بازار کار شغل تعمیرات لپ تاپ در ایران
بازار کار شغل تعمیرات لپ تاپ : با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی انسان ها تمایل پیدا کرده اند که از جدیدترین کامپیوترها، تبلت ها، موبایل ها و انواع گجت ها استفاده کنند. دستگاه های جدید دارای قابلیت های جدیدتر و بهتری هستند که به کارهای افراد سرعت می بخشند. با وجود این که لپ تاپ های جدیدی وارد بازار شده اند که دارای قابلیت های شگفت انگیزی هستند اما این دستگاه ها هم مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری مستعد خراب شدن و مختل شدن عملکرد هستند.
همین موضوع برای انواع موبایل ها و تبلت ها نیز صدق می کند. درست است که تبلت های بزرگ، باکیفیت و پیشرفته ای در اختیار مشتریان قرار گرفته اند اما باید بدانید که این دستگاه ها از خرابی مصون نیستند. زمانی که استفاده از یک دستگاه در جامعه رواج پیدا می کند احساس نیاز به متخصصانی برای عیب یابی و تعمیر همان دستگاه نیز شکل می گیرد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با درآمد و بازارکار شغل تعمیرات لپ تاپ و تبلت آشنا شویم که در سال های اخیر نظرات زیادی را به خود جلب کرده اند.
معرفی شغل تعمیرات لپ تاپ
با روی کار آمدن لپ تاپ های متنوع دیگر تمایل به استفاده از کامپیوترها کاهش یافته است. استفاده از کامپیوترهای دسکتاپ اکنون بیشتر در ادارات که نیازی به جا به جا کردن سیستم ندارند رواج دارد. لپ تاپ ها به خاطر این که همظاهری زیبا دارند و هم پیشرفته تر هستند بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفته اند. البته این که قابلیت حمل دارند و در هر مکانی می توان از آن ها استفاده کرد یکی دیگر از عوامل محبوبیت آن ها است. از طرفی شما فقط در داخل مکانی که پریز برق موجود است و سیستم به برق متصل است می توانید از کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنید اما لپ تاپ های جدید دارای باتری هایی با ظرفیت بالا هستند که چندین ساعت می تواند دستگاه را روشن نگه دارد.
بر اساس تحقیقاتی که یکی از مؤسسه های معتبر آمریکا انجام داده است بین سال های 2008 و 2015 میزان استفاده از کامپیوترها از 45 درصد به 18 درصد کاهش یافته است و این سهم در اختیار تبلت ها و لپ تاپ ها قرار گرفته است. با توجه به این که میزان استفاده از لپ تاپ ها در کشور ما هم افزایش چشمگیری داشته است لازم است افرادی آموزش های لازم را ببینند تا هنگام مواجهه با هر گونه مشکلی بتوانیم برای تعمیر لپ تاپ خود به آن ها مراجعه کنیم.
بررسی بازار کار تعمیرات لپ تاپ در ایران
شاید تصور شود که با ورود انواع گوشی های پیشرفته اندروید و تبلت ها استفاده از لپ تاپ کاهش یافته و بازار کار تعمیرات لپ تاپ از رونق افتاده است. این تصوری کاملا غلط بوده چرا که نیاز به لپ تاپ برای انجام پروژه های مختلف مهندسی و سایر رشته ها همیشه وجود داشته و گوشی هایی هوشمند و تبلت ها به هیچ عنوان نمی توانند کار لپ تاپ را برای این افراد انجام دهند. در واقع می توان گفت که تعمیرات لپ تاپ می توان جزء مشاغلی می باشد که همیشه دارای مشتری بوده و بازار کار آن پر رونق می باشد.
امروزه بسیاری از افراد دارای لپ تاپ های شخصی می باشند که بسیاری از امور خود را با استفاده از آن انجام می دهند و گستردگی استفاده از این دستگاه ها روز به روز در حال پیشرفت بوده و می توان پیش بینی کرد که در آینده ای نه چندان دور استفاده از لپ تاپ گسترش بسیاری داشته باشد.
شاید تصور شود که تعمیرکاران لپ تاپ تنها به امور ساده ای مانند نصب ویندوز یا تعویض رم می پردازند اما باید دانست که گستره کاری این افراد بسیار وسیع بوده و تعمیرکاران لپ تاپ نیاز به دانش بالایی در حوزه سخت افزار و نرم افزار لپ تاپ ها دارند. با توجه به این که هر لپ تاپ دارای اطلاعات شخصی افراد می باشد، در صورت به وجود آمدن هرگونه مشکلی در آن، حتی در صورت داشتن هزینه خرید دستگاه جدید نیز فرد اقدام به خرید لپ تاپ جدید نخواهد کرد و تلاش می کند تا به هر نحوی که شده دستگاه قدیمی خود را راه اندازی کرده و اطلاعات آن را بازگردانی نماید.
به طور کلی می توان گفت با توجه به موارد ذکر شده تعمیرکاران لپ تاپ از بازار کار خوبی برخوردار بوده و می توانند به درآمدزایی بالایی از طریق این شغل دست یابند.
تعمیرکار لپ تاپ باید چه مهارت هایی داشته باشد؟
کسی که می خواهد یک مغازه یا کارگاه خدمات کامپیوتری داشته باشد باید مهارت های فنی خاصی را بیاموزد. بیشتر تعمیرکاران لپ تاپ تعمیرات کامپوتر و قطعات مختلف آن را نیز انجام می دهند. از این رو، یک تعمیرکار لپ تاپ باید بر کل نرم افزار و سخت افزار انواع کامپیوترها و لپ تاپ ها تسلط کامل داشته باشد تا بتواند درآمد خوبی کسب کند.
یک تعمیرکار باید در زمینه ی الکترونیک و شناخت انواع قطعات کامپیوترها و لپ تاپ ها آموزش ببیند. او باید بتواند از طریق علائم و تست ها کامپیوتر و لپ تاپ را عیب یابی کند و پس از تشخیص مشکل را حل کند. مهارت دیگری که تعمیرکار لپ تاپ باید داشته باشد این است که بتواند قطعات مختلف را باز کند و قطعه جدید را جایگزین کند. به این ترتیب باید بر لحیم کاری، مونتاژ و دمونتاژ مسلط باشد.
گاهی اوقات لازم نیست که یک قطعه تعویض شود و امکان تعمیر شدن آن وجود دارد. تعویض کردن بعضی از قطعات هزینه زیادی دارد و می توان مشکل را با تعمیر قطعه برطرف کرد. از طرف دیگر گاهی تعویض یک قطعه از تعمیر کردن آن بهتر و به صرفه تر است. یک تعمیرکار باید بتواند این مسئله را تشخیص دهد و کاری را که به نفع سیستم و مشتری است انجام دهد.
مهمترین مشکلاتی که کاربران هنگام استفاده از لپ تاپ با آن ها مواجه می شوند عبارتند از روشن نشدن لپ تاپ، خالی شدن زود هنگام باتری لپ تاپ، شارژ نشدن لپ تاپ، داغ کردن لپ تاپ و ویروسی شدن آن که یک تعمیرکار متخصص باید بتواند انواع مسائل مربوط به باتری و سیستم برق رسانی لپ تاپ را تشخیص دهد و به آن ها رسیدگی کند.
باید بدانید که همه مشکلات سخت افزاری نیستند و یک تعمیرکار لپ تاپ باید به امور نرم افزاری نیز مسلط باشد. نصب بدافزارها می تواند مشکلات جدی برای سیستم شما به وجود آورد، از طرفی سیستم ها همواره در معرض ویروس ها قرار دارند. تعمیرکار لپ تاپ باید بتواند انواع بدافزارها را تشخیص دهد و برای پاک شدن سیستم از ویروس ها اقدامات لازم را انجام دهد. فراموش کردن رمز عبور، کند شدن فعالیت سیستم و مشکلات این چنینی هم از مشکلات رایج نرم افزاری هستند.
چگونگی ورود به بازار کار تعمیرات لپ تاپ
وارد شدن به حرفه تعمیرات لپ تاپ روش های گوناگونی دارد و افراد می توانند از زمان انتخاب رشته با تعیین هدفی بلند مدت وارد رشته کامپیوتر و گرایش های مختلف سخت افزار و نرم افزار شده و در ادامه تبدیل به یک مهندس کامپیوتر گردید که قادر به انجام انواع تعمیرات لپ تاپ در انواع مختلف می باشد. در این روش آموزشی افراد بیشتر از جنبه علمی و تئوری تقویت شده و برای کسب مهارت های عملی باید تایمی را جهت اندوختن تجربه در نظر بگیرند.
دوره های آموزش تعمیرات لپ تاپ در آموزشگاه های مختلف نیز برگزار گشته و افراد می توانند در مدت زمانی کوتاه به کسب مهارت های تئوری و عملی در این حرفه بپردازند. مدرسین و اساتیدی که در این کلاس ها مشغول به تدریس می باشند خود دارای مدارک دانشگاهی در رشته های کامپیوتر و الکترونیک بوده و مباحث را به صورت جامع و کامل در اختیار کارآموزان قرار می دهند. در هنگام ثبت نام در آموزشگاه باید توجه کرد که این مرکز تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای فعالیت نموده و مدرک فنی و حرفه ای معتبر را نیز به کارآموزان اعطا نماید.
افرادی که در دوره آموزشی تعمیرات لپ تاپ شرکت می نمایند توانایی هایی مانند تسلط بر الکترونیک و شناخت قطعات مختلف لپ تاپ، تسلط بر مدارها و برد لپ تاپ ها، تسلط بر مونتاژ قطعات DIP و SMD، تسلط بر عیب یابی و تعمیر انواع لپ تاپ و کامپیوتر را کسب نمایند و با آموزش های تخصص و حرفه ای که در کارگاه های عملی آموزشگاه ها می بینند قادر به ورود به بازار کار و انجام کار به صورت مستقل باشند.
در برخی از آموزشگاه ها امکان ثبت نام و شرکت در دوره ها به صورت مجازی نیز وجود داشته که کار را برای افرادی که فرصت کافی جهت شرکت در کلاس های حضوری را ندارند راحت تر کرده و این افراد نیز می توانند آموزش های لازم را در زمینه تعمیرات تخصصی لپ تاپ ببینند.
درآمد و سرمایه مورد نیاز برای شغل تعمیرات لپ تاپ
به طور کلی در سال های اخیر کارهای فنی که با انواع کامپیوترها و گجت ها سر و کار دارند به شدت مورد توجه جوانان قرار گرفته اند. از طرفی به علت استفاده بیشتر مردم از لپ تاپ بازار کار این شغل نیز رونق گرفته است. اول این که بازار کار این شغل به تعداد مغزه های خدمات کامپیوتری موجود در شهر شما بستگی دارد. برای مثال در بعضی از شهرها شغل تعمیرات لپ تاپ و خدمات کامپیوتری اشباع شده است و ممکن است درآمد کمتری برای شما داشته باشد اما در بعضی از شهرها هنوز این شغل از رونق خوبی برخوردار است و زیاد اشباع نشده است.
عوامل دیگری که بر درآمد و تعداد مشتریان شما تأثیر می گذارند تبلیغات و دقت و مهارت هستند. بدیهی است که هر فردی که با مشکلی رو به رو می شود تمایل دارد که به یک تعمیرکار متخصص و ماهر مراجعه کند تا در کمترین زمان و به بهترین شکل لپ تاپ او راعیب یابی و تعمیر کند. هر چه دانش خود را به روز نگه دارید و تسلط خود را بر انواع لپ تاپ ها بیشتر کنید طبیعتاً مشتری و درآمد بیشتری خواهید داشت. از طرف دیگر تبلیغات خوب و مؤثر هم می تواند نظر مشتریان را به خود جلب کند و برای شما درآمد بیشتری را به ارمغان آورد.
سرمایه ای که برای این کار مورد نیاز است مبلغی است که برای اجاره کردن یک مغازه و خریدن ابزارآلات مورد نیاز برای تعمیر به آن احتیاج دارید. یکی از مزایای این شغل این است که به ویترین شیک و پر زرق و برق احتیاج چندانی ندارد و از این جهت به سرمایه ی نسبتاً کمتری برای شروع کار احتیاج دارد.
معرفی شغل تعمیرات تبلت
در حقیقت شغل تعمیرات تبلت و تعمیرات موبایل در یک دسته هستند و بیشتر کسانی که به تعمیر تبلت می پردازند می توانند انواع موبایل ها را نیز تعمیر کنند. شغل تعمیرات تبلت و موبایل یکی از مشاغل محبوب جوانان است زیرا اکثر آن ها دوست دارند با تکنولوژی و گجت های جدید سروکار داشته باشند. علاوه بر محبوبیت این شغل از رونق و درآمد خوبی نیز برخوردار است. برای اطلاعات بیشتر در مورد بازار کار تعمیر موبایل تبلت مقاله ” بازار کار شغل تعمیرات موبایل ” را بخوانید.
درآمد و سرمایه مورد نیاز برای شغل تعمیرات تبلت
با توجه به این که قیمت تبلت ها و موبایل ها به شدت افزایش یافته است بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای خریدن یک موبایل یا تبلت جدید دستگاه خود را به مرکز تعمیرات ببرند و آن را تعمیر کنند. از طرف دیگر با توجه به این که وابستگی افراد به موبایل و تبلت تشدید شده است تقریباً همه افراد برای خود یک موبایل یا تبلت دارند و از آن برای کار یا سرگرمی استفاده می کنند در نتیجه همواره لازم است که تعمیرکارانی در این زمینه فعالیت کنند. یعنی چون تبلت و موبایل همواره در دست افراد وجود دارند مردم مجبور می شوند که به دلایل مختلف به مراکز تعمیرات موبایل و تبلت مراجعه کنند.
به دلیل گسترده بودن نیاز مردم به تعمیرکار تبلت و موبایل این شغل در بیشتر شهرها اشباع نشده است و بازار پر رونقی دارد. بسته به میزان تبلیغاتی که انجام می دهید و البته میزان مهارتی که دارید درآمد این شغل متفاوت خواهد بود. طبق آخرین بررسی ها این شغل به طور میانگین بین 7 الی 15 میلیون درآمد دارد.
برای این که کار خود را در زمینه تعمیرات موبایل و تبلت آغاز کنید به یک مغازه کوچک احتیاج دارید. گاهی اوقات تعمیرکاران بخشی از یک مرکز فروش موبایل و تبلت را اجاره می کنند و به این ترتیب تنها بخشی از اجاره یک مغازه را پرداخت می کنند. همچنین اگر برای اجاره یک مغازه کوچک به قدر کافی سرمایه ندارید می توانید به صورت شراکتی با یک مرکز فروش موبایل و تبلت کار کنید به این صورت که بخشی از دستمزدی که دریافت می کنید را به صاحب آن مغازه بدهید. برای تهیه ابزارهای تعمیر و تعدادی قطعه هم به مقداری سرمایه احتیاج دارید تا بتوانید کار خود را شروع کنید.