نحوه ارتقای رم لپ تاپ و کامپیوتر
لپ تاپ های قدیمی تر شما ممکن است گاهی به کندی عمل کنند یا این که سیستم جدیدتر شما در صورت باز بودن بیش از حد زبانه ها هنگ می کند، افزودن RAM بیشتر می تواند مشکل را حل کند. اگر رایانه شما حافظه فیزیکی کافی ندارد، شروع به جابجایی اطلاعات به هارد دیسک یا SSD می کند، که سرعت آن حتی از کندترین تراشه RAM نیز بسیار کمتر است.
اگرچه همه لپ تاپ های مدرن به RAM دسترسی ندارند، اما بسیاری از آنها راهی برای ارتقای حافظه شما فراهم می کنند. در این مقاله ما به آموزش ارتقای رم لپ تاپ پرداخته ایم. اگر میخواهید تعمیرات لپ تاپ را بصورت حرفه یاد بگیرید در دوره آموزش تعمیرات لپ تاپ مجتمع آموزشی برق شرکت کنید
ارتقای رم لپ تاپ و کامپیوتر
افزودن یا به روز رسانی رم (RAM) در یک لپ تاپ به هیچ یک از مهارت های رایانه ای نیازی نداشته و فرد می تواند با داشتن کمی اطلاعات اقدام به ارتقای رم لپ تاپ خود نماید. ابتدا مشخص کنید که می خواهید چه مقدار حافظه اضافه کنید. برای تخمین میزان حافظه رایانه مورد نیاز خود به ادامه مقاله مراجعه نمایید.
روش ارتقای رم لپ تاپ
اگر بتوانید حافظه لپ تاپ خود را ارتقا دهید، هزینه و زمان زیادی برای شما نخواهد داشت. انتقال از 4 تا 8 گیگابایت، بسته به این که عوامل مختلف متغیر می باشد. فرایند تعویض تراشه های RAM بسته به اینکه چند پیچ را باید جدا کنید باید بین 5 تا 10 دقیقه طول بکشد. در اینجا نحوه ارتقا حافظه لپ تاپ برای شما آورده شده است.
چقدر از رم (RAM) استفاده شده است
کمبود حافظه اغلب دلیل هنگ کردن های رایانه است و می تواند علاوه بر کندی عملکرد به مشکلات پایداری نیز منجر شود. اگر یک کاربر حرفه ای لپ تاپ هستید و نیاز به کار کردن زیادی در طول روز با استفاده از رایانه خود دارید و باید چند وظیفه در چندین برنامه فشرده را انجام داده و به صورت همزمان 30 برگه مرورگر را باز نگه دارید، حافظه بیشتر احتمالاً به عملکرد روان سیستم شما کمک می کند.
می توانید میزان استفاده از حافظه لپ تاپ خود را در Windows Task Manager بررسی کنید. کافیست روی نوار وظیفه کلیک راست کرده و Task Manager را انتخاب کنید (در ویندوز 7 کلید Windows را بزنید و task manager را در قسمت جستجو تایپ کنید). سپس، در برگه عملکرد Task Manager، ببینید که از کل حافظه موجود چه مقدار حافظه استفاده می شود. همچنین خواهید دید که چند اسلات حافظه فیزیکی استفاده می شود و بنابراین، چند مورد برای افزودن حافظه بیشتر موجود است.
با کلیک روی گزینه Open Resource Monitor در پایین پنجره Task Manager و رفتن به زبانه Memory، نمای دقیق تری نیز خواهید داشت. توجه داشته باشید که نمایشگرها در ویندوز 7 و ویندوز 10 کمی متفاوت به نظر می رسند.
بررسی امکان ارتقای رم (RAM) در لپ تاپ
متأسفانه بسیاری از لپ تاپ ها دارای ته بسته یا حافظه ای هستند که بر روی مادربرد لحیم شده اند، هر دو این وضعیت ها مانع از ارتقا RAM می گردند. برای اینکه بفهمید آیا می توانید RAM خود را ارتقا دهید یا خیر، ابزار Crucial’s Memory Advisor را امتحان کنید. پس از ورود به برند و مدل دقیق لپ تاپ، باید صفحه ای دریافت کنید که حداکثر میزان حافظه و تعداد اسلات لپ تاپ شما را نشان دهد.
Crucial همچنین ماژول های حافظه ای را که می توانید برای لپ تاپ خود خریداری کنید لیست می کند. با این وجود می توانید DIMM های مشابه را از مارک های دیگر نیز تهیه کنید. به سرعت و نوع RAM موردنیاز خود توجه کنید که معمولاً DDR2 ، DDR3 یا DDR4 با سرعت خاصی در کنار آن است.
پنل را برای یافتن مکان حافظه خود باز کنید
با در اختیار داشتن حافظه اضافی، زمان آن رسیده است که حافظه لپ تاپ خود را ارتقا دهید، روندی انجام این کار کاملا ساده می باشد. ابتدا لپ تاپ خود را خاموش کرده و آداپتور برق را از برق بکشید.
سپس پنلی را در پایین لپ تاپ خود باز کنید که حافظه های RAM را پوشش می دهد. (بسته به سیستم خود، ممکن است برای دسترسی به حافظه و سایر اجزای سازنده، مجبور شوید کل قسمت پشت لپ تاپ را باز کنید).
خارج کردن الکتریسیته ساکن از بدن
قبل از لمس هر جزء در رایانه، هر سطح فلزی را در رایانه لمس کنید (به عنوان مثال، پشت هارد دیسک یا اتصال فلزی برای یک قطعه دیگر). با این کار هرگونه الکتریسیته ساکن بالقوه مخرب از بدن تخلیه می شود.
در صورت لزوم حافظه را حذف کنید
اگر تمام اسلات های حافظه شما از قبل پر شده است، برای جایگزینی آنها باید DIMM های موجود را بیرون بیاورید. برای حذف ماژول حافظه، گیره های نگهدارنده را در جای خود قرار دهید. ماژول حافظه باید با زاویه ظاهر شود.
سپس، ماژول حافظه را در لبه های آن نگه دارید؛ بدون لمس اتصالات طلایی در پایین، ماژول را به سمت بیرون بردارید.
ماژول های حافظه جدید را نصب کنید
در مرحله بعدی، ماژول های جدید را در شکاف های باز خود با زاویه 45 درجه و لبه های طلای آن رو به پایین قرار دهید. با فشار انگشتان خود در بالای ماژول ها، آنها را به جای خود فشار دهید. وقتی صدای کلیک را شنیدید و احساس کردید که یک ضربه محکم و ناگهانی DIMM در جای خود قرار گرفته است، محکم ماژول را به عقب فشار دهید تا وقتی که صاف و تراز نصب شود، در حالی که کلیپس ها آن را ایمن نگه داشته اند.
کار ارتقای RAM لپ تاپ شما به پایان رسیده است. لپ تاپ خود را روشن کرده و به پنجره System Information یا Task Manager برگردید تا تأیید کنید حافظه جدید شما اضافه شده است. از حافظه به روز شده خود لذت ببرید!
چگونه می توان فهمید که لپ تاپ شکاف RAM بیشتری دارد
قبل از این که هرگونه هزینه ای خرج کنید، اولین قدم شما استفاده از حافظه رایگان Crucial اسکنر است که به این سوال شما پاسخ می دهد.
با اجرای آن بر روی لپ تاپ، به ما گفته می شود که دو اسلات وجود دارد که یکی از آنها خالی است. این مورد در بیشتر لپ تاپ های ارزان قیمت به فروش می رسد، زیرا این امر به انعطاف پذیری تولید می افزاید و هزینه را کاهش می دهد. نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که حتی اگر اسلات یا شکاف باز وجود داشته باشد، دسترسی به شکاف حافظه به راحتی امکان پذیر نیست. برخی از لپ تاپ ها ممکن است نیاز به حذف کل قسمت پایین داشته باشند در حالی که در برخی دیگر از درها دسترسی آسان وجود دارد.
چه نوع رم لپ تاپ باید بخرید
دو نوع RAM در لپ تاپ های تولید شده در دو سال گذشته وجود دارد و فقط یکی مسیر ارتقا را ارائه می دهد: ماژول های DDR4 یا SO-DIMMS در سرعت ها و اندازه های مختلف انواع مختلف حافظه RAM می باشند.
رایج ترین سرعت حافظه لپ تاپ امروزه DDR4 / 2133 و DDR4 / 2400 است. مثلاً DDR4 / 2666، ممکن است دارای سرعت بالایی باشد که می تواند مزایای عملکردی را به همراه داشته باشد. اما CPU شما ممکن است از آن سرعت های بالاتر پشتیبانی نکند. به عنوان مثال Core i3 از نسل هشتم از DDR4 / 2400 پشتیبانی می کند و هر چیزی بالاتر از این سرعت را ساپورت نخواهد کرد. بنابراین خودتان را به زحمت پرداخت هزینه بیشتر برای سرعت بالاتر نیندازید مگر اینکه بدانید لپ تاپ شما از آن پشتیبانی می کند.
مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش PLC ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی و …می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .