تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

لوازم مورد نیاز برای تعمیرات موبایل

لوازم مورد نیاز برای تعمیرات موبایل


لوازم مورد نیاز برای تعمیر انواع گوشی : در عصر امروز، گوشی های همراه راحت ترین وسیله ارتباطی در مسافت طولانی هستند. تلفن های همراه در حالی که یکی از باورنکردنی ترین اختراعات در فناوری هستند، به شما این امکان را می دهند که در هر زمان با عزیزان خود ارتباط برقرار کنید.

با این حال، گاهی اوقات ممکن است کاربر به دلیل مشکلاتی در برخی از قسمت های گوشی دچار اختلال در عملکرد شود و تعمیر تلفن همراه ضروری باشد. اگر به شغل تعمیر انواع گوشی علاقمند هستید و میخواهید یک شغل پردرآمد داشته باشید در دوره آموزش تعمیرات موبایل مجتمع آموزشی برق ثبت نام کنید.

آموزش تعمیرات موبایل

به عبارت دیگر، تلفن های همراه به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده اند. بیشتر فعالیت های روزانه ما به گوشی های هوشمند متکی است. با استفاده گسترده، تلفن های هوشمند همیشه در معرض آسیب ناشی از افتادن یا تماس با مایع هستند.

ویدئوی لوازم مورد نیاز برای تعمیر انواع گوشی

تعمیر یک موبایل شکسته کار آسانی نیست، به خصوص زمانی که یک گوشی هوشمند با باتری داخلی باشد. با این حال، با یک کیت ابزار تعمیر تلفن همراه موثر، این کار حتی برای اولین بار نیز قابل دستیابی است.

لوازم مورد نیاز برای تعمیرات موبایل

هنگام انتخاب ابزار و تجهیزات تعمیر گوشی موبایل، مهم است که بهترین ابزار را انتخاب کنید. ابزارها و تجهیزات ارزان ممکن است هنگام تعمیر تلفن همراه مفید یا راحت (ارگونومیک) نباشند. از سوی دیگر، ابزار و تجهیزات کمی گران اما با کیفیت به شما کمک می کند تا بتوانید راحت تر یک تلفن همراه را تعمیر کنید.

این ابزارهای با کیفیت خوب ممکن است کمی بیشتر قیمت داشته باشند اما در دراز مدت از خرید بهترین ابزار خوشحال خواهید شد. بنابراین، در اینجا به برخی از رایج ترین و پیچیده ترین قطعات تعمیر موبایل و ابزارهای ضروری برای تعمیر تلفن همراه خواهیم پرداخت.

قسمت های پیچیده تعمیر انواع موبایل

بدون شک، تلفن های همراه به عنوان منبعی از امکانات عظیم برای همه مردم ظاهر شده اند. با این وجود، این یک ماشین بسیار پیچیده است که در برابر شرایط نامشخص آسیب پذیر است و ممکن است به درستی از کار خارج شود. در این سناریو، تعمیر تلفن همراه تنها راه نجات است. بنابراین، در اینجا برخی از بخش های مشکل ساز تعمیر تلفن همراه وجود دارد که هنوز هم می توان با کمک ابزارهای دقیق و کارآمد تعمیر تلفن همراه، آن ها را برطرف کرد. در بخش بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

1. واحد پردازش مرکزی (CPU)  تلفن همراه

واحد پردازش مرکزی که به اختصار CPU نامیده می شود، حساس ترین و مرکزی ترین بخش کنترل گوشی است. CPU برای اجرای تمام عملکردها و انجام آن مجهز می شود. به طور عمده، CPU تلفن همراه شامل مدارهای مجتمع (IC)  است که در برابر رطوبت آسیب پذیر است.

بنابراین، شایع ترین علت اختلال در عملکرد CPU، قرار گرفتن آن در معرض آب است. با این وجود، با دانش مناسب و دسترسی به کیت‌های کارآمد تعمیر موبایل، آی‌سی آسیب‌دیده را می‌توان با یک آی‌سی جدید جایگزین کرد و موبایل را به وضعیت کار خود بازگرداند.

1. واحد پردازش مرکزی (CPU)

2. نمایشگر موبایل

این قابل مشاهده ترین عنصر تلفن همراه است که صفحه نمایش تلفن همراه را روشن نگه می دارد. در همین حال، نمایشگرهای تلفن های همراه انواع مختلفی دارند و می توانند در دسته های LCD (نمایشگر کریستال مایع)، TFT (نمایشگر ترانزیستور فیلم نازک) و VFD (نمایشگر فلورسنت خلاء) طبقه بندی شوند. به دلیل فشار زیاد روی صفحه نمایش یا سقوط از ارتفاع، نمایشگر تلفن همراه می تواند از کار بیفتد. گاهی اوقات، تغییر صفحه نمایش تنها گزینه است، اما نیاز به یک کیت ابزار تعمیر گوشی مناسب دارد.

3. UEM IC  (Universal Energy Management)

UEM IC مسئول چندین عملکرد در موبایل است. مهمترین وظایف این قسمت تامین برق، پردازش صدا، زنگ، ویبراتور و شارژ می باشد. بیشتر اوقات، این قسمت با افتادن موبایل از کار می افتد. با این حال، با دانش فنی و کیت ابزار تعمیر تلفن همراه هوشمند، این مشکل می تواند حل شود.

لیست ابزار و تجهیزات حرفه ای تعمیر گوشی موبایل

صدها ابزار برای تعمیر تلفن همراه در بازار موجود است. مهم است که بهترین مارک را انتخاب کنید. در زیر لیستی از مهمترین ابزار و تجهیزات حرفه ای مورد نیاز برای تعمیر تلفن همراه آورده شده است:

1. هویه

هویه برای لحیم کردن اجزای کوچکی مانند خازن، مقاومت، دیود، ترانزیستور، رگولاتور، بلندگو، میکروفون، نمایشگر و غیره استفاده می شود. لحیم کاری 50 وات برای اکثر تعمیرات تلفن همراه به اندازه کافی خوب است.

هویه

هنگام خرید، هویه ای را انتخاب کنید که برای نگه داشتن راحت باشد و دست شما را نسوزاند. هویه لحیم کاری باید قابلیت تعویض سری های مختلف را داشته باشد. همچنین باید ESD-Safe (آنتی استاتیک) باشد زیرا اکثر قطعات الکترونیکی تلفن همراه بسیار حساس هستند و ممکن است به دلیل شارژ ساکن یا الکتریسیته ساکن آسیب ببینند.

جهت یادگیری و شرکت در دوره آموزش تعمیرات برد الکترونیکی و آموزش تعمیرات لوازم خانگی مجتمع آموزشی برق با کارشناسان اموزشگاه تماس بگیرید.

2. ایستگاه لحیم کاری

وقتی نوبت به سرمایه گذاری بر روی ابزار تعمیر گوشی های هوشمند می رسد، ایستگاه لحیم کاری را به لیست خود اضافه کنید. یک ایستگاه لحیم کاری دارای 2 واحد است – یک ایستگاه و یک هویه. بسته به حرارت مورد نیاز کار لحیم کاری که انجام می شود، گزینه ای برای کنترل دما دارد. هویه به ایستگاه لحیم کاری متصل می شود که به این معنی است که این دستگاه قابل حمل نخواهد بود.

با این حال، این ابزار بسیار بهتری در مقایسه با هویه های لحیم کاری سنتی است، زیرا کنترل بهتری روی حرارتی که قرار است روی اجزای حساس دستگاه خود استفاده کنید، دارید. این  امر کار لحیم کاری را بسیار آسان تر و سریع تر می کند. هنگام خرید یک ایستگاه لحیم کاری برای تعمیر تلفن همراه، همیشه باید یک مدل ESD-Safe  (آنتی استاتیک) را انتخاب کنید.

ایستگاه لحیم کاری

3. نگهدارنده/ پایه PCB

نگهدارنده PCB (Printed Circuit Board) یا پایه PCB برای نگهداری انواع PCB تلفن همراه هنگام لحیم کاری یا تعمیر استفاده می شود. PCB را بسیار محکم نگه می دارد و به آن اجازه حرکت نمی دهد و در نتیجه به تعمیر کمک می کند. باز هم، مهم و عاقلانه است که یک نگهدارنده PCB با کیفیت خوب به جای یک نگهدارنده ارزان‌تر انتخاب کنید. اگر هولدر PCP وزن زیادی داشته باشد، کیفیت خوبی دارد. اگر وزن سبک باشد کیفیت آن پایین است.

نگهدارنده/ پایه PCB

4. سیم لحیم کاری

سیم لحیم کاری برای لحیم کردن قطعات الکترونیکی، آی سی یا جامپر استفاده می شود. ترکیب اکثر سیم های لحیم قلع/ سرب به نسبت 60:40 یا 63:37 است. از زمان معرفی RoHS  (محدودیت مواد خطرناک) در الکترونیک، شرکت های بیشتری از لحیم کاری بدون سرب استفاده می کنند. سیم لحیم بدون سرب در بسیاری از ترکیبات موجود است اما رایج ترین ترکیب قلع/ نقره/ مس با نسبت 96.5٪ / 3.0٪ / 0.5 است.

سیم لحیم کاری در قطرهای مختلف مانند 2.0 میلی متر، 1.5 میلی متر، 1.0 میلی متر، 0.5 میلی متر، 0.2 میلی متر و غیره موجود است. برای تعمیر تلفن همراه سیم لحیم 0.5 میلی متری بهترین گزینه است.

سیم لحیم کاری

5. مولتی متر

مولتی متر می تواند آنالوگ یا دیجیتال باشد. در تعمیرات تلفن همراه، بیشتر از مولتی متر دیجیتال برای عیب یابی، بررسی مسیر و قطعات استفاده می شود. همیشه یک مولتی متر دیجیتال ESD-Safe قابل اعتماد و با کیفیت خوب برای کارهای تعمیر موبایل خریداری کنید.

مولتی متر

6. تشک مغناطیسی

یکی از مشکلاتی که هنگام جدا کردن گوشی موبایل خود با آن مواجه خواهید شد، سر و کار داشتن با قطعات ریز و همچنین پیچ های کوچک است. اگر این اولین باری است که ابزار خود را از هم جدا می‌کنید، باید بتوانید آن اقلام کوچک را شناسایی کنید تا بدانید چگونه آنها را دوباره بازگردانید. همانطور که گفته شد، یک راه خوب برای سازماندهی قطعات با کمک یک تشک مغناطیسی است.

علاوه بر جلوگیری از حرکت پیچ های ریز در اطراف یا افتادن از روی میز و ناپدید شدن روی زمین، می توانید تشک هایی تهیه کنید که دارای تقسیماتی هستند که به شما در سازماندهی قطعات کمک می کند. روی برخی از آن ها حتی می توان نوشت که یک امتیاز محسوب می شود. این ابزاری است که وقتی به بخش سخت جدا کردن تلفن خود برسید از آن قدردانی خواهید کرد.

تشک مغناطیسی

7. تشک آنتی استاتیک (ESD Mat)

یک تشک ESD یا تشک آنتی استاتیک روی میز کار که روی آن تعمیر موبایل انجام می شود، قرار داده می شود. تشک با استفاده از سیم اتصال زمین به زمین متصل می شود. این عمل از آسیب ناشی از الکتریسیته ساکن جلوگیری می کند.

تشک آنتی استاتیک (ESD Mat)

8. میکروسکوپ یا ذره بین

این ابزار قطعاً یکی از ابزارهایی است که نمی توانید از آن بی بهره باشید، به خصوص هنگام کار با تلفن همراه خود. از آنجایی که دستگاه های تلفن همراه معمولا جمع و جور هستند، می توانید انتظار داشته باشید که قطعات بسیار کوچک باشند. هنگام کار بر روی تراشه های داخل تلفن خود، به یک چشم دقیق نیاز است تا مشخص شود کدام ناحیه به لحیم کاری و غیره نیاز دارد. اینجاست که نصب ذره بین روی پایه به کارتان می آید.

از آنجایی که این ابزار همه چیز را بزرگ‌نمایی می‌کند، لازم نیست فقط برای تمرکز روی قسمت‌های مختلف گوشی خود، چشم‌هایتان را خم کنید. از سوی دیگر، اگر یک ابزار قابل حمل می‌خواهید، می‌توانید به جای آن از یک لوپ چشمی که معمولاً توسط یک جواهرساز استفاده می‌شود، استفاده کنید.

میکروسکوپ یا ذره بین

9. چراغ رومیزی

ارزش داشتن یک چراغ رومیزی اضافی روی میز خود را در حین کار با دستگاه تلفن همراه خود دست کم نگیرید. نور اضافی که به ارمغان می‌آورد باعث می‌شود بخش‌های گوشی را راحت‌تر ببینید. موارد ارزان قیمت در فروشگاه های لوازم خانگی یا آنلاین موجود است.

این یکی از ابزارهایی است که وقتی به معنای روشنایی اضافی را تجربه کردید، از داشتن آن خوشحال خواهید شد. نور اضافی که از لامپ میز شما می‌آید به حذف هر گونه سایه کمک می‌کند که می‌تواند به شما دید بهتری از تمام قسمت‌های تلفن همراه شما برای جابجایی آسان بدهد.

چراغ رومیزی

10.  کیت ابزار تعمیر گوشی موبایل

کیت ابزار الکترونیکی تعمیر موبایل شامل اکثر ابزارهای کوچک مورد نیاز برای اکثر کارهای تعمیرات الکترونیکی است. بیشتر این ابزارها شامل هویه لحیم کاری، قلع کش، سیم لحیم، فتیله لحیم کاری، پیچ گوشتی های دقیق، موچین و غیره می باشد. بنابراین نیازی به خرید تکی این ابزارها نیست.

11.  ست پیچ گوشتی

از آنجایی که برچیدن مرحله اولیه برای شروع تعمیر است، یک پیچ گوشتی مخصوص برای این فرآیند ضروری است. حتی برای تعمیر آیفون نیز باید پیچ ​​های پنتالوبی که نیاز به پیچ گوشتی دارند را باز کنید. با این حال، یک پیچ گوشتی کافی نیست. در تلفن های همراه مختلف، پیچ هایی با اندازه های مختلف تعبیه شده است. برای اطمینان از داشتن پیچ گوشتی در هر اندازه، به یک کیت کامل نیاز دارید.

ست پیچ گوشتی

 

12. پنس یا موچین

پنس ها دستگاه هایی به شکل مسطح هستند که از دو فک برای برداشتن اجسام کوچک مانند سیم جامپر، مدارهای مجتمع و غیره در لحیم کاری استفاده می شوند. این یک ابزار ضروری برای کیت تعمیر تلفن همراه است. در درجه اول هنگام تعمیر CPU موبایل از پنس استفاده می شود.

پنس یا موچین

13. منبع تغذیه DC

منبع تغذیه DC تنظیم شده (جریان مستقیم) برای تامین جریان DC به تلفن همراه استفاده می شود. اکثر تعمیرکاران از منبع تغذیه DC برای روشن کردن تلفن همراه بدون باتری استفاده می کنند. همچنین می توان از آن به عنوان تقویت کننده باتری برای تقویت باتری تلفن همراه استفاده کرد. همچنین می توان از آن به عنوان مولتی متر استفاده کرد.

منبع تغذیه DC

14. تقویت کننده باتری

این دستگاه برای تست و تجزیه و تحلیل وضعیت یا وضعیت باتری تلفن همراه استفاده می شود.

تقویت کننده باتری

15. تفنگ حرارتی یا سشوار

تعمیر جدیدترین گوشی‌های هوشمند می‌تواند مشکل باشد، به‌ویژه زمانی که نوبت به حذف نمایشگر می‌رسد، زیرا چسب‌های استفاده شده می‌توانند بسیار قوی باشند و به این راحتی تکان نخورند. برای غلبه بر این مشکل، داشتن یک تفنگ حرارتی یا حتی یک سشوار ارزشمند است.

هدایت گرما روی چسب ها می تواند به نرم شدن آنها کمک کند و به کاهش احتمال آسیب دیدن صفحه هنگام جدا کردن آن کمک کند. اگر هیچ یک از این دو را ندارید، می توانید به جای آن جوراب برنجی خودتان درست کنید. فقط آن را به مدت یک یا دو دقیقه در مایکروویو خود قرار دهید و سپس از آن استفاده کنید تا چسب ها به راحتی نرم شوند.

تفنگ حرارتی یا سشوار

16. برس تمیز کننده

برس های تمیز کننده برای تعمیر موبایل، برس های معمولی نیستند. در داخل این برس ها نیز برس های نرم و برس های سخت پیدا خواهید کرد. وقتی نمایشگر را عوض می کنیم، در آن زمان مقدار زیادی گیر و فشردگی در داخل بدنه ایجاد می شود. برای حذف آن به یک برس سخت نیاز داریم و اگر بخواهیم جک شارژ را تمیز کنیم باید از برس نرم در آنجا استفاده کنیم. بنابراین برس تمیز کننده نقش بسیار مهمی در تعمیر موبایل دارد.

برس تمیز کننده

17. انبر مکنده

اگر کاربر آیفون هستید یا گوشی مشابهی دارید که برای وارد شدن به داخل آن باید صفحه نمایش را باز کنید، انبردست برای شما عالی است. با استفاده از انبردست (انبر مکنده)، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک طرف ساکشن کاپ را روی صفحه، یکی دیگر را در پشت گوشی قرار دهید و انبردست را فشار دهید تا نمایشگر از گوشی جدا شود. انبر مکنده زمانی مفید است که می خواهید صفحه نمایش ترک خورده خود را تعویض کنید یا باتری را عوض کنید. ارزش سرمایه گذاری شما را دارند.

انبر مکنده

18. دستکش ضد الکتریسیته ساکن

دستکش های ضد الکتریسیته ساکن نیز از ورود جریان ساکن به بدن ما جلوگیری می کنند. در نتیجه، هنگام انجام تعمیرات تلفن هیچ آسیبی نمی بینیم.

دستکش ضد الکتریسیته ساکن

19. اسفنج تمیز کننده

از اسفنج تمیز کننده برای تمیز کردن قطعات فلز استفاده می شود. وقتی از فلز استفاده می کنیم، کربن در بالای سر هویه جمع می شود. از اسفنج تمیز کننده که برای تمیز کردن آن کربن استفاده می شود، باید مقداری آب اضافه کنید و بزرگتر می شود و بعد از آن می توانید سر هویه را روی آن حرکت دهید و فلز را پاک می کند.

اسفنج تمیز کننده

20. تینر یا رقیق کننده

تینر برای تمیز کردن PCB استفاده می شود. در اکثر تعمیرات تلفن همراه، تینر با نام های IPA یا ایزوپروپیل الکل نیز شناخته می شود. امروزه تقلب های زیادی در آن شروع شده است. برای این کار باید از تینر با کیفیت خوب استفاده کنید. اما هر زمان که PCB را با کمک آن تمیز کردید، حداقل تا نیم ساعت PCB را به کانکتور باتری وصل نکنید. تا زمانی که اثر تینر خوب از بین برود.

تینر یا رقیق کننده

21. پاک کننده اولتراسونیک

مادربرد گوشی موبایل داخل این جعبه تمیزکننده تمیز می شود. برای این کار باید از پاک کننده مخصوص استفاده کنید. که با این جعبه تمیز کننده به دست می آورید. باید آن پاک کننده را داخل آن قرار دهید و با قرار دادن آن در برق آن را بپوشید و تمام قطعات قابل جداسازی، بالای مادربرد نصب شده است، مانند دوربین پشتی دوربین جلو و لچ های شارژ فلکس، همه این قطعات باید جدا شوند.

فقط مادربرد را نگه دارید و داخل آن قرار دهید. بعد از مدتی مادربرد کاملاً تمیز می شود. اگر روی مادربرد آب وجود داشته باشد، تمام آب تخلیه می شود. این باعث می شود وضعیت مادربرد کاملاً جدید باشد.

اگر از تمام این ابزارها در تعمیر موبایل استفاده کنید، در این صورت سهولت زیادی در تعمیر خواهید داشت. در این مقاله سعی شد در مورد ابزار تعمیر موبایل و همچنین نحوه استفاده از این ابزارها گفته شود.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های : آموزش تعمیرات PLC ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ،آموزش تعمیرات لباسشویی ، آموزش تعمیرات ماشین ظرفشویی و … . جهت دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان آموزشگاه با شماره 02166577392 تماس بگیرید.

رای دهید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *