تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

مراحل نصب یونیت و پنل داخلی و خارجی در کولر گازی – ارتباط بین یونیت ها در کولر گازی

مراحل نصب یونیت و پنل داخلی و خارجی در کولر گازی – ارتباط بین یونیت ها در کولر گازی


کولر گازی دو تکه یا اسپلیت از دو بخش داخلی و خارجی تشکیل شده و هرکدام دارای دو بخش مکانیکی و الکتریکی است که در هر بخش اجزا و تجهیزات مختلفی وجود دارد که به اختصار یونیت داخلی و خارجی کولر گازی را توضیح می دهیم.پنل داخلی بخشی از کولر گازی محسوب می شود که برای خروج باد گرم و سرد در فصول مختلف، در محیط داخل ساختمان مسکونی و اداری و … نصب می شود. این پنل از قسمت های مختلفی تشکیل شده است مانند براکت سینی، اوپراتور، نمایشگر و چشمی کنترل، مبرد کولر گازی، فن پروانه، دریچه های تنظیم پرتاب باد، الکتروموتور، ترمینال کابل های برق، فیلترهای هوا و قسمت الکترونیکی برد فرمان.

پنل خارجی یا کندانسور بخشی از کولر گازی محسوب می شود که برای خروج هوای گرم داخل اتاق به محیط ازاد در محیط بیرون مانند بالکن یا پشت بام نصب می شود. این پنل خارجی هم از بخش های مختلفی تشکیل شده است مانند موتور کولر گازی، رادیاتور گاز گرم، موتور فن ، شیر انبساط، پروانه فن و ترمینال برق . همچنین در پنل خارجی دو عدد شیر انبساط از جنس برنج وجود دارد که در مسیر رفت و برگشت لوله های مسی گاز قرار گرفته است و به ان ها شیر انبساط رفت و شیر انبساط برگشت می گویند.

 

لوله های گاز کولر گازی که از جنس مسی هستند توسط اتصالات فیتینگی و یا توسط جوشکاری هوا گاز به یونیت داخلی و خارجی کولر گازی نصب می‌شوند  و به عنوان مسیری برای گردش گاز بین دو پنل عمل می کنند.

کابل های برق کولر گازی اتصالات الکتریکی بین یونیت داخلی و خارجی کولر گازی را برقرار می کنند. کابل های برق کولر گازی دو نوع هستند. قسمت قدرت یا منبع تغذیه پنل داخلی جریان بالا است به همین دلیل از کابل های با سطح مقطع قوی تر استفاده می شود و در قسمت فرمان دیتا و پالس سیگنال است از این رو کابل هایی با سطح مقطع پایین و ضعیف به کار می رود.

ریموت کنترل کولر گازی مانند تمامی ریموت کنترل ها است و از ان ها برای صدور فرمان روشن و خاموش شدن کولر گازی همچنین افزایش و کاهش باد خروجی و جهت گردش هوا استفاده می کنند.نصب یونیت و پنل داخلی و خارجی در کولر گازی

ابزارهای مورد نیاز برای نصب کولر گازی

  • دریل
  • پمپ وکیوم
  • گیج فشار
  • آچار فرانسه
  • آچار آلن
  • پیچ گوشتی
  • انبردست
  • سیم چین
  • تراز
  • ست جوش هوا گاز

مراحل نصب پنل داخلی کولرگازی

ابتدا درون اتاق محل مناسبی برای قرار گیری پنل داخلی مشخص کنید. این محل باید دور از تابش مستقیم نور خورشید باشد همچنین از قرار دادن آن در محیطی که ممکن است دچار نشتی گاز شود و یا جایی که نفت یا گوگرد وجود داشته باشد، خودداری کنید. همچنین نویز حاصل از انتن و تلویزیون و رادیو و سیستم های امنیتی عملکرد کولر گازی را با مشکل مواجه می کند پس بهتر است 1 متر دور تر از آنها قرار گیرد. برای نصب پنل داخلی، دیواری را انتخاب کنید که به اندازه کافی محکم باشد تا بتواند وزن پنل را تحمل کند.

در مرحله دوم برای جلوگیری از خش افتادن کولر گازی روی زمین پارچه یا مقوا قرار دهید و ان را برگردانید. سپس طول پنل داخلی را اندازه گیری و عدد بدست آمده را تقسیم بر دو کنید تا وسط پنل مشخص شود و توسط یه خودکار یا ماژیک نقطه وسط را علامت گذاری کنید. دقیقا همین اندازه که روی پنل علامت گذاری کردید روی براکت کولر هم علامت بزنید. معمولا وسط پنل و براکت چند سانتی متر اختلاف دارند که امری طبیعی است و کمک می کند به طور استاندارد و دقیقا در مرکز دیوار قرار بگیرد.

حالا طول دیواری که می خواهیم پنل را روی آن نصب کنیم را اندازه گیری کرده و عدد بدست امده را تقسیم بر 2 می کنیم تا دقیقا وسط دیوار مشخص شود سپس با ماژیک یا خودکار علامت می زنیم و نقطه علامت گذاری شده روی براکت را با نقطه ی روی دیوار مطابقت می دهیم.

به دلیل جریان هوا از قسمت بالایی کولر گازی، محل قرار گیری ان باید حداقل 10 سانتی متر با سقف فاصله داشته باشد همچنین برای سردتر کردن هرچه بیشتر و سریع تر محیط ارتفاع آن نسبت به زمین باید 2 متر باشد.

سپس براکت را روی دیوار تراز کنید چرا که تراز نبودن براکت و پنل باعث نشتی می شود. جای سوراخ های براکت را روی دیوار مشخص کرده توسط دریل سوراخ کنید و توسط رول پلاک و پیچ، براکت را روی دیوار محکم کنید.

در مرحله سوم طول لوله و فاصله آن تا پنل خارجی را در نظر بگیرید و سوراخی به قطر 7.5 سانتی متر روی دیوار ایجاد کنید. محل سوراخ باید به گونه ای باشد که لوله به طرف پایین و بیرون شیب پیدا کند. فلنج انعطاف پذیر در سوراخ قرار دهید.

در مرحله چهارم باید اتصالات الکتریکی کولر گازی را برقرار کنید. کاور جلوی پنل را بردارید. در هر دو پنل خارجی و داخلی ترمینال هایی وجود دارد که ترتیب آن بر اساس اعداد  و یا حروف است. برای سیم کشی باید هر ترمینال در پنل داخلی به عدد قرینه خود در پنل خارجی وصل شود یعنی سیمی که در پنل داخلی به ترمینال 1 متصل شده است در پنل خارجی هم باید به همان ترمینال وصل شود.

کولرهای گازی معمولا چهار ترمینال دارند. سیم های ابی و قهوه ای با سطح  مقطع قوی 2/5 یا 4  به ترمینال های اول و دوم که ترمینال های قدرت یا تغذیه پنل داخلی کولر گازی هستند متصل می شوند. همچنین  سیم های قرمز و زرد با سطح مقطع کمتر 1/5 معمولا به ترمینال های 3 و 4  که ترمینال فرمان و یا تغذیه موتور فن پنل خارجی و یا شیر انبساط کندانسور است متصل می شوند.

در مرحله پنجم لوله ها را متصل کنید. لوله های مسی رابط بین پنل داخلی و خارجی هستند. این لوله ها به راحتی دچار پوسیدگی نمی شوند اما شکنندگی بالایی دارند. همچنین کولرهای گازی رطوبت هوا را جذب می کنند و باعث می شود اب درون دستگاه جمع شود که در این صورت لوله ای برای تخلیه این اب اضافی لازم است که از محل پنل داخلی تا نزدیک ترین رایزر فاضلاب متصل می شود. این لوله ها معمولا تک لایه با قطر 35 هستند.

لوله مسی، لوله تخلیه و کابل های برق را با چسب به یکدیگر متصل کنید و از سوراخ دیوار رد کنید. بهتر است لوله تخلیه را پایین قرار دهید تا آب به راحتی جریان پیدا کرده و خارج شود.

و در نهایت پنل را به وسیله دو قلابی که دارد روی براکت متصل به دیوار قرار می دهیم. بهتر  است قبل از قرار دادن پنل روی براکت اتصالات لوله را بررسی کنید تا احتمال نشتی به حداقل برسد.مراحل نصب پنل داخلی کولرگازی

مراحل نصب پنل خارجی کولر گازی

پس از اتمام از مراحل نصب پنل داخلی به سراغ نصب پنل خارجی می رویم.

در مرحه اول محل قرار گیری پنل خارجی را مشخص کنید. این مکان معمولا در محلی سایه و دور از گرما و گرد غبار مانند بالکن یا پشت بام است. پنل خارجی برای عملکرد بهتر به 30 سانتی متر فضای داخلی در اطرافش نیاز دارد همچنین از انتن رادیو یا تلویزیون باید حداقل  3 متر فاصله داشته باشد.

همچنین محل قرار گیری کف بتنی که پنل خارجی روی آن قرار می گیرد  باید بالاتر از سطح زمین باشد و برای جلوگیری از لرزش از لایه پلاستیکی استفاده می شود. همچنین از تراز بودن ان اطمینان حاصل فرمایید.

در مرحله بعدی باید اتصالات الکتریکی را برقرار کنید.کاور پنل را برداشته و سیم  ها را همان طور که در پنل داخلی متصل کردیم در این قسمت هم متصل می کنیم. یعنی سیمی که در پنل داخلی به ترمینال 1 متصل شده است در پنل خارجی هم به همان ترمینال وصل می کنیم. سپس لوله هایی که از پنل داخلی آمده را به محل مشخص شده روی پنل خارجی متصل می کنیم.

هنگامی که مراحل لوله کشی و نصب انجام می شود مقداری هوا وارد لوله ها و پنل می شود. در نتیجه این هوا باید تخلیه شود که تخلیه ان توسط دستگاه پمپ هوا یا پمپ وکیوم ساکشن انجام می شود. برای وکیوم هوا در سیستم کولر گازی ابزار رابطی به نام گیج فشار لازم است. گیج فشار دارای دو عقربه نشانگر فشارکه رنگ قرمز آن نشان دهنده فشار بالا و رنگ آبی ان نشان دهنده فشار پایین است همچنین دو شیر در چپ و راست و سه عدد انشعاب شلنگ است. درپوش را بردارید و پمپ هوا را روشن کنید تا عقربه به 10 میلی متر جیوه برسد سپس خاموش کنید.

در نهایت لوله هارا عایق بندی کنید تا دچار نشتی نشود و توسط گیره به دیوار متصل کنید. همچنین سوراخ روی دیوار را هم  توسط فوم پلی اوتان بپوشانید تا مانع نفوذ حشرات و هوای گرم شود.

حالا می توانید دستگاه را روشن کنید و از هوای خنک لذت ببرید.

مجتمع آموزشی برق در زمینه آموزش نصب کولرگازی و آموزش تعمیرات کولر گازی فعالیت می کند . برای اطلاع دقیق از دوره ها با کاشناسان ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *