تهران - میدان انقلاب - روبه روی دانشگاه تهران - خیابان فخر رازی - نرسیده به خیابان جمهوری - ابتدای کوچه مهر - پلاک 4

آموزش رسوب زدایی پکیج به همراه جرم گیری و اسیدشویی

آموزش رسوب زدایی پکیج به همراه جرم گیری و اسیدشویی


چگونه می توانیم پکیج را رسوب زدایی کنیم؟ چرا باید اینکار را انجام دهیم؟ روش صحیح اسید شویی پکیج ها چیست؟ و کلی سوال دیگر. برای دانستن پاسخ این سوالات، طی این مقاله با ما همراه باشید.

پکیج، دستگاه گرمایشی ای است که عملکرد بسیار رضایت بخشی دارد، چراکه علاوه بر گرم کردن خوب و یکنواخت فضا، به خوبی قادر است آب را هم برای شما گرم کند. از دیگر مزیت های پکیج می توان به این حقیقت اشاره کرد که عمری دراز دارد و طولانی مدت بدون هیچ دردسری برای شما کار خواهد کرد. اما یک نکته در این باره وجود دارد، که خوب است آن را بدانیم و از آن چشم پوشی نکنیم. آن هم این است که علی رغم عمر زیاد و مقاومت زیاد پکیج؛ این دستگاه درست مثل هر دستگاه دیگری نیاز به توجه و مراقبت شما دارد. باید توجه داشته باشید یکی از عواملی که می تواند باعث خرابی و کاهش کیفیت عملکرد پکیج گردد، جمع شدن جرم و رسوب در آن است، و شما به راحتی می توانید ای مشکل را با رسوب گیری و جرم زدایی رفع نمایید.

نکته بسیار مهم: انجام تمامی مراحل باید با دقت و مهات انجام شود. بنابراین در صورتی که در انجام این کار مهارت کافی را ندارید، و یا عدم تسلط دارید، یا به طور قطع از کاری که می خواهید انجام دهید، اطمینان ندارید، بهتر است کار را به متخصص بسپارید تا از رخ دادن اشتباه جلوگیری کنید.

طی این مقاله، روش های کلی ای را خواهید آموخت که تقریبا برای هر نوع پکیجی مناسب است، اما خوب است بدانید، هر نوع پکیج نیز راهکار های مخصوص به خودش را دارد، که در صورت نیاز، می توانید به آن راهکار ها مراجعه کنید.

بیایید قبل از هر چیز بدانیم این رسوب نشینی در لوله های پکیج اصلا به چه علتی رخ می دهد:

درکل یکی از مشکلات دردسر آفرین درباره پکیج ها، همین موضع رسوب نشینی در آنهاست. اما مسئله اینجاست که رفع این مشکل آنقدر ها هم سخت نیست و حتی اگر شما مدام بر پکیجتان نظارت داشته باشید، و در مراحل اولیه رسوب نشینی اقدام به رفع آن نمایید، این کار بسیار بسیار راحت تر صورت می پذیرد. در مراحل اولیه رسوب نشینی، حتی خودتان هم می توانید به اسانی اقدام به رفع مشکل نمایید.

در کل، گاهی به دلیل وجود املاح خاصی در آب که بطور معمول ته نشین می شوند، و گاه به علت عدم لوله کشی درست و استاندارد پکیج و دلایل دیگر، رسوب نشینی رخ می دهد. در واقع مواد سخت موجود در آب و برخی محلول های موجود در آن، ته نشین می شوند و به دیواره لوله های پکیج می چسبند که سبب رخ دادن این حالت می گردد. این رسوب نشینی از آن جهت دردسر ساز که مسیر لوله ها را تنگ می کنند و منجر به مسدود شدن این راه می گردند. این مشکل می تواند باعث کم فشار شدن آب گرم شود. بعلاوه می تواند سبب خاموش شدن مکرر پکیج و یا رخ دادن حالت سختی برای روشن شدن آن گردد.

از کجا بدانیم پکیج مان دچار حالت رسوب نشینی شده است

در صورت رسوب گرفتگی پکیج، علائم متفاوتی بروز پیدا می کنند که به شما هشدار می دهند پکیج در وضعیت خوبی قرار ندارد. از جمله این علائم، می توان به افت فشار آب گرم، طولانی شدن مدت زمان گرم شدن آب، افزایش فشار روی پکیج، افزایش سر و صدا های پکیج (فرضا تق تق کردن زیاد آن)، افت کیفیت گرمایشی پکیج، و بسیاری از علائم دیگر، که شما می توانید در صورت مواجه شدن با آنها، به رسوب نشین شدن لوله های پکیجتان شک کنید. به دو مورد دیگر از این علائم در بند های قبلی اشاره کردیم. خاموش شدن مکرر پکیج و نیز بروز سختی در روشن شدن آن نیز از علائم دیگر رسوب گرفتگی پکیج هستند. بعلاوه این رسوب ها در مواردی می توانند سبب ایجاد بوی نامطبوع نیز بشوند.

رسوب زدایی پکیج

حال وقت آن است که بدانیم چه راه حل ها و روش هایی برای رفع مشکل رسوب زدایی پکیج مناسب تر هستند:

درکل، می توان مشکل رسوب گرفتگی را به دو شکل، یا با باز کردن پکیج، یا بدون باز کردن پکیج، بر طرف نمود. در ادامه ما هر دوی این روش ها را برای شما شرح خواهیم داد.

طریقه اول: اقدام به رسوب زدایی و رفع مشکل از طریق باز کردن پکیج

نکته بسیار مهم: طی این روش برای رفع رسوب ها، از مواد جرم گیر یا رسوب زدا بهره می بریم. همانطور که خودتان نیز می دانید، این مواد بسیار سمی و خطرناک هستند و شما هنگام استفاده از آنها باید به موارد ایمنی توجه کامل داشته باشید، تا حین انجام کار، آسیبی به سلامتی شما وارد نگردد و سلامتتان در معرض خطر قرار نگیرد. برخی از این موارد ایمنی به شرح زیر می باشند:

  1. استفاده از ماسک
  2. استفاده از دستکش
  3. استفاده از لباس مخصوص (چراکه ممکن است اسید ها بر لباس شما بپاشند، و آن را خراب کنند و یا حتی متاسفانه به خودتان آسیب بزنند، پس حتما از لباس و دستکش مخصوص استفاده نمایید).
  4. دقت نمایید که حتما دسترسی فوری به آب داشته باشید و منبع آب از شما دور نباشد. چراکه اگر اشتباها مقداری از این مواد بر روی لباس یا پوست شما ریخته شود، بسیار دردسر ساز است و نیاز است شما به سریع ترین شکل ممکن مواد را از روی سطح ریخته شده بشویید. برای شستن این مواد حتما از آب و صابون بهره ببرید.

ما مراحل را به ترتیب برای شما شرح خواهیم داد:

دقت داشته باشید، انجام شدن تمامی این مراحل نیاز به دقت زیاد و ظرافت کار شما دارد، بنابراین با دقت هر چه تمام تر به انجام این روش ها بپردازید تا از هر نوع آسیب، خطر و یا اشتباهی جلوگیری به عمل آید.

یک) برق پکیج را قطع کنید. حتما دو شاخه را از برق بکشید تا هر خطر احتمالی ای را از بین ببرید.

دو) پس از قطع کردن جریان برق پکیج، وقت آن است که کاور روی پکیج را باز نمایید.

سه) حال که کاور پکیج را برداشتید، وقت آن است که آب درون آن را تخلیه نمایید.

چگونه آب پکیج را تخلیه کنیم؟

تخلیه کردن آب درون پکیج اصلا کار دشواری نیست. کافیست شما ورودی آب سرد پکیج را ببندید و بعد، شیر پرکن پکیج را، که واقع در پایین آن است، باز نمایید و منتظر باشید تا آب پکیج رفته رفته تخلیه شود. البته برای تسریع این فرآیند راه حل های دیگری نیز وجود دارد که از جمله آنها می توان به باز گذاشتن آب گرم دستشویی اشاره کرد.

چهار) پیچ هایی را که مبدل را به بدنه متصل نموده اند، باز کنید.

پنج) بعد مبدل را خیلی آرام و با دقت، در می آوریم و آن را آماده رسوب زدایی می کنیم. (در تشت قرار می دهیم).

شش) و تقریبا تمام! رسوب زدایتان را، از هر نوعی که هست، حدود یک الی دو ساعت بر مبدل بریزید و بگذارید بماند. بعد از یک الی دو ساعت، به خوبی مبدل را شستشو نمایید.

نکته مهم: اگر رسوب ها خیلی روی هم انباشته نشده باشند و تازه باشند، مشکلی در روند کار برایتان پیش نمی آید و رسوب ها به خوبی از بین خواهند رفت. ولی اگر رسوب ها قدیمی و زیاد باشند، ممکن است با اینکار همچنان باقی بمانند. در چنین شرایطی توصیه ما این است که مبدل را حرارت دهید. پس از آن که مبدل داغ شود، می توانید با چندین ضربه رسوب ها را جدا نمایید. پس از آن کافیست اجازه دهید مبدل خنک شود، و آن را شستشو دهید.

روش رسوب زدایی

طریقه دوم: اقدام به رسوب زدایی و رفع مشکل از طریق باز نکردن پکیج

در این روش، نیازی نیست شما پکیج را باز کنید و مبدل را خارج کنید و یا آب را تخلیه کنید. به همین علت این روش بسیار ساده تر و کم دردسر تر است. اما دقت داشته باشید برای پیش رفتن طبق این شیوه نیاز به دستگاهی به نام دستگاه پاور فلاش یا همان پمپ دارید.

مراحل انجام این روش:

یک) پمپ یا دستگاه پاور فلاش را درون ظرف اسیدتان قرار دهید.

دقت نمایید: یک سر ظرف اسید به پمپ وصل باشد و یک طرف آن به مبدل پکیج تان.

دو) حال، تنها کافیست که شما منتظر بمانید، چراکه بقیه مراحل لازم توسط دستگاه پمپ انجام خواهند شد. خیلی زود تمامی رسوب ها و اجرام کنده خواهند شد و از بین خواهند رفت.

این روش، هم بسیار ساده است و هم خیلی کمتر از روش قبلی زمان بر است. مدت زمان مورد نیاز برای رسوب زدایی از طریق این شیوه، تنها نیم ساعت یا همان سی دقیقه می باشد.

پیشنهاد: پس از به اتمام رسیدن این مراحل، می توانید برای جلوگیری از رسوب نشینی در پمپتان، ظرف آن را از آب گرم مملو سازید تا همه رسوب های باقی مانده در آن به تدریج خارج شوند.

آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش نصب پکیج و آموزش تعمیرات پکیج می باشد.برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.

رای دهید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *