تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

ابزار مورد نیاز برای تعمیر سخت افزار موبایل

ابزار مورد نیاز برای تعمیر سخت افزار موبایل


ابزار مورد نیاز برای تعمیر سخت افزار موبایل : تعمیر گوشی موبایل کاری سخت است و اگر کسی بخواهد وارد شغل تعمیرات موبایل شود، علاوه بر گذراندن دوره آموزش تعمیرات موبایل ، باید دانش کاملی از ابزار تعمیرات مورد نیاز برای تعمیر گوشی هوشمند با هر برندی داشته باشد.

آموزش تعمیرات موبایلاین ابزار تعمیرات تلفن همراه پر هزینه هستند. بنابراین اگر به بلندمدت فکر می کنید، روی این ابزار تعمیرات  تلفن همراه سرمایه گذاری کنید و ضمن سرمایه گذاری، بهترین محصول موجود در بازار را انتخاب کنید. به سراغ گزینه ارزان‌ تر نروید زیرا تجهیزات ارزان‌ تر برای مدت طولانی کار نمی ‌کنند و نتیجه مورد انتظار را نمی ‌دهند. بنابراین بهتر است مدل کمی گران قیمت و مارک دار را انتخاب کنید زیرا ارزش پولی را به همراه خواهد داشت.

ابزار مورد نیاز برای تعمیر سخت افزار موبایل

لیست ابزار و تجهیزات مورد نیاز تعمیر گوشی موبایل

صدها ابزار برای تعمیر تلفن همراه در بازار موجود است. مهم است که بهترین مارک را انتخاب کنید. در زیر لیستی از تمامی ابزار و تجهیزات حرفه ای مورد نیاز برای تعمیر تلفن همراه آورده شده است:

1. هویه لحیم کاری

هویه برای لحیم کردن اجزای کوچکی مانند خازن، مقاومت، دیود، ترانزیستور، رگولاتور، بلندگو، میکروفون، نمایشگر و غیره استفاده می شود. هویه 50 وات برای اکثر تعمیرات تلفن همراه به اندازه کافی خوب است.

هویه لحیم کاری

هنگام خرید هویه ای را انتخاب کنید که در دست راحت باشد و دست شما را نسوزاند. هویه لحیم کاری باید گزینه ای برای انتخاب انواع و اشکال مختلف نوک یا بیت لحیم کاری داشته باشد. این نکات یا بیت ها باید قابل تعویض باشند. همچنین باید آنتی استاتیک باشد زیرا اکثر قطعات الکترونیکی تلفن همراه بسیار حساس هستند و ممکن است به دلیل بار ساکن یا الکتریسیته ساکن آسیب ببینند.

2.  هویه دیجیتال

هویه دیجیتال از دو چیز تشکیل شده است، اول یک پایه برای نگهدارنده لحیم و دوم اینکه در داخل ایستگاه لحیم کاری، گزینه ای برای کاهش دما دریافت می کنید. هویه دیجیتال بهتر از هویه معمولی است زیرا زمانی که باید روی قطعات کوچک لحیم کاری انجام دهید. می توانید دما را کاهش دهید و زمانی که باید جک شارژ را بردارید، می توانید دما را افزایش دهید.

هویه دیجیتال

3. پایه یا نگهدارنده PCB

نگهدارنده PCB برای نگهداری هر نوع مادربردی استفاده می شود، بنابراین در هنگام تعمیر مادربرد، مادربرد به طرفین حرکت نمی کند. اگر هولدر PCP وزن زیادی داشته باشد، کیفیت خوبی دارد. اگر وزن سبک باشد کیفیت آن پایین است.

پایه یا نگهدارنده PCB

4. سیم لحیم

از سیم لحیم کاری برای اتصال جک شارژ یا آی سی یا هر جزء داخل مادربرد استفاده می شود. سیم لحیم کاری را می توان ذوب کرد. وقتی فلز به آن می رسد ذوب می شود و قطعه یا چک شارژ یا هر قطعه ای که بتوان به مادربرد وصل کرد متصل می گردد. انواع مختلفی از سیم های لحیم کاری وجود دارد.

سیم لحیم

اگر به زبان ساده تر بگوییم، سیم لحیم کاری نیز بسیار نازک است و در اندازه های متوسط ​​و همچنین در اندازه ضخیم موجود می باشند. حال این سوال پیش می آید که از چه چیزی باید استفاده کنید.

برای لحیم کردن قطعات الکترونیکی آی سی یا جامپر قابل استفاده است و سیم لحیم کاری بیشتر شامل نسبت 60:40 یا 63:37 قلع و سرب است. در حال حاضر برخی از شرکت ها سیم لحیم بدون سرب را که عمدتاً ترکیبی از قلع، نقره و مس است در نسبت 96.5:3.0:0.5 می فروشند. برای تعمیر تلفن همراه شما به سیم لحیم 0.5 میلی متری نیاز دارید.

5. مولتی متر

مولتی مترها دو نوع هستند. یکی آنالوگ و یکی دیجیتال. مولتی متر دیجیتال اکثرا در تعمیرات تلفن همراه استفاده می شود. برای بررسی هر قطعه یا بخش، مولتی متر دیجیتال مناسب است، زیرا در این مورد با مقدار  دقیق خروجی آشنا می شویم. برای تعمیر موبایل باید از مولتی متر مرغوب استفاده کنید.

مولتی متر

6. مت آنتی استاتیک

تشک ضد الکتریسیته ساکن که به آن مت آنتی استاتیک هم گفته می شود، برای محافظت در برابر جریان الکتریسیته است. جایی که ما تعمیر را انجام می دهیم، مت آنتی استاتیک در آنجا قرار می گیرد و با نگه داشتن تمام ابزارها در خود و ، تعمیر را انجام می دهیم. داخلش سیم کشی خوبی داره به طوری که حتی اگر برق به طور ناگهانی روشن شود، ما متحمل ضرر نمی شویم.

مت آنتی استاتیک

شما باید از این نوع مت استفاده کنید و همچنین جای جداگانه ای برای نگهداری لوازم جانبی تعمیرات تلفن همراه در اختیار شما قرار می دهد و مزیت دیگر آن این است که با حرارت یا هوای داغ روی آن نمی سوزد.

7. میکروسکوپ / ذره بین

از میکروسکوپ برای بزرگنمایی اجزای داخل مادربرد استفاده می شود و زوم های متفاوتی دارند. مانند 2x، 3x، 5x، 10x و غیره. همچنین میکروسکوپ های زیادی وجود دارد که به کامپیوتر وصل شده اند و در داخل کامپیوتر می توانیم بزرگ شدن اجزا را ببینیم. قطعات داخل مادربرد بسیار ظریف هستند که تعمیر آنها بدون میکروسکوپ بسیار دشوار است.

میکروسکوپ

به همین دلیل است که ما به یک میکروسکوپ نیاز داریم. که با کمک آن می توانیم اجزا را بزرگ نمایی کنیم و زیر میکروسکوپ نیز آنها را تعمیر کنیم. نوری نیز در داخل میکروسکوپ تعبیه شده است که با کمک آن می توانیم اجزای ریز را با دقت بیشتری ببینیم.

8. لامپ ذره بین

از لامپ های ذره بین برای بزرگنمایی اجزا استفاده می شود. اما به اندازه میکروسکوپ قدرتمند نیست. اما بیشتر به دلیل وجود نور لوله ای در داخل آن استفاده می شود.  علاوه بر این، این لامپ قابل تنظیم است، ما می توانیم موقعیت آن را در هر کجا که بخواهید تغییر دهیم. بنابراین در تعمیر موبایل از چنین چیزی باید استفاده کنید.

لامپ ذره بین

9. هیتر SMD

این دستگاه برای جدا کردن و قرار دادن هر قطعه در داخل مادربرد استفاده می شود. اگر از این دستگاه استفاده کنیم کار نصب و تخلیه قطعات خیلی سریع انجام می شود. اما به یاد داشته باشید که اگر بدون یادگیری از آن استفاده کنید، می تواند باعث آسیب به مادربرد شود.

هیتر SMD

این نوع هیتر اس ام دی انواع زیادی دارد. دوباره به شما پیشنهاد می دهیم که همیشه یک دستگاه با کیفیت خوب تهیه کنید. زیرا هر چه هیتر smd کیفیت بهتری داشته باشد، قدرت کنترل هوا و گرما را نیز خواهد داشت.

10. کیت کامل تعمیر موبایل

در این نوع کیت ها، انواع ابزار تعمیر موبایل را خواهید یافت. شما می توانید این کیت ابزار را هر جایی ببرید. با کمک آن می توانید با تعمیر در هر مکانی درآمد کسب کنید. تمام ابزارهایی که در این کیت ابزار پیدا می کنید کیفیت خوبی خواهند داشت.

کیت کامل تعمیر موبایل

11. انواع پیچ گوشتی

اگر در حین تعمیر گوشی هوشمند پیچ ​​باز نشد، پیچ گوشتی دقیق در آن زمان به کارتان می آید. با کمک پیچ درایور دقیق می توانیم هر نوع پیچی را باز کنیم. این نوع پیچ گوشتی ها دارای آهنربا نیز هستند.

انواع پیچ گوشتی

12. قاب باز کن

قاب بازکن موبایل برای باز کردن بدنه یا محفظه موبایل استفاده می شود. درب بازکن های تلفن همراه در دو نوع ماده تولید می شوند. اولی پلاستیکی و دومی فلزی. همیشه باید از درب بازکن پلاستیکی استفاده کنید. درب بازکن پلاستیکی احتمال آسیب را کاهش می دهد. اگر از درب بازکن فلزی استفاده می کنید توجه داشته باشید که باید خیلی نازک باشد و خیلی ضخیم و یا خیلی نازک نباشد.

قاب باز کن

اگر گوشی موبایل را به کمک قاب بازکن، باز کنیم، خطر آسیب دیدن داخل موبایل کاهش می یابد. اما در هنگام استفاده از درب بازکن به این نکته توجه داشته باشید که قاب بازکن خیلی به داخل نمی رود.

13. برس تمیز کننده

برس های تمیز کننده برای تعمیر موبایل، برس های معمولی نیستند. در داخل این برس ها نیز برس های نرم و برس های سخت پیدا خواهید کرد. وقتی نمایشگر را عوض می کنیم، در آن زمان مقدار زیادی گیر در داخل بدنه ایجاد می شود. برای حذف آن به یک برس سخت نیاز داریم و اگر بخواهیم جک شارژ را تمیز کنیم باید از برس نرم در آنجا استفاده کنیم. بنابراین برس تمیز کننده نقش بسیار مهمی در تعمیر موبایل دارد.

برس تمیز کننده

14. تینر

تینر یا پاک کننده PCB برای تمیز کردن PCB تلفن همراه استفاده می شود. شناخته شده ترین پاک کننده PCB که به عنوان بخشی از تعمیر تلفن همراه استفاده می شود، IPA یا ایزوپروپیل الکل است. خرید پاک کننده PCB با کیفیت عالی بسیار مهم است زیرا پاک کننده های PCB با کیفیت پایین می توانند به برد آسیب برسانند. اما توصیه می شود که از تینر استفاده نکنید چون می تواند باعث سوختن گوشی شما شود.

بهترین تینر برای تعمیرات تلفن همراه

نمی توان بطور کامل و دقیق نام برند شرکت خاصی را نام برد اما در این بخش به راهنمایی خرید بهترین تینر برای تعمیات موبایل پرداخته ایم تا یک انتخاب خوب داشته باشید:

  • برای خرید بهترین تینر برای تعمیرات تلفن همراه مطالعه و بررسی نظرات و بازخوردهای مشتریان در مورد تینر‌های موجود در بازار را درنظر بگیرید.
  •  اطلاع از تجربه و تخصص تینر:بررسی تجربه کاری و مدارک تخصصی تینر‌ها می‌تواند به شما در فهمیدن سطح تجربه و توانایی آن‌ها در تعمیرات تلفن همراه کمک کند.
  •  اطلاع از قیمت و ضمانت کار تینر:  می‌توانید قیمت‌ها و شرایط ضمانت کار تینر‌ها را مقایسه کنید تا بهترین انتخاب را برای خود انجام دهید.

15. پنس

زمانی که ما تعمیرات تلفن همراه انجام می دهیم، هنگام نصب آی سی قطعات یا سیم جامپر به یک پنس نیاز داریم. یا زمانی که جک شارژ را از مادربرد جدا می کنیم، اینجاست که پنس بکار می آید. با کمک پنس می توانیم هر قطعه یا آی سی را از مادربرد جدا کنیم. به شما پیشنهاد می کنم در تعمیر موبایل فقط از پنس با کیفیت استفاده کنید.

پنس

16. منبع تغذیه DC

منبع تغذیه DC زمانی استفاده می شود که باتری تلفن همراه یا معیوب باشد یا کاملاً خاموش باشد. در این حالت به جای باتری از منبع تغذیه DC استفاده می شود. ما همچنین می توانیم باتری را با منبع تغذیه DC تقویت کنیم. انواع مختلفی از منبع تغذیه DC وجود دارد.

منبع تغذیه DC

17. تقویت کننده باتری / تقویت کننده شارژر باتری

هنگامی که باتری هر گوشی کاملاً از کار افتاده باشد، از تقویت کننده باتری در تعمیرات تلفن همراه استفاده می شود. سپس باتری در آن شرایط تقویت می شود. تقویت مجدد ولتاژ یا جریان را به داخل باتری می آورد و پس از آن باتری نیز از شارژر معمولی شروع به شارژ می کند. به تقویت کننده باتری، تقویت کننده شارژر باتری نیز گفته می شود.

تقویت کننده باتری

18. تستر باتری

با دستگاه تست باتری، می توانید وضعیت هر باتری را بررسی کنید.

19. جعبه تست JIG

با این دستگاه می توانید وضعیت هر موبایل بدون باتری را بررسی کنید. به این صورت که می توانید تمام قطعات را به صورت جداگانه در موبایل وصل کنید و توسط آن متوجه خواهید شد که کدام قسمت مشکل دارد و کدام قسمت صحیح است.

20. تستر LCD

با تستر LCD می توانید ال سی دی یا نمایشگر هر موبایلی را بررسی کنید. نرم افزار هر نوع گوشی داخلش هست. شما فقط باید آن LCD را وصل کنید و برخی از عملکردها در آن اجرا می شود تا بتوانید هر صفحه ای را بررسی کنید.

21. کیت BGA

در داخل کیت BGA شابلون و خمیر لحیم کاری وجود دارد. به طوری که شما همچنین می توانید هر IC را دوباره توپ کنید.

22. ایستگاه کاری مادون قرمز یا IRDA

وقتی مادربرد را در داخل ایستگاه کاری مادون قرمز و زیر آن قرار می دهید، گرما از آن خارج می شود. اما این گرما به شکل مادون قرمز است. خاصیتش این است که اگر دست خود را هم نگه داشته باشید هیچ اتفاقی برای دستتان نمی افتد. اما اگر مادربرد گوشی موبایل را زیر آن قرار دهید، تنها قطعاتی که به شانه بالای مادربرد چسبانده می شوند جای خود را ترک می کنند.

به این معنی که این دستگاه فقط اجزای لحیم کاری را هدف قرار می دهد که قابل جابجایی هستند. حتی اگر پلاستیک را زیر آن نگه دارید، نمی سوزد. خود لحیم زیر آن گرم می شود. شما می توانید هر موبایلی را بدون نگرانی تعمیر کنید.

23. جذب کننده دود

وقتی تعمیر موبایل انجام می دهیم، برای مثال هنگامی که  با هیتر کار انجام می شود، دود از آن خارج می گردد. این دود از طریق تنفس به داخل بدن ما می رود که برای بدن ما بسیار مضر است. به همین دلیل از دستگاه جذب کننده دود استفاده می شود.

جذب کننده دود

اگر از تمام این ابزارها در تعمیر موبایل استفاده کنید، در این صورت سهولت زیادی در تعمیر خواهید داشت. در این مقاله سعی شد که در مورد ابزار تعمیر موبایل و همچنین نحوه استفاده از این ابزارها صحبت کرده باشیم.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های فنی مانند: آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات یخچال ، آموزش تعمیرات لباسشویی ، آموزش تعمیرات ظرفشویی ، آموزش PLC و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *