تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

آینده شغلی رشته برق ساختمان، درآمد و بازار کار

آینده شغلی رشته برق ساختمان، درآمد و بازار کار


توسعه روز افزون شهرها و افزایش یافتن ساختمان سازی در سال های اخیر باعث شده است تا نیاز به برقکار ساختمان نیز به شدت افزایش پیدا کند و این شغل فنی به یکی از مشاغل فنی پررونق و مهم تبدیل شود. یک برقکار ساختمان نه تنها بعد از ساخته شدن ساختمان تمامی مراحل تأمین برق و سیم کشی را انجام می دهد بلکه برای تعمیر و تعویض سیم کشی ساختمان های قدیمی نیز مراجعانی دارد. به توجه به مسائل گفته شده می توان دریافت که این رشته حوزه ای است که به راحتی اشباع نمی شود.

آموزش برق ساختمان

در ادامه بررسی می کنیم که چگونه می توان به عنوان یک برقکار ماهر وارد بازار کار شد و مدرک معتبر فنی و حرفه ای برق‌ کشی ساختمان که اعتبار بین المللی دارد دریافت کرد و به خوداشتغالی در زمینه برق رسید.

افرادی که در این حرفه فعالیت می کنند با از نظم و دقت بالایی برخوردار باشند و با تمام مسائل ایمنی و استانداردهایی که وجود دارد آشنایی کامل داشته باشند. یک برقکار باید توانایی انجام امور فنی را داشته باشد و به این حرفه علاقمند باشد تا بتواند کار خود را به درستی و به نحو احسنت انجام دهد.

آینده شغلی رشته برق ساختمان چقدر است؟

همانطور که گفته شد ساخت بناهای مختلف نیازمند انجام برق کشی نز می باشد و هر چه شرایط کشور برای ساخت و ساز پروژه های مختلف مهیاتر گردد بازار کار برقکاران ساختمان نیز رونق بیشتری خواهد یافت.

اما به طور کلی با توجه به نیازی که به این افراد متخصص در ساختمان های مختلف احساس می شود این شغل در کشورهای مختلف از جمله مشاغلی می باشد که از بازار کار خوبی برخوردار است و افراد شاغل در این حوزه می توانند درآمدزایی بالایی داشته باشند.

بازار کار برقکار ساختمان در ایران

بسیاری از افرادی که به مشاغل فنی علاقه مند هستند این رشته را برای تحصیل انتخاب می کنند اما لازم به ذکر است که حتی بدون داشتن تحصیلات آکادمیک و تنها با گذراندن دوره های تخصصی در آموزشگاه های معتبر می توان به مهارت و توانایی کامل در حوزه برقکاری ساختمان دست پیدا کرد.

یک برقکار ساختمان در چه زمینه هایی می تواند فعالیت کند؟

افرادی که به عنوان کارآموز در آموزشگاه های معتبر دوره های ابتدایی و تخصصی این رشته را می گذرانند می توانند در زمینه های مختلفی فعالیت کنند و به استخدام شرکت ها و ادارات مختلفی درآیند. برای مثال می توانند:

  1. به عنوان برقکار ساختمان در کارخانجات، بیمارستان ها، شرکت ها، ادارات مختلف، مراکز نظامی و غیره به انجام کارهای تعمیراتی و سرویس تأسیسات برقی بپردازند.
  2. می توانند در زمینه نصب، تعمیر و فروش دوربین های مدار بسته و انجام سیم کشی های تأسیسات نظارتی نیز فعالیت کنند.
  3. می توانند در زمینه نصب، سرویس و فروش دزدگیر اماکن فعالیت کنند.
  4. می توانند به نصب، تعمیر، سرویس و فروش درب های اتوماتیک و کرکره برقی مشغول شوند.
  5. می توانند تابلو برق های ساختمان های مختلف را طراحی و نصب کنند.
  6. می توانند در زمینه هوشمند سازی ساختمان های مسکونی و اداری فعالیت کنند.
  7. می توانند در زمینه فروش یا نصب تجهیزات الکتریکی مورد نیاز بیمارستان ها، مدارس، فروشگاه ها و غیره فعالیت کنند.
  8. می توانند با دریافت مدرک معتبر و بین المللی فنی و حرفه ای مجوز باز کردن یک مغازه الکتریکی را دریافت کنند و این گونه مشغول به کار شوند.

یک برقکار ساختمان در چه زمینه هایی می تواند فعالیت کند؟

اعتبار مدرک فنی و حرفه ای چگونه است؟

پس از این که کارآموزان کلاس های تئوری و عملی آموزش برق ساختمان را به صورت کامل سپری کردند می توانند مدرک معتبری از جانب سازمان فنی و حرفه ای دریافت کنند.

با توجه به این که این مدرک بین المللی است کارآموزان می توانند در تمامی کشورهایی که عضو سازمان جهانی کار ILO هستند مشغول به کار شوند. 186 کشور مختلف عضو سازمان جهانی کار هستند بنابراین دریافت این مدرک می تواند به شدت حائز اهمیت باشد. قبل از این که در یک آموزشگاه فنی ثبت نام کنید بهتر است تحقیق کنید که بعد از پایان دوره ها به شما مدرک معتبر بین المللی داده می شود یا خیر.

بعد از دریافت مدرک فنی و حرفه ای کارآموز می تواند برای دریافت جواز کار اقدام کند، همچنین می تواند وام خود اشتغالی دریافت کند. فردی که مدرک معتبر بین المللی دریافت می کند می تواند مدرک خود را به زبان های دیگر هم ترجمه کند و در کشور مورد نظر خود مشغول به کار شود.

اعتبار مدرک فنی و حرفه ای چگونه است؟

شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که آیا همه کسانی که در دوره های برق‌ کشی ساختمان شرکت می کنند مدرک دریافت می کنند؟ در این رابطه باید بدانید که  80 درصد عملی و 20 درصد تئوری هستند و بنابراین تمامی افرادی که با علاقه و تمرکز دوره ها را می گذرانند آمادگی لازم را برای آزمون های عملی و تئوری خواهند داشت و برای دریافت مدرک بین المللی تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای با مشکل مواجه نخواهند شد.

درآمد رشته برق ساختمان چقدر است؟

کارآموزان انتظار دارند که بعد از دریافت مدرک معتبر و وارد شدن به بازارکار درآمد خوبی بدست آورند تا هزینه هایی که بابت شروع به کار و گذراندن دوره ها صرف کرده اند جبران شود. همان طور که گفته شد برقکار ساختمان می تواند به استخدام شرکت های مختلف درآید و حقوق ثابت دریافت کند. حقوق این افراد بر اساس تعرفه وزارت کار تعیین می شود اما بر اساس میزان مهارت فرد و رضایت کارفرما تا دو الی سه برابر قابل افزایش است. روش دیگری که می توان از طریق آن کسب درآمد کرد کار کردن به صورت آزاد و مستقل است.

درآمد برقکار ساختمان چقدر است؟

اگر شما به عنوان نصاب آیفون تصویری، دوربین های مدار بسته، کرکره برقی، فروشنده و نصاب تجهیزات الکتریکی و غیره مشغول به کار شوید احتمالاً می توانید بین 6 الی 10 میلیون تومان در ماه درآمد خالص داشته باشید. این درحالی است که علاوه بر انجام کارهای خدماتی نظیر سرویس و نصب تجهیزات الکتریکی می توانید از طریق فروش دستگاه ها و لوازم الکتریکی هم درآمد مجزایی داشته باشید.

سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار چقدر است؟

فردی که دوره ها را می گذراند و مدرک معتبر فنی و حرفه ای را دریافت می کند باید بداند که هم برای اجاره مغازه و هم برای خرید تجهیزات به سرمایه احتیاج دارد. این که برای اجاره کردن مغازه به چه مقدار سرمایه اولیه احتیاج دارید به شهری که در آن زندگی می کنید بستگی دارد.

بدیهی است که در شهرهای بزرگ و شلوغ به سرمایه بیشتری برای رهن و اجاره مغازه نیازمند هستید. با این حال اگر توانایی اجاره مغازه در مناطق شلوغ را ندارید می توانید در محله خود یک مغازه ارزان قیمت اجاره کنید و با انجام تبلیغات مشتریان خود را افزایش دهید.

به علاوه اگر توانایی پرداخت رهن بیشتر را ندارید می توانید به پرداخت اجاره بیشتر و رهن کمتر رضایت دهید.

سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار چقدر است؟

گام بعدی تهیه تجهیزات و لوازم الکتریکی است. در داخل مغازه الکتریکی باید پریز، انواع سیم، انواع کابل، انواع لامپ، لوازم ارتینگ، تایمر و غیره موجود باشند.

بسته به این که فرد قصد دارد در چه زمینه ای فعالیت کند باید انواع آیفون های صوتی و تصویری، دزدگیر اماکن، سیستم های اعلام حریق، درب های اتوماتیک و تجهیزات مربوط به آن ها و غیره را نیز خریداری کند.

به طور میانگین می توان گفت که یک مغازه الکتریکی برای تأمین تجهیزات خود بین 25 الی 80 میلیون تومان سرمایه احتیاج دارد.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *