تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

مشکلات افت ولتاژ ساختمان و روش های رفع آن چگونه است؟

مشکلات افت ولتاژ ساختمان و روش های رفع آن چگونه است؟


افت ولتاژ ساختمان به این معنی است که وقتی جریان الکتریکی از طریق عناصر غیرفعال (عناصری که ولتاژ را تأمین نمی کنند) یک مدار الکتریکی ، انرژی تأمین شده منبع ولتاژ کاهش می یابد. افت ولتاژ در میان بارها و سایر عناصر مدار فعال ترجیح داده می شود زیرا انرژی تأمین شده کار مفیدی را انجام می دهد

افت ولتاژ بیشتر از 5٪ می تواند به طول عمر و کارایی عملیاتی مدارها و تجهیزات الکتریکی آسیب برساند. بنابراین باید تلاش شود که افت ولتاژ به زیر 5٪ برسد. روش های زیادی برای به حداقل رساندن این افت ولتاژ وجود دارد که شامل کاهش درجه حرارت کونداکتور یا رسانا ، کاهش طول کونداکتور یا رسانا ، افزایش مقدار / اندازه کونداکتور یا رسانا ها یا کاهش قدرت می باشد.

خدمات برقی که در ساختمان وجود دارد مواردی چون سیم کشی ، کابل کشی برق ، نصب برق کشی ساختمان ، صفحه توزیع برق ، اتصالات نور در ساختمان را در بر میگیرد . نوع سیم و اندازه آن در هر ساختمان با توجه به ولتاژ مدار و جریان الکتریکی ساختمان تعیین می شود. نکات ایمنی برای انجام خدمات بازرسی در سازه ها بر اساس شرایط آب و هوایی هر نقطه از کشور متفاوت است. خدمات برقی که برای یک ساختمان در نظر گرفته میشود در حین ساخت ساختمان و حتما توسط یک متخصص برق ارائه می شود. هرچه عمر و قدمت یک ساختمان بیشتر شود ، به علت رطوبت ممکن است کیفیت سیم نیز تغییر کند . و مشکلاتی پیش بیاید . در این صورت مناسب ترین کار این است که با متخصص برق تمای بگیرید .

مشکل ولتاژ ساختمان از کجا نشات میگیرد ؟

بارها برای شما اتفاق افتاده است که هنگام استفاده از دستگاه برقی ، سیم ها یا آن دستگاه برقی گرم میشوند . ممکن است تا کنون جمله ای چون جمله ی “کاهش کارایی یا راندمان سیستم” را شنیده باشید. بیایید سیم کشی ساختمان را ببینیم.

منظور از افت ولتاژ ساختمان چیست؟

مدار انرژی ساختمان از طریق ولتاژ تأمین می شود و ارتباط مستقیمی با جریان موجود در آن دارد و هر چه ساختمان مقاومت بیشتری داشته باشد ، باید به همین شکل انرژی بیشتری برای عبور از آن صرف شود. گرما باعث از بین رفتن این انرژی میشود و به دنبال این اتلاف گرما کاهش انرژی را خواهیم داشت . درنتیجه با افت انرژی رو به رو خواهیم شد که باعث کاهش قابل توجه ولتاژ می شود . به این فرآیند افت ولتاژ گفته میشود .زمانی که اختلاف ولتاژ بین منبع و مصرف کننده در مدار ساختمان وجود داشته باشد ، آن ساختمان با افت ولتاژمواجه خواهد شد .

منظور از افت ولتاژ ساختمان چیست؟

چه عواملی بر افت ولتاژ ساختمان تاثیر میگذارند ؟

با علم بر اینکه اکنون میدانید افت ولتاژ چیست ، بیایید عوامل موثر بر افت ولتاژ را بررسی کنیم . به طور کلی برای این مشکل چهار دلیل می توانیم ذکر کنیم .

جنس سیم ها

انتخاب نوع سیم می تواند یکی از مهم ترین دلایل افت ولتاژ باشد .

این که چه مصالحی را برای سیم کشی ساختمانمان اسفاده میکنیم موضوع بسیار مهمی می باشد و همانطور که می دانید مس شرایط و قابلیت رسانایی بهتری نسبت به آلومینیوم دارد و افت ولتاژ مس نسبت به آلومینیوم برای طول و اندازه های خاص سیم کشی ساختمان کمتر است. و دلیل این که اگر مواد سیمی که در ساختمان از آنها استفاده شده است برای انتقال الکترون مناسب و دارای شرایط مناسب رسانایی نباشد ، افت ولتاژ بیشتری را هم در ساختمان خواهیم دید .

قطر سیم ها

این که قطر سیم ها چگونه باشد و تا چه حد استاندارد باشد یکی دیگر از عواملی است که کیفیت آن می تواند در افت یا عدم ولتاژ موثر باشد .با استفاده ی بیشتر از مدار ساختمان ، در سیمهایی که قطر آنها کمتر است افت ولتاژ کمتری خواهیم دید .

طول سیم ها

طول سیم هم از دیگر عواملیست که در افت ولتاژ تاثیر گذار است . اگر دو سیم هم قطر باشند ولی یکی از دیگری کوتاه تر باشد ، سیم کوتاه تر افت ولتاژ کمتری را خواهد داشت . دراین صورت اگر در جایی هستید که طول سیم یا کابل شما بیش از حد بزرگ بود می توانید دلیل افت ولتاژ را متوجه شوید .

 کیفیت عبور جریان از سیم ها

و در آخر میزان جریان و نوع جریانی که از سیم عبور میکند یکی دیگر از دلایلی است که می تواند باعث افت ولتاژ در ساختمان شود . اما چگونه ؟ هرچه جریان در سیم بیشتر باشد ، افت ولتاژ بیشتری نیز خواهیم دید .

 کیفیت عبور جریان از سیم ها

نظر به مطالبی که تا کنون به بررسی آن ها پرداخته ایم میتوانید با نگاهی بر آن چه درذیل میبینید ، راه های فائق آمدن بر مشکل افت ولتاژ در ساختمان را بررسی کنید . البته لازم به ذکر این نکته هست که بگوییم با وجود تکنسین های امور خدمات بقی و الکتریکی بهتر است به جای اینکه خودتان دست به کار شوید از متخصص موجود و فعال در این زمینه استفاده کنید تا مشکل به وجود آمده را در اسرع وقت و با استفاده از تخصصش حل کند . و مطالبی که در ذیل میبینید نمی تواند دال بر این باشد که یک فرد غیر متخصص به آسانی می تواند چنین مشکلی را به تنهایی و بدون تخصص حل کند .

  1. 1. کاهش دما رسانا

با توجه به جریان برق ، دمای زیاد رساناها در برابر جریان مقاومت می کنند و باعث می شوند که درصد افت ولتاژ افزایش یابد. اگر می خواهید افت ولتاژ به طور چشمگیری کاهش یابد ، راه حل این مشکل ساده است ، درجه حرارت کونداکتور یا رسانا را کاهش دهید. یک فرمول مهم در رابطه با مقاومت در برابر دما وجود دارد:

R2 = R1 [1 + a * (T2-T1)]

جایی که R مقاومت باشد ، T دما است و “a” ضریب مقاومت الکتریکی مس است. آنچه شما می توانید از این معادله بدست آورید این است که با کاهش اختلاف دما ، مقاومت در برابر “a” نیز کاهش می یابد.

  1. 2. کاهش طول کونداکتور یا رسانا

طول یک رسانا با مقاومت ارائه شده رابطه مستقیم دارد. بنابراین هنگامی که طول کونداکتور یا رسانا کاهش می یابد ، مقاومت نیز کاهش می یابد ، بنابراین باعث افت ولتاژ نیز می شود. بهترین راه برای کاهش کونداکتور یا رسانا نصب تابلوها و زیرپانل ها در کنار بارهای خارجی است. این نوع تابلوها برای تجهیزات الکترونیکی که بسیار حساس هستند توصیه می شود.

  1. 3. افزایش مقدار / اندازه کونداکتور یا رسانا ها

اگر مقدار / اندازه کونداکتور یا رسانا ها را افزایش دهید ، مقاومت کاهش می یابد و افت ولتاژ کاهش می یابد و کارایی افزایش می یابد. همچنین می تواند تلفات کلی برق را که با کونداکتور یا رسانا های اندازه استاندارد درگیر هستند کاهش دهد. قرار دادن یک کونداکتور یا رسانا جدا شده می تواند افت ولتاژ ناشی از زمین را به حداقل برساند.

  1. 4. کاهش بار برق

روش دیگر می تواند با کاهش میزان تجهیزات الکتریکی متصل به مدار شما ، افت ولتاژ را کاهش دهد. باید احتیاط شود و ببینید آیا تعداد ظرفهای متصل به هر مدار شاخه بیش از 6 عدد نیست. هر ظرف باید به یک مدار جداگانه متصل شود که حداقل ظرفیت 12 AWG دارد. این می تواند باعث کاهش افت ولتاژ شود.

بیشتر بخوانید : معرفی انواع ولتاژ برق و کاربرد آن

چگونه می توان افت ولتاژ ساختمان را کنترل کرد؟

از آنجا که کونداکتور یا رسانا کاملی وجود ندارد و کلیه مواد دارای مقاومت الکتریکی هستند ، حذف افت ولتاژ به طور کامل غیرممکن است. با این حال ، روش های زیادی برای به حداقل رساندن آن وجود دارد:

بهبود کارایی سیستم

با فرض ثابت ماندن بار ، افزایش کارایی تجهیزات الکتریکی باعث کاهش مصرف برق می شود. از آنجا که ولتاژ تغذیه ثابت است ، بازده بهبود یافته منجر به کاهش جریان و کاهش ولتاژ می شود.

 عیب یابی

برخی از مسائل الکتریکی باعث افزایش غیرضروری جریان یا مقاومت می شوند که منجر به افت ولتاژ بالاتر می شود. با حل این مشکلات ، افت ولتاژ به حالت عادی برمی گردد.

 عیب یابی

 اصلاح اندازه های کونداکتور یا رسانا

اگر کونداکتور یا رسانا های یک مدار به درستی انتخاب نشده باشند ، می توانند افت ولتاژ قابل توجهی را تجربه کنند. هنگام انتخاب کونداکتور یا رسانا ها ، مهم است که فاکتورهایی مانند جریان کامل بار ، دمای محیط و تعداد کونداکتور یا رسانا ها در یک مسیر مسابقه را در نظر بگیرید.

توزیع برق متمرکز

اگر شافت برق اصلی و تابلوهای توزیع در نزدیکی مرکز ساختمان قرار داشته باشند ، سیم کشی باید از فواصل کمتری عبور کند تا به بارهای مختلف برسد. این نوع چیدمان افت ولتاژ را به حداقل می رساند. از طرف دیگر ، هنگامی که شافت الکتریکی و صفحات در یک انتهای ساختمان قرار دارند ، مدارها باید از کل ساخت و ساز عبور کنند تا به بارهای طرف مقابل برسند.

 توزیع بار متعادل

ساختمانهای بزرگ تجاری معمولاً از مدارهای سه فاز استفاده می كنند كه دارای سه رسانای زنده هستند كه در نام آنها وجود دارد. اگر یک فاز خیلی بارگیری شود ، در مقایسه با فازهای دیگر ، جریان بزرگتر و افت ولتاژ بیشتری را تجربه می کند.این اقدامات خاص است که می تواند برای کاهش افت ولتاژ به کار گرفته شود.

مجتمع آموزشی برق برگزار کننده دوره های برق مانند: آموزش برق ساختمان ، آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش برق صنعتی ، آموزش سیم پیچی موتور ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش PLC و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

آموزش برق ساختمان

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *