تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی – میزان درآمد و بازار کار در ایران

شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی – میزان درآمد و بازار کار در ایران


همه دستگاه هایی که در داخل خانه یا ادارات استفاده می شوند و به آن ها لوازم الکترونیکی گفته می شود دارای برد الکترونیکی هستند. این قطعه یکی از قطعات مهم هر دستگاه است و مانند صفحه ای است که روی آن قطعات دیگری همچون مقاومت، خازن، دیود، ترانزیستور و غیره مونتاژ شده اند. در ادامه این مطلب شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی را به همراه میزان درآمد و بازار کار آن بررسی می‌کنیم.

این بردها ساختار پیچیده ای دارند و دارای انواع مختلفی هستند به همین دلیل تعمیر آن ها کار ساده ای نیست و به آموزش های تخصصی نیاز دارد. با توجه به گسترده بودن کاربرد برد های الکترونیکی و تنوع آن ها می توان گفت که کسب مهارت کافی در این زمینه نیازمند صرف زمان کافی است.

برای ورود به این شغل چه مهارت هایی لازم است؟

همان طور که می دانید موفقیت در تمامی مشاغل فنی در گرو داشتن مهارت بالا و تسلط بر تمامی مباحث مرتبط با کار است. برای این که یک فرد علاقه مند به شغل تعمیرات برد های الکترونیکی بتواند وارد این حوزه شود باید ابتدا در زمینه الکترونیک آموزش های لازم را ببیند. برای این منظور لازم است که فرد دوره های تخصصی لازم را بگذراند.

به یک کارآموز ابتدا نحوه باز کردن بردهای الکترونیکی آموزش داده می شود. این کار بسیار مهم و حساس است و به شکل عملی آموزش داده می شود. علت اهمیت این کار این است که اگر تعمیرکار نتواند برد را به درستی باز کند اصلاً نمی تواند آن را عیب یابی و تعمیر کند. به علاوه، درست باز نکردن برد می تواند به قطعات سالم آن هم صدمه وارد کند و این مسئله مشکلات بیشتری به وجود آورد.مهارت های شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی

شناخت تمامی قطعات الکترونیکی، تست کردن صحیح بردهای الکترونیکی، آشنایی با انواع ابزارهای مورد نیاز برای تعمیر و عیب یابی بردهای الکترونیکی،آشنایی با قطعات اس ام دی، آشنایی با دستگاه هیتر و لحیم و توانایی کار کردن با آن ها، نحوه پیدا کردن مشخصات فنی قطعات و یافتن قطعه مشابه برای تعویض آن ها، نقشه خوانی بردهای الکترونیکی، عیب یابی تمامی مدارهای پردازشگر، آشنایی با منبع تغذیه سوئیچینگ و تفاوت آن با منابع تغذیه خطی و غیره همگی از سرفصل ها و مباحثی هستند که یک تعمیرکار بردهای الکترونیکی باید بر آن ها تسلط کامل داشته باشد.

مراحل تعمیرات بردهای الکترونیکی

برای تعمیر بردهای الکترونیکی یک تعمیرکار باید ابتدا دستگاه مورد نظر را باز کند و سپس برد را از آن جدا نماید. قطعات روی برد باید تک به تک بررسی شوند تا از محکم بودن اتصال آن ها به برد اطمینان حاصل شود.

پایه قطعاتی که دارای سوکت هستند باید با دقت بررسی شود که کثیف نباشند. برد باید بررسی شود تا مطمئن شویم هیچ قطعه خارجی اضافی روی برد وجود ندارد. سپس باید اتصال سیم ها و ظاهر قطعات مختلف بررسی شود.

بعضی از قطعات زمانی که می سوزند تغییر شکل یا تغییر رنگ می دهند و از روی ظاهر آن ها می توان تشخیص داد که نیاز به تعویض دارند. بعد از این مرحله نوبت به بررسی پایه ها و سیم های خروجی قطعه الکترونیکی می رسد.

در نهایت اگر ظاهر همه قطعات سالم بود و سیم ها محکم به قسمت های مورد نظر متصل بودند باید با استفاده از یک مولتی متر سالم بودن قطعات الکترونیکی مختلف مورد بررسی قرار گیرد. بعد از این که متوجه شدیم کدام قطعه نیاز به تعویض دارد و معیوب است یک قطعه مشابه تهیه کرده و آن را جایگزین می کنیم.

بازار کار شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی در ایران چگونه است؟

تعداد لوازم الکترونیکی که در اطراف ما وجود دارد و از آن ها روزانه استفاده می کنیم بسیار زیاد است به گونه ای که نمی توان همه آن ها را نام برد. کولر گازی، یخچال، لباسشویی، پکیج دیواری، تلویزیون، انواع فر برقی، لوازم برقی آرایشی نظیر سشوار، اتو و غیره همگی لوازم الکترونیکی هستند که بدون آن ها نمی توان زندگی کرد.

حتی انواع گوشی ها تبلت هایی که در دست تمامی افراد از نوجوانان گرفته تا افراد میانسال دیده می شود هم جزو لوازم الکترونیکی هستند و دارای برد الکترونیکی می باشند.بازار کار شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی

با توجه به این که دامنه استفاده از بردهای الکترونیکی بسیار گسترده است و روز به روز بر تعداد لوازم الکترونیکی که انسان ها از آن ها استفاده می کنند افزوده می شود می توان گفت که شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی یک شغل فنی گسترده است که همواره بازار کار پررونقی دارد.

درست است که بردهای الکترونیکی لوازم برقی مختلف با همدیگر تفاوت هایی دارد اما دانش اولیه و اصول عیب یابی و تست قطعات بردهای الکترونیکی شبیه به هم است.

از طرف دیگر یک تعمیرکار باید بر انواع بردهای الکترونیکی تسلط کافی داشته باشد و بتواند فوراً آن ها را تعمیر کند تا بتواند رضایت مشتریان خود را جلب کند. افرادی که به این شغل علاقه مند هستند می توانند آموزش های لازم را ببینند و وارد بازار کار شوند زیرا این شغل اشباع شدنی نیست به خصوص که امروزه قیمت لوازم الکترونیکی در ایران به شدت افزایش یافته است و مردم بیشتر تمایل دارند که به جای خریدن لوازم الکترونیکی جدید دستگاه های قبلی خود را تعمیر کنند. به این ترتیب همواره احساس نیاز به تعمیرکاران ماهر در زمینه تعمیر بردهای الکترونیکی وجود خواهد داشت.

میزان درآمد شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی چقدر است؟

هر چه لوازم الکترونیکی و بردهای به کار برده شده در آن ها پیچیده تر می شود دستمزد عیب یابی و تعمیر آن ها هم بیشتر می شود. دستمزد تعمیرات بردهای الکترونیکی بسته به میزان خرابی برد و تعداد قطعاتی که لازم است تعویض شوند متفاوت است.

به طور کلی اگر یک فرد بر کار خود مسلط باشد و مهارت ها و توانایی های لازم را در این شغل داشته باشد می تواند ماهانه 10 میلیون یا بیشتر درآمد کسب کند.  فردی که دوره های تعمیرات برده های الکترونیکی را گذرانده است می تواند به صورت مستقل برای خود یک مغازه تعمیراتی باز کند.

هزینه رهن و اجاره مغازه ای که باز می کنید به شهر و خیابانی که قصد باز کردن مغازه در آن را دارید بستگی دارد. علاوه بر این ها باید تمامی دستگاه ها و ابزارهای مورد نیاز برای تست و تعمیر بردهای الکترونیکی را تهیه کنید.

برای گذراندن دوره های آموزش هم باید شهریه پرداخت کنید و تمامی این هزینه ها سرمایه لازم برای شروع شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی است.

اگر این راه را انتخاب نمی کنید می توانید رزومه خود را به شرکت ها و نمایندگی هایی که متقاضی تعمیرکار برد هستند ارسال کنید و به استخدام آن ها دربیایید. روش دیگر این است که با فروشندگان قطعات الکترونیکی، تکنسین های برق، مهندسان برق و دیگر افرادی که در حوزه برق و الکترونیک کار می کنند ارتباط برقرار کنید و کارت ویزیت خود را به آن ها بدهید تا شما را به کسانی که به تعمیرکار برد احتیاج دارند معرفی کنند.

یکی دیگر از راه هایی که یک تعمیرکار بردهای الکترونیکی می تواند از طریق آن درآمد کسب کند آموزش دادن در آموزشگاه های فنی است. شما می توانید در یک آموزشگاه به صورت عمومی تدریس کنید یا به صورت خصوصی به کارآموزان مهارت ها و دانش خود را آموزش دهید.

البته درآمد این کار ممکن است نسبت به انجام تعمیرات بردها کمتر باشد اما می توان آن را به عنوان یک روش مناسب برای کسب درآمد در نظر داشت.

برای این که درآمد یک تعمیرکار بردهای الکترونیکی افزایش پیدا کند او می تواند در شبکه های اجتماعی، در پیج ها و کانال های پربازدید تبلیغ کند یا در داخل سایت هایی نظیر دیوار آگهی بگذارد.

همچنین می توان با اعمال تخفیف یا تعیین قیمت های رقابتی برای خدمات ارائه شده نظر مشتریان را جلب کرد و به مرور زمان درآمد و موفقیت بیشتری کسب کرد.شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی

نکاتی در رابطه با شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی

  • باز کردن برد الکترونیکی از یک دستگاه مرحله بسیار مهمی در تعمیر بردهای الکترونیکی محسوب می شود زیرا ممکن است در حین انجام این کار بدنه یا حتی خود برد آسیب ببیند.
  • یکی دیگر از بخش های مهم در تعمیر برد های الکترونیکی این است که وظیفه و عملکرد کلی آن دستگاه را بدانید و آگاه باشید که هر قسمت از مدار چه نقشی دارد و چه میزان جریان و لتاژ نیاز دارد.
  • هرچه تکنولوژی پیشرفت می کند تعمیر بردهای الکترونیکی سخت تر می شود زیرا مدارها در هم آمیخته می شوند و قطعات کوچک تر می شوند. برای مثال برخی از ICها در داخل خود پردازشگر، Wi-Fi، بلوتوث و GSM دارند و در حقیقت یک موبایل کامل را روی یک تراشه ارائه می دهند.
  • با پیشرفته تر شدن لوازم الکترونیکی ممکن است که بردهای آن ها به بردهایی غیر قابل تعمیر تبدیل شوند و در صورت به وجود آمدن مشکل در برد نتوان کاری انجام داد.

 

پیشنهاد ویژه: اگر علاقه مند به آموزش تعمیر بردهای الکترونیکی هستید، پیشنهاد می‌شود که دوره های آموزشی آموزش برق را از دست ندهید.

3/5 - (2 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *