خیلی مواقع، شارژر های گوشی هایمان با مشکل روبرو می شوند، و بدون هیچ دلیلی، شارژ کردن را متوقف می سازند. البته این پدیده می تواند دلایل بخصوصی داشته باشند، فرضا خیس شدن و یا کشیده شدن شارژر و یا علل دیگر که ممکن است باعث خرابی شارژر شود. غالب افراد در این گونه مواقع دست به خرید شارژر جدیدی می زنند و قبلی را دور می اندازند. اما خوب است بدانید، در برخی موارد می توان با استفاده از رو های نه چندان سختی، مشکل شارژر را رفع نمود و از همان شارژر قبلی به راحتی استفاده کرد. این موضوع دو مزیت مهم دارد: یک آنکه معمولا شارژر های اصلی گوشی، شارژر های اصلی و اریجینال هستند و غالبا نمی توان همان شارژر را با همان کیفیت از بازار تهیه کرد، و دو آنکه شارژر های با کیفیت، معمولا گرون قیمت هستند. پس شما می توانید با تعمیر کردن شارژتان، به نوعی در خرجتان صرفه جویی نمایید و جلوی هزینه اضافه را بگیرید. پس اگر شما مشتاق هستید برخی از راه های ساده را برای تعمیر شارژر موبایل یاد بگیرید، طی ادامه این مقاله با ما همراه شوید.
دقت کنید، در برخی مواقع مشکل اصلی از شارژر نیست و باتری گوشی مشکل دارد، پس حتما قبل از اقدام به رفع مشکل شارژر، به تست کردن باتری موبایلتان بپردازید. به این صورت که باید شارژ شدن گوشی تان را با شارژر دیگری که قطعا سالم، است تست کنید. اگر گوشی تان شروع به شارژ شدن کرد، که مشکل به طور قطعی از باتری گوشی نیست، اما اگر این اتفاق نیفتاد، و گوشی تان آغاز به شارژ شدن نکرد، در این صورت مشکل احتمالا از باتری گوشی است و باید به بررسی آن بپردازید.
حال به علل احتمالی خراب شدن شارژر گوشی می پردازیم. یکی از دلایلی که می تواند باعث خراب شدن شارژر شود، باقی موندن شارژر به مدت طولانی در پریز برق می باشد. این مسئله باعث می شود جریان برق مدام در شارژر وجود داشته باشد و رفته رفته از عمر و کیفیت شارزر می کاهد و نهایت می تواند باعث خراب شدن و کار نکردن شارژر گردد.
دقت نمایید، شارژ ها از دو بخش کابل و آداپتور تشکیل شده اند. با توجه به نوع شارژر، این دو بخش می توانند به هم متصل باشند، یا از هم جدا باشند. در خیلی موارد مشکل شارژر از خرابی یکی از این دو بخش است. فرضا کابل شارژر در برخی موارد دچار پارگی و یا خرابی شده، و این موضوع باعث اتصالی کردن آن می شود. در این گونه موارد می توانید به راحتی با عوض کردن کابل شارژرتان، مشکل شارژ نکردن را برطرف نمایید. مزیت این مورد آن است که آداپتور اصلی گوشی تعویض نمی شود و می توانید از آداپتور اوریجینال و اصلی گوشی تان استفاده نمایید. به علاوه این اقدام، هزینه کمتری روی دست شما می گذارد که خودش یک مزیت محسوب می شود. البته، این مورد، ممکن است برعکسش نیز رخ دهد. یعنی آداپتور خراب باشد و کابل سالم. در چنین شرایطی، شما می توانید از یک تعمیر کار درخواست نمایید آداپتور را باز نماید. اگر آداپتور قابل تعمیر که اقدام به تعمیر آن می کنید، اما اگر تعمیر کار تشخیص داد که تعمیر آداپتورتان غیرممکن می باشد، در این صورت نیاز است که شما آداپتورتان را تعویض نمایید.
دقت نمایید، برخی از مشکلات شارژر ها ممکن است از اتصالات داخلی و این گونه موارد باشد، در این صورت واضح و بدیهی است که کاری از دست کسی که در این حوزه تخصص و اطلاعات لازم را ندارد ساخته نیست. اما برخی مشکلات ساده نیز می تواند باعث عدم شارژ کردن شارژرتان شود که در ادامه به ارائه راه حل هایی برای رفع آنها می پردازیم.
اقدام اولی که می تواند در رفع این مشکل کمکتان کند، پارک کردن پورت گوشی تان است. به طور کلی، با گذر زمان، گرد و غبار و آشغال های ریزی درون پورت می روند و جمع می شوند، و در نهایت این موضوع باعث می شود که شارژر نتواند به درستی با گوشی تان ارتباط بگیرد و درنتیجه عمل شارژ شدن نیز مختل می گردد. بنابراین با پنبه یا دستمال نرم، به آرامی و با دقت، به طور که به اجزای اصلی گوشی آسیب نزنید، به تمیز کردن و گردگیری پورت گوشی بپردازید. سپس بار دیگر شارژرتان را تست نمایید، اگر همچنان مشکل شارژ نشدن گوشی تان رفع نشده بود، به عملی کردن باقی پیشنهادات این بخش بپردازید.
این روش خیلی پیشنهاد نمی شود، چرا که حقیقت آن است که انجام این کار، نیاز به دقت، آگاهی، و تخصص بسیار زیادی دارد. این عمر سبب می شود تنها افراد کمی قادر به انجامش باشند و نکته منفی دیگر درباره این روش آن است که ممکن است هزینه زیادی را به شما تحمیل نماید. برای همین است که بسیاری از افراد، ترجیح میدهند جای انجام این کار، مستقیما به خرید یک شارژر جدید بپردازند. چراکه حتی اطمینانی نیست پس از تمامی هزینه ها، شارژر تعمیر شود، یا خیر. اما اگر شارژرتان اوریجینال است و یا به هر دلیلی، برایتان اهمیت زیادی دارد و دوست ندارید تعویضش کنید، این روش می تواند به کمک شما بیاید.
گاهی، پیش می آید که گوشی دچار مشکلات نرم افزاری شود، و به نوعی هنگ کند. در این شرایط، گوشی تان به شارژر واکنش نشان نمی دهد. البته این مشکل می تواند برای هدفون و هندزفری و باقی اتصالات گوشی نیز پیش می آید. در این گونه مواقع تنها کافی ست موبایلتان را ری استارت، یا خاموش روشن نمایید. این کار باعث می شود تنظیمات گوشی از اول برنامه ریزی و اجرا شوند، و به احتمال زیاد، مشکل متصل نشدن شارژر و باقی وسایل جانبی دیگر به تلفنتان بر طرف خواهد شد. بنابراین، شما باید گوشی تان را خاموش روشن یا ری استارت نمایید و مجددا اتصال شارژر با گوشی را بررسی نمایید. در صورتی که همچنان مشکل شارژ نشدن گوشی برطرف نشده بود، نیم نگاهی به باقی پیشنهادات آورده شده در این بخش بیندازید.
دقت داشته باشید، گاهی این مشکل از سوکت شارژر می باشد. فرضا، ضربه به شارژر وارد شده یا با بی دقتی متصلش کرده اید. این موارد می تواند باعث کج شدن سوکت شارژر شود، و کج شدن نیز، بدیهیست که می تواند سبب قطع شدن اتصال شارژر و گوشی گردد. بنابراین، پیشنهاد قطعی ما این است که قبل از اقدام به دور انداختن شارژرتان و خریدن شارژر جدید، حتما با کابل دیگری شارژرتان را تست نمایید. اگر مشکل از سوکت باشد، طی این اقدام این مشکل خودش را نشان خواهد داد.
بعلاوه، در برخی موارد پیش آمده است که شخص مدام شارژر را با یک پریز برق امتحان کرده باشد، و متاسفانه مشکل اصلی از آن پریز بوده باشد. بنابراین فراموش نکنید، حتما حتما، طی تک به تک مراحل ذکر شده، شارژرتان را حداقل با دو پریز تست نمایید.
درآخر، وقت آن است به توصیه های اندکی بپردازیم که می توانند از بروز مشکلات در زمینه شارژ شدن گوشی جلوگیری نمایند:
مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش تعمیرات موبایل می باشد . برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید .