تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

تأثیر اینترنت اشیاء  (IoT) بر اتوماسیون صنعتی

تأثیر اینترنت اشیاء  (IoT) بر اتوماسیون صنعتی


تأثیر اینترنت اشیاء  (IoT) بر اتوماسیون صنعتی : در سال های اخیر شاهد پیشرفت روزافزونی در عرصه علم و فناوری بوده ایم و پیش بینی می شود این پیشرفت در تکنولوژی زندگی جوامع بشری را با تحول بسیاری مواجه نماید. اینترنت اشیا مبحثی است که به تازگی مطرح شده و در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. کشورهای در حال توسعه نیز تلاش می کنند تا زیرساخت های این فناوری را فراهم نموده و ارتباط خود با وسایل و اشیاء مختلف را بهبود ببخشند.

اتوماسیون صنعتی به فرآیندهایی گفته می شود که فعالیت های مختلف در شرکت ها و صنایع مختلف را کنترل نموده و باعث می شود تا انسان کمترین دخالت را در خط تولید صنایع داشه باشد. تاثیر اینترنت اشیا بر اتوماسیون صنعتی انقلابی عظیم را در صنایع تولیدی ایجاد کرده و با توجه به اهمیتی که به این موضوع داده می شود قصد داریم تا در این مقاله به معرفی اینترنت اشیا و تاثیرات مختلف آن بر موارد مختلف از جمله اتوماسیون صنعتی بپردازیم.

مفهوم اینترنت اشیا چیست؟

IoT یا Internet of Things که به آن اینترنت اشیا گفته می شود موضوعی است که در این سال ها سر و صدای زیادی کرده است و به اشیایی اشاره دارد که به اینترنت اتصال دارند. با وجود شبکه های وایرلس و تراشه های مختلف کامپیوتری امکان اتصال تمامی اشیای کوچک و بزرگ به اینترنت وجود دارد. تمامی اشیای فیزیکی که در اطراف ما وجود دارند امکان اتصال به اینترنت داشته و می توانند بدون دخالت انسان اقدام به تبادل اطلاعات مختلف در شبکه بپردازند.

از جمله معروف ترین وسایلی که به اینترنت اشیا مجهز می باشند، تلفن همراه، لپ تاپ و تبلت می باشد که اتصال به اینترنت برای این گجت ها اهمیت بسیاری داشته و این امکان برای اشیای دیگر نیز وجود خواهد داشت.

شاید در سال های اخیر با واژه یخچال های هوشمند آشنایی مواجه شده باشید. در یخچال های هوشمند امکان اتصال به اینترنت وجود داشته و می توان از طریق اینترنت از مواد موجود در یخچال اطلاع حاصل کرد و با دادن اطلاعات از قبل داده شده به آن اقدام به خرید مواد مورد نیاز به صورت آنلاین نمود. اتصال سایر وسایل به اینترنت می تواند در مدیریت و کنترل هرچه بهتر این دستگاه ها به انسان کمک نموده و دخالت بشر را در امور مختلف کاهش دهد.

کاربردهای اینترنت اشیا در امور مختلف

با توجه به این که اینترنت در زندگی ما نقش بسیار مهمی داشته و ابعاد مختلفی از زندگی را در بر می گیرد به منظور ساده سازی کارهای مختلف می توان از فناوری اینترنت اشیا استفاده نمود و آن را در موارد مختلف به کار برد. در ادامه به تعدادی از کاربردهای اینترنت اشیا در زندگی می پردازیم.

اینترنت اشیا در گجت های پوشیدنی

عینک های مجازی، باندهای تناسب اندام مانند سنجش میزان کالری و ضربان قلب، یا کمربندهای ردیابی GPS، تنها نمونه هایی از دستگاه های پوشیدنی هستند که از آنها استفاده می کنیم. شرکت هایی مانند گوگل، اپل، سامسونگ و غیره اینترنت اشیا و برنامه های کاربردی آن را در زندگی روزمره ما ایجاد و معرفی کرده اند.

اینترنت اشیا در حوزه سلامت

کاربردهای IOT در حوزه پزشکی و سلامت بسیار زیاد بوده و وسایلی که از این فناوری استفاده می کنند روز به روز در حال پیشرفت و گسترش می باشند. ربات های بسیاری وجود دارند که می توانند وارد بدن بیماران شده و به انجام تصویربرداری و نمونه برداری از محل های مورد نظر گردند. این تجهیزات می توانند گزارش کاملی را از اعضای داخلی بدن بیمار به پزشک داده و در پروسه درمان کمک بسیاری نمایند.

دستبندهایی که به دست متصل شده و ضربان قلب فرد را کنترل نموده و در صورت اختلال در عملکرد قلب شروع به هشدار دادن و تماس با پزشک نموده نمونه ای از کاربردهای اینترنت اشیا در پزشکی می باشند. استفاده از اینترنت اشیا در پزشکی سبب کاهش تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها شده و فرآیندهای درمانی و مراقبتی بیماران را کنترل می نماید.

اینترنت اشیا در کشاورزی

اینترنت اشیا در کشاورزی نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و کشاورزان با استفاده از این تکنولوژی قادر به تولید محصولاتی با کیفیت بالاتر و مطمئن تر خواهند بود. کیفیت خاک برای تولید محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت بوده و IOT امکان دستیابی به دانش و اطلاعات ارزشمند از وضعیت خاک را برای این افراد فراهم می نماید. اطلاعاتی مانند رطوبت خاک، میزان اسیدیته، وجود برخی عناصر غذایی، دما و بسیاری از مشخصات شیمیایی دیگر، به کشاورزان کمک می کند تا آبیاری را کنترل کرده، آب را با بازدهی بیشتر استفاده نموده، زمان های مناسب برای شروع کاشت را مشخص کنند و حتی وجود بیماری ها را در گیاهان و خاک به راحتی تشخیص دهند.

اینترنت اشیا در حوزه آموزش

برقراری ارتباط اینترنتی با مدارس و دانشگاه ها بزرگترین دمتی است که اینترنت اشیا به بشر کرده است. با این امکان دیگر نیازی به حضور فیزیکی در کلاس های مختلف نبوده و می توان وبینارها، ویدئو کنفرانس ها و کلاس های آموزشی مختلفی را به صورت آنلاین برگزار نمود و به ارائه آموزش های مختلف پرداخت. اهمیت این مسئله در سال گذشته که دنیا با ویروس کرونا در حال مقابله بود روشن شد و مشاهده کردید که دانش آموزان و دانشجویان بسیاری کلاس های خود را به صورت آنلاین شرکت می نمودند.

علاوه بر کاربردهای گفته شده، جنبه های دیگری از زندگی نیز با اینترنت اشیا درگیر می باشد که از آن میان می توان صنعت حمل و نقل و ساخت خودرو، نظارت بر ترافیک، مدیریت ناوگان، شبکه هوشمند و صرفه جویی در مصرف انرژی، تامین آب، مدیریت نگهداری و تعمیرات وسایل مختلف و صدها مورد دیگر اشاره کرد.

تاثیر اینترنت اشیا بر اتوماسیون صنعتی با توجه به اهمیتی که اتوماسیون صنعتی بر زندگی ما دارد بسیار زیاد بوده و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

تأثیر اینترنت اشیاء (IoT)

اینترنت اشیا در اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی به معنای انجام فعالیت های مختلف در یک محیط صنعتی و ثبت داده ها به صورت اتوماتیک می باشد که هدف آن حذف و یا کاهش نیروی انسانی در خط تولید است که در نهایت منجر به افزایش بازدهی و بهره وری در تولید محصول می گردد. اتوماسیون صنعتی می تواند در تولید تجهیزات ساده خانگی مورد استفاده قرار گرفته و یا به انجام پروژه های سنگین صنعتی با ده ها سیگنال ورودی و خروجی بپردازد.

IIoT یا اینترنت صنعتی اشیا (Industrial Internet of Things) معمولاً به سنسورها، ابزارها و سایر دستگاه های به هم پیوسته اشاره دارد که در یک محیط صنعتی به انجام فرآیندهای مختلف منجر می گردند. این اتصال امکان دسترسی و نظارت از راه دور را فراهم می نماید، اما مهم تر از همه، می توان با استفاده از آن به دستیابی و جمع آوری داده ها و همچنین تبادل و تجزیه و تحلیل منابع مختلف داده پرداخت. این کار پتانسیل بسیار زیادی را برای بهبود بهره وری و کارایی صنایع مختلف ایجاد می کند.

اینترنت اشیا در زمینه های مختلفی به اتوماسیون صنعتی کمک می کند که از آن موارد می توان به بخش های امنیتی، هوش داده ها، شهرهای هوشمند و همکاری های تجاری اشاره کرد. در ادامه به توضیحاتی در رابطه با این موارد پرداخته شده است.

  • تاثیر اینترنت اشیا بر امنیت اتوماسیون صنعتی: امروزه حملات سایبری و امنیت اطلاعات از مهم ترین خطراتی است که صنایع مختلف را تهدید کرده و تامین امنیت آنها یک چالش بزرگ برای صاحبان این صنایع محسوب می گردد. برای مقابله با این چالش نیاز است تا از قطعات و سیستم های امنیتی مناسب استفاده شده و دستگاه هایی که سیستم های امنیتی قوی ندارند هرچه سریع تر آپدیت گردند.
  • داده کاوی در اتوماسیون صنعتی با استفاده از اینترنت اشیا: امروزه سازمان ها و ارگان های مختلف نیاز به دستیابی به اطلاعات درست و شفاف و جمع‌آوری آن‌ها داشته و سرمایه زیادی را برای رسیدن به هدف پرداخت می نمایند. با استفاده از اینترنت اشیای صنعتی این امکان وجود داشته و این ابزار می تواند بر اتوماسیون صنعتی و هوشمندسازی داده ها نقش بسزایی داشته باشد.
  • شهرهای هوشمند: نیاز است تا زیرساخت های مختلفی در شهرها و خانه ها ایجاد شده تا بتوان از طریق آنها به اینترنت اشیا دسترسی پیدا کرد و به پیشرفت های زیادی در این زمینه دست یافت. با استفاده از اینترنت اشیا و اینترنت اشیای صنعتی امکان ایجاد این زیرساخت ها وجود داشته و می توان سیستم های روشنایی و سرمایشی و گرمایشی، پارکومترها و موارد مختلف دیگری را ایجاد نمود.
  • افزایش همکاری های تجاری: وجود همکاری های تجاری با افراد و سازمان های مختلف می تواند باعث ایجاد نوآوری های زیادی در زمینه اینترنت اشیا در اتوماسیون صنعتی شده و مسیر پیشرفت در این حوزه طی گردد. به گونه ای که با افزایش همکاری های تجاری می توان انقلاب عظیمی را در حوزه اینترنت اشیا در اتوماسیون صنعتی مشاهده کرد.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های فنی مانند: آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات یخچال ، آموزش تعمیرات لباسشویی ، آموزش تعمیرات ظرفشویی ، آموزش PLC و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *