع شدن و کم یا زیاد شدن شعله را می دهد. مسلما چنین قطعه حساسی اگر دچار خرابی شود ممکن است دمای آب را کمتر از میزان واقعی تشخیص دهد و درموقع لزوم عمل نمی کند. این حالت موجب داغ شدن بیش از حد پکیج می شود که حتما باید پکیج خاموش شده و با کمک گرفتن از متخصص مشکل رفع شود.

خراب شدن شیر سه طرفه

یکی از دلایل دیگر گرم شدن آب از کار افتادن شیر سه راه با فرمان شیر برقی است. ممکن است شیره سه راهه فرمانی را به اشتباه دریافت کند یا در بین دو وضعیت گیر کند. در هر حال موجب بالا رفتن دما خواهد شد. همانطور که گفتیم با فرمان شیربرقی وضعیت باز یا بسته شدن آب شیر سه راهه تغییر می کند و اگر دستور درست اعمال نشود آب مصرفی در جایی که کمتر اولویت دارد مصرف شده و دما از حالت تنظیم خود خارج شود.

 داغ شدن بیش از حد پکیج

خراب یا باز بودن شیر پرکن دستگاه

فشار آب در هر پکیج یعنی مقدار آب در سیستم که از لوله های سرد وارد می شود. با این حال فشار پکیج یعنی مقدار آب داغ شده در دستگاه که حتما باید بین مقدار ورودی و ظرفیت دستگاه تناسب باشد تا دما بیش از حد بالا نرود.

خطر داغ شدن بیش از حد پکیج

این سوال مطرح می شود که آیا بالا رفتن غیرعادی پکیج خطرناک است یا خیر؟ بدون شک اکثریت قطعات پکیج به گونه ای ساخته شده اند که تحمل فشار را برای مدت طولانی ندارند و درصورت عدم کارکرد درست ترموستات و یا شیر اطمینان ممکن است کل پکیج دچار آسیب جدی شود. همچین باعث خوردگی و پوسیدگی سیستم خواهد شد و برخی اتصالات نیز ممکن است دچار خرابی شوند به حدی که حتما نیاز به تعویض دارند.

در بیشتر پکیج ها درجه حرارت با دو رنگ سبز و قرمز مشخص شده است (بخش قرمز-سبز-قرمز). بهتر است عقربه در محدوده منطقه سبز قرار گیرد و درصورت رسیدن به بخش قرمز دوم حتما باید بسرعت وارد عمل شد. اولین اقدام خارج کردن آب داغ از سیستم جریان آب و سپس خاموش کردن آن است.

بررسی دوره ای پکیج

همانطور که گفته شد استهلاک پکیج ها ما را بر آن می دارد که حداقل ماهی یکبار نسبت به بررسی آن اقدام کنیم. این امر در آغاز فصل سرما و نیاز به تنظیمات فصلی هم لازم است. بررسی های ظاهری و جستجوی نشتی، تست فشار، آزمایش قطعات و تجهیزات، هواگیری، تنظیمات مجدد پکیج، بررسی فن و دودکش پکیج و از این موارد خواهد بود. مسائلی چون سختی آب در منطقه ای که پکیج نصب شده است را حتما در نظر بگیرید. البته اگر پکیج را تازه خریداری نموده اید پس از تنظیمات می توانید بررسی های دوره ای را هر شش ماه انجام دهید. همیشه به خاطر داشته باشید با انجام سرویس و تعمیرات پیشگیرانه و کم هزینه جلوی خرابی های بزرگ گرفته می شود.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب پکیج ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش نصب کولر گازی ، آموزش لوله کشی ساختمان ، آموزش تعمیرات لوازم سرمایشی و گرمایشی و …می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با شماره 02166577392 تماس بگیرید .

5/5 - (2 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *